Jump to content
BulForum.com

Помощ за Subwoofer TCM

Eagle

Recommended Posts

Ами проблема ми е следния:

Вчера си купих Събуфер от ТСМ без сателитни тонколони и книжка с инструкций.Отпред има един голям потенциометър за усилване и индикатор с две цифри.Модела е ТСМ 212837.В нета нищо не можах да намеря за този модел-колко вата е?Колко ома са сателитите?Отзад като го гледам е 5+1.Пише и нещо-150 вата.

Та ако някой има подобен нека ми напише параметрите на събуфера.

Предварително благодаря за отговора.

Като гледам описанието, май е кото моя! Интересно как си успял да го купиш без сателитите. А дистанционното имаш ли го? Интересно колко пари си дал за него. Системката е много добра като цяло, а като вземеш предвид и цената (аз я взех за 110 лева) на целия комплект, със сателити стойки, кабели и пр. си е направо далавера. Мощността на усилвателя, който е вътре в сандъка е 5х7W+1х15W, а тези 150W, дето си ги гледал, са сигурно консумираната мощнжст. Звукът е достатъчен за озвучаване на голям хол. Сателитите са 4 ома и след добавяне на една пищялка на всеки, звученето е повече от прилично. Като добавим и наличието на долби диджитал декодер и S/PDIF входове на събуфера, системката си е направо подарък.

А сателитите съм ги виждал в складовете на ТСМ срещу митницата за по 5 лева. По принцип и петте са еднакви. Предните уж са двулунтови, с нещо като пищялка, ама фалшива, а на задните има лепната само мембрана от пищялка, да запушва дупката. Само на централния има и IR приемник за дистанционното, ама ако го нямаш... Това е всичкото инфо.

Като гледам описанието, май е кото моя! Интересно как си успял да го купиш без сателитите. А дистанционното имаш ли го? Интересно колко пари си дал за него. Системката е много добра като цяло, а като вземеш предвид и цената (аз я взех за 110 лева) на целия комплект, със сателити стойки, кабели и пр. си е направо далавера. Мощността на усилвателя, който е вътре в сандъка е 5х7W+1х15W, а тези 150W, дето си ги гледал, са сигурно консумираната мощнжст. Звукът е достатъчен за озвучаване на голям хол. Сателитите са 4 ома и след добавяне на една пищялка на всеки, звученето е повече от прилично. Като добавим и наличието на долби диджитал декодер и S/PDIF входове на събуфера, системката си е направо подарък.

А сателитите съм ги виждал в складовете на ТСМ срещу митницата за по 5 лева. По принцип и петте са еднакви. Предните уж са двулунтови, с нещо като пищялка, ама фалшива, а на задните има лепната само мембрана от пищялка, да запушва дупката. Само на централния има и IR приемник за дистанционното, ама ако го нямаш... Това е всичкото инфо.

Само една корекция ще добавя:

петте канала са с ТДА2030 и са с мощност от 14W, a субуфер - канала е изпълнен с мостово свързани TDA2030 есп. 30W

Имам такъв на платки и като цяло съм доста доволен.Канала на субуфера съм го изолирал и съм включил стъпало с TDA7294, като сигнала минава през вградения кросовър на 5+1 -то и туба с 12" бас.Така мисля , че доста по добре се връзват и не заглушават бас-а.

Благодаря Много за инфото.

Много ми е полезно.

Иначе събуфера го купих по някакъв касмет от ТСМ-а за 10 лева.

Гледам един пич си беше взел 2 броя и си ги пробваше.

Викам чакаи и аз да взема един.Оказа се последния.Нямаше копче за потен-

циометър,но му намерих едно.Предната стена му беше отпрана, но я стегнах с малко лепило и стана като нов.

Между другото какви е тези букси Remote Imput и В1 и В2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...