Eagle Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Ами проблема ми е следния: Вчера си купих Събуфер от ТСМ без сателитни тонколони и книжка с инструкций.Отпред има един голям потенциометър за усилване и индикатор с две цифри.Модела е ТСМ 212837.В нета нищо не можах да намеря за този модел-колко вата е?Колко ома са сателитите?Отзад като го гледам е 5+1.Пише и нещо-150 вата. Та ако някой има подобен нека ми напише параметрите на събуфера. Предварително благодаря за отговора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Като гледам описанието, май е кото моя! Интересно как си успял да го купиш без сателитите. А дистанционното имаш ли го? Интересно колко пари си дал за него. Системката е много добра като цяло, а като вземеш предвид и цената (аз я взех за 110 лева) на целия комплект, със сателити стойки, кабели и пр. си е направо далавера. Мощността на усилвателя, който е вътре в сандъка е 5х7W+1х15W, а тези 150W, дето си ги гледал, са сигурно консумираната мощнжст. Звукът е достатъчен за озвучаване на голям хол. Сателитите са 4 ома и след добавяне на една пищялка на всеки, звученето е повече от прилично. Като добавим и наличието на долби диджитал декодер и S/PDIF входове на събуфера, системката си е направо подарък. А сателитите съм ги виждал в складовете на ТСМ срещу митницата за по 5 лева. По принцип и петте са еднакви. Предните уж са двулунтови, с нещо като пищялка, ама фалшива, а на задните има лепната само мембрана от пищялка, да запушва дупката. Само на централния има и IR приемник за дистанционното, ама ако го нямаш... Това е всичкото инфо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Като гледам описанието, май е кото моя! Интересно как си успял да го купиш без сателитите. А дистанционното имаш ли го? Интересно колко пари си дал за него. Системката е много добра като цяло, а като вземеш предвид и цената (аз я взех за 110 лева) на целия комплект, със сателити стойки, кабели и пр. си е направо далавера. Мощността на усилвателя, който е вътре в сандъка е 5х7W+1х15W, а тези 150W, дето си ги гледал, са сигурно консумираната мощнжст. Звукът е достатъчен за озвучаване на голям хол. Сателитите са 4 ома и след добавяне на една пищялка на всеки, звученето е повече от прилично. Като добавим и наличието на долби диджитал декодер и S/PDIF входове на събуфера, системката си е направо подарък.А сателитите съм ги виждал в складовете на ТСМ срещу митницата за по 5 лева. По принцип и петте са еднакви. Предните уж са двулунтови, с нещо като пищялка, ама фалшива, а на задните има лепната само мембрана от пищялка, да запушва дупката. Само на централния има и IR приемник за дистанционното, ама ако го нямаш... Това е всичкото инфо. <{POST_SNAPBACK}> Само една корекция ще добавя: петте канала са с ТДА2030 и са с мощност от 14W, a субуфер - канала е изпълнен с мостово свързани TDA2030 есп. 30W Имам такъв на платки и като цяло съм доста доволен.Канала на субуфера съм го изолирал и съм включил стъпало с TDA7294, като сигнала минава през вградения кросовър на 5+1 -то и туба с 12" бас.Така мисля , че доста по добре се връзват и не заглушават бас-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted September 19, 2005 Author Share Posted September 19, 2005 Благодаря Много за инфото. Много ми е полезно. Иначе събуфера го купих по някакъв касмет от ТСМ-а за 10 лева. Гледам един пич си беше взел 2 броя и си ги пробваше. Викам чакаи и аз да взема един.Оказа се последния.Нямаше копче за потен- циометър,но му намерих едно.Предната стена му беше отпрана, но я стегнах с малко лепило и стана като нов. Между другото какви е тези букси Remote Imput и В1 и В2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.