Jump to content
BulForum.com

plz help bass problems

Recommended Posts

emi kato streliam naprimer na niakoi First Person shooter i to ni6to ne se 4uva OSVEN BRAZDENETO NA BASSA :( puskam pessen to taka dumti 4e ne se 4uva melodiata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

P.S. kat kazah 4e sam go namalil namalih BUFFERA kolkoto moje ako niakoi znae ot drugade kak da go namalia mnogo 10x predvaritelno

Ееее, то това ако ти е проблем, пак бива. ;) Ако искаш да ти дам моите, че при мен пък нещо се изгуби баса (ама са 5+1) :)

Значи, от Control Panel/Sounds and audio devices/Volume/Advanced/Options/Properties

слагаш отметка на subwoofer и ОК. По Default е до горе. Взимаш и сваляш до където най-ти харесва.

Или също така можеш от Control Panel/ Sound Effect Manager/ Equalizer и натискаш на Treble или пък както ти искаш можеш да си го направиш.

Ееее, то това ако ти е проблем, пак бива. ;) Ако искаш да ти дам моите, че при мен пък нещо се изгуби баса (ама са 5+1) :)

Значи, от Control Panel/Sounds and audio devices/Volume/Advanced/Options/Properties

слагаш отметка на subwoofer и ОК. По Default е до горе. Взимаш и сваляш до където най-ти харесва.

Или също така можеш от Control Panel/ Sound Effect Manager/ Equalizer и натискаш на Treble или пък както ти искаш можеш да си го направиш.

:blink: :blink: ni namerih v sound and oudio devices..... Subwoofer ni namerkih sound efect manager

Aма айде да си зададеш въпроса по-разбираемо. Аз разбрах, но при наличието на толкоз подробно ;) инфо как да помогнем. Какво ти е дъното, звука вграден ли е? Ако не е, какъв е модела на звуковата карта?

Какви са колоните? Иначе си е налучкване и ...цъкни тук цъкни там.

Преинсталирай драйверите на звуковата карта...В диска трябва да има и някакви ютилитита.

Успех... и дай малко иформация.

:blink:  :blink:  ni  namerih v sound and oudio devices..... Subwoofer ni namerkih sound efect manager

А отиде ли изобщо там където ти посочих:

Control Panel/Sounds and audio devices/Volume/Advanced/Options/Properties

Не може да няма. Като цъкнеш на Properties трябва да поставиш отметка на subwoffer, за да ти се покаже във Volume Control и от там да си го регулираш.

A в sound efect manager има панелче equalizer горе и като цъкнеш на него трябва да ти се покаже.

Всъщност кажи си с каква звукова карта си?

emi kato streliam naprimer  na niakoi First Person shooter  i to ni6to ne se 4uva OSVEN BRAZDENETO NA BASSA :( puskam pessen to taka dumti 4e ne se 4uva melodiata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

P.S. kat kazah 4e sam go namalil namalih BUFFERA  kolkoto moje ako niakoi znae ot drugade kak da go namalia mnogo 10x predvaritelno

На мен ми се струва, че проблема идва от другъде. звука на централната колона излиза през събвуфера и става мааааазало. :) тоест, събвуфера и центъра се пускат през един канал и изкарват един и същи звук.

Невъзможно. Не че не е, но по принцип за субуфера и централната колона си има отделни врътки за регулиране на звука. ;) Макар че те пак са си от един канал. Освен да е объркал буксата отзад на субуфера и да я е разменил с някоя друга тонколона. Така вместо централаната да звучи бас, а вместо бас да работи централната. :)

За това най-добре иди на Control Panel/ Sound Efect Manager/ Speaker Test и ги пробвай всяка тонколона една по една.

Невъзможно. Не че не е, но по принцип за субуфера и централната колона си има отделни врътки за регулиране на  звука. ;) Макар че те пак са си от един канал.  Освен да е объркал буксата отзад на субуфера и да я е разменил с някоя друга тонколона. Така вместо централаната да звучи бас, а вместо бас да работи  централната. :)

За това най-добре иди на Control Panel/ Sound Efect Manager/ Speaker Test и ги пробвай всяка тонколона една по една.

Искаш ли да хванем бас дали е възможно или не?

Ще си върна старите колони и ще пуснем Mafia ( с нея имам спомени, че ставаше така) и като се кача на някоя кола ще се тресе цялото бюро, защото звука няма да излиза през централната колона, а през баса. даже може да се докаже, че е така, защото при завъртане на някоя посока, звука се премества в друга колона и се нормализира.

Всичко е до съвместимост (звукова карта - колони).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...