emilios Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Imam Linux , koito sam go varzal prez ruter i polu4avam net ot nego vaprosa mi e kak da configuriram FTP za da moga da si uploadvam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Свали си програмата gFTP, ако я нямаш де (малко вероятно) Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Какъф фтп сървър ползваш?С какво дистро си?Какъв ти е рутера? Най-общо казано, за да си аксеснещ фтп сървъра на машината, която е след рутера се прави порт форуардинг.Ако рутерът ти е хардуеърен - там също би трябвало да има такава опция.Незнам какво ползваш за сървър, но горещо препоръчвам pure-ftpd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilios Posted September 14, 2005 Author Share Posted September 14, 2005 Какъф фтп сървър ползваш?С какво дистро си?Какъв ти е рутера?Най-общо казано, за да си аксеснещ фтп сървъра на машината, която е след рутера се прави порт форуардинг.Ако рутерът ти е хардуеърен - там също би трябвало да има такава опция.Незнам какво ползваш за сървър, но горещо препоръчвам pure-ftpd. <{POST_SNAPBACK}> a kak se pravi tozi fowarding port , ina4e sam s Slax 5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Зад НАТ ли си? EDIT: ето ти примерен ред от конфига на моя рутер. iptables -t nat -A PREROUTING -i eth1 -p tcp --dport 21 -j DNAT --to 192.168.0.250:21 Тук вече може да сменяш порта на инкоминг конекцията.За да смениш обаче порта след пренасочването ще трябва да пипнеш и по конфига на фтп сървъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.