Jump to content
BulForum.com

проблем с Invision Community Blog и GD2

mIRCata

Recommended Posts

Проблема, който имам е следния :

Сложих си Invision Community Blog към форума, зададох в настройките при разглеждане на даден блог динамично да създава картинка с името на блог-а. Да ама надписите на кирилица излизат на маймунки. Опитах да сменя шрифта - не стана. В настройките на PHP дадох default charset win-1251 пак не стана. Някой има ли идея как да накрам тази библиотека да почне да извежда кирилски букви??? Специален шрифт ли да сложа, някъде из скрипта на форума/блога ли да бъркам (за момента във скриптовете съм настроил кодировката) или из настройките на РНР??

В момента не ми е бистра главата да ровя къде е причината, но аз на твое място бих пробвал с тестов скрипт, който си напиша, да видя дали в картинката ще излязат както трябва буквите. В случая върши прекрасна работа понеже така лесно ще отсееш къде е причината.

в хелпа за imagettftext() пише нещо , че за да аксеснеш символи след 255, трябва да използваш UTF-8 кодове, не съм си играл с кирилица в картинки..

можеш да опиташ ImageMagick библиотеката като заместител на GD2, доста по-голяма е, и е почти сигурно че няма да имаш проблеми.

Абе и на мане ми казаха, че трябва да мина в уникод и да използвам изместване в кодировката, обаче незнам къде точно в кода на блога се вика функцията за чертане та да сложа малко мой код.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...