oblachko Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Трябват ми два в краен случай един микрофон. Искам с него да си говоря по skype. Нетрябва да има и слушалки. Давайте предложения. Цена не повече от 20лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Трябват ми два в краен случай един микрофон. Искам с него да си говоря по skype. Нетрябва да има и слушалки. Давайте предложения. Цена не повече от 20лв. <{POST_SNAPBACK}> чисто нов струва 6 лв. ако искаш ми пиши на ПМ да ти кажа къде ако не знаеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
hou001se Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 i 6 sa mnogo okolo 3 leva struva edin Link to comment Share on other sites More sharing options...
oblachko Posted September 13, 2005 Author Share Posted September 13, 2005 чисто нов струва 6 лв. ако искаш ми пиши на ПМ да ти кажа къде ако не знаеш <{POST_SNAPBACK}> Търся нещо поне малко по качествено. Неискам от този тип микрофон със слушалки или микрофон на който трябжа да се говори от 10см разстояние Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Търся нещо поне малко по качествено. Неискам от този тип микрофон със слушалки или микрофон на който трябжа да се говори от 10см разстояние <{POST_SNAPBACK}> не знам какво ще рече по качестен микрофон - дай линк кам нещо дето би ти свършило работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 тея дето са по 6лв ... стават единсвтено да ги вземе6 и да събират прах вав вас ...пи4 добри парици си отделил за микрофон ... обади се в адроит и питай за микрофон до 20 лева и ще ти предложат нещо с което наистина ще можеш да ГОВОРИШ .. гледай да е от тип ... "певчески" (не се сетих към къв друг тип да ги определя ) и да има сравнително дълъг кабел метър ... метър и половина .. а не като тея от 6 леа .. 50 санта .. един приятел си взе подобен (певчевски) за 16-18 лв .. непомня точно и е идеалка ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oblachko Posted September 13, 2005 Author Share Posted September 13, 2005 тея дето са по 6лв ... стават единсвтено да ги вземе6 и да събират прах вав вас ...пи4 добри парици си отделил за микрофон ... обади се в адроит и питай за микрофон до 20 лева и ще ти предложат нещо с което наистина ще можеш да ГОВОРИШ .. гледай да е от тип ... "певчески" (не се сетих към къв друг тип да ги определя ) и да има сравнително дълъг кабел метър ... метър и половина .. а не като тея от 6 леа .. 50 санта .. един приятел си взе подобен (певчевски) за 16-18 лв .. непомня точно и е идеалка ... <{POST_SNAPBACK}> Предлагайте точни модели и аз знам, че от 6 неструват пробвал съм ги вече Ако някой има качествен микрофон за тези пари нека каже или давайте предложения с модели и марки Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 тея дето са по 6лв ... стават единсвтено да ги вземе6 и да събират прах вав вас ...пи4 добри парици си отделил за микрофон ... обади се в адроит и питай за микрофон до 20 лева и ще ти предложат нещо с което наистина ще можеш да ГОВОРИШ .. гледай да е от тип ... "певчески" (не се сетих към къв друг тип да ги определя ) и да има сравнително дълъг кабел метър ... метър и половина .. а не като тея от 6 леа .. 50 санта .. един приятел си взе подобен (певчевски) за 16-18 лв .. непомня точно и е идеалка ... <{POST_SNAPBACK}> лично мое мнение е че и от 6 лв и от 20 лв се произвеждат от едни и същи китайчета по трудово обучение, по корейска технология. ако искаш да накараш пича да даде пари за един микрофон като за същите може да си купи 4 - няма проблеми той си има глава на раменета - да си решава ..... това е от мен - смятам че отделих достатъчно време на един микрофон Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 hah пич в голяма грешка си .. ето дори момчето дет си търси микфрофон е на мойто мнение .. на тея от 6 кинта .... микрофона е то4но колкото една плюнка .. и за да улови звуковите вълни както треа .. демек да се 4ува добре .. треа си си наврял микрофона в устата ... а тва малко трудно ще стане заради късия кабел който едва-едва стига до края на масата .... со ... и от мен стига толкова по-темата ... сри за офф-а ... но някои хора се мислят за прекалено компетентни ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 hah пич в голяма грешка си .. ето дори момчето дет си търси микфрофон е на мойто мнение .. на тея от 6 кинта .... микрофона е то4но колкото една плюнка .. и за да улови звуковите вълни както треа .. демек да се 4ува добре .. треа си си наврял микрофона в устата ... а тва малко трудно ще стане заради късия кабел който едва-едва стига до края на масата .... со ... и от мен стига толкова по-темата ... сри за офф-а ... но някои хора се мислят за прекалено компетентни ... <{POST_SNAPBACK}> ох не се сдържах - дай ти като си толково компетентен, покажи ни един пик на ХУБАВ микрофон - хем пича да се ориентира какво да търси като ходи по магазините п.с. че и мен да просветиш де Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 @czenitel, не ставай смешен. Няма смисъл от динамичен НАСОЧЕН микрофон ("певчески" ) когато става дума за комуникация със Скайпи. Като пример мога да ти дам микрофонче, дето си направих (с жака и 2 метра кабел ми струваше цифром и словом 1.20 лв) и върши ПЕРФЕКТНА работа. Ама какво да ти говоря, няма смисъл... След малко ще снимам микрофончето, да не съм голословен. Аре, и успехи с пеенето по Скайпи. П.П. Снимка Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 хехехе ... всеки с претенциите си бре ... точно за това използвам телефони, а не скайп .... Ето микрофона на приятелката ми купен е от магазин филипс за около 40 лева ... с 3 метра кабел ... и докато говори все едно е до мен ... а за тея от 1.2 до 6 лева .. имат такова голямо изкривяване на глас ... и всичко .. 4е няма смисъл да се напъваме за качество ... на един микрофон от 6 кинта с тея малки мембранки дали може да улови всичко и да звучи както треа ? а и не аз почнах да се правя на компетентен .. а споделих мнение ... бтв в един преден пост каза ... лично мое мнение е че и от 6 лв и от 20 лв се произвеждат от едни и същи китайчета по трудово обучение, по корейска технология. ако искаш да накараш пича да даде пари за един микрофон като за същите може да си купи 4 - няма проблеми той си има глава на раменета - да си решава ..... еми щом така мислиш значи всички микрофони треаше да са на една цена ... и правилото "цената определя качеството" да не важи... а за това да карам пича да дава пари ... еми той вече го е решил .. некарам никой да купува насила .. нито продавам нещо, и да го карам да ми го купи .. ади да не се направите на умни и да кажете кат непродаваш що флоодиш ... да си отговоря, 4е предлжих да си вземе нов за тея пари ... ае Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Добре, предлагам моето правено микрофонче за 3.50 лв (щото има вложен труд и творческа мисъл ). А на @czenitel ще препоръчам да попрочете за електретните и динамичните микрофони, както и за тяхното приложение. Микрофончето Филипс от снимката става за караоке, без повече претенции. А за вярното предаване на глас... изобщо не си в час. "Малките мембранки" улавят наистина всичко, дори това, което не трябва. Ама айде... Който не вярва, да ми се обади. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Има едно предаване по Дискавъри - "Разбивачи на митове". Я да поразбия и аз някой мит, относно микрофоните, че гледам тука няколко вече...(с риск пак да ми лепнат 20%... ) 1. Ако ми покажеш микрофон тип "певчески" за 20 лв., на който може да се пее, лично ще ти го купя и подаря (нямам предвид да изглежда само така като на снимката, а и честотната му характеристика 85Hz - 11 kHz говори достатъчно за какво служи). 2. Мога да ти дам линк с едно миниатюрно кондензаторно микрофонче на Shure, което струва $$$ и лови летежа на мухата от съседната стая. 3. За говорене през нета върши работа добър(разбирай марков) кондензаторен микрофон с добра динамика (големината на мембраната не е от особено значение). Това от своя страна не изключва употребата на добър динамичен микрофон (за говорене) като оня даден на снимката. Просто микрофонът, какъвто и вид да е.....трябва да е с прилично качество. Затова си мисля, че цената не трябва да е по-ниска от 10-15 лв. (и нагоре), като изключвам бюджетните решения от типа "направи си сам" на alchemy, но той е старо куче и може почти без пари да изкара звук. Едит: @czenitel, не съм имал намерение да се заяаждам с никого...съжалявам че си го приел така (а и т.3 те подкрепя отчасти) - просто всички тук сме да дадем някаква информация на купувача, която ще му е от полза да се ориентира какво най-добро да вземе за парите си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 хехе почнахте да се заяждате вече .. 1во ... този филипс е с такива характеристики и поради факта, че чичо ми е dj съм наясно колко струва един микрофон .. от марка Shure макар и обикновен .... оофф кво се нерва ... т.3 мисля 4е ме обуславя достатъчно казаното ми още в първия пост макар и нетолкова ясно ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Предполагам, че @oblachko вече си е включил микрофончето. Снощи остана доволен от "скайпването". Да си го ползва със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
oblachko Posted September 14, 2005 Author Share Posted September 14, 2005 alchemy мерси много. Може вече да затворите темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.