Felix_17 Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Na4i tarsq si programa koqto da konvertira mp3-ki v mp4-ki ili prosto nqkoq programa koqto namalqva razmera na mp3-kite bez osobenna zaguba na ka4estvoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 mp4 e разширение за видео формати, а mp3 само за музика. Неможе да направиш песента на клип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 mp4 e разширение за видео формати, а mp3 само за музика. Неможе да направиш песента на клип. <{POST_SNAPBACK}> Глупости. m4a си е точно аудио формат. www.m4a.com <- ето тук има линкове към енкодерчета и плеърчета M4A is a file extension used to represent the popular new international audio standard called MPEG 4 Audio. M4A is the new replacement for the older MP3 audio format and includes many enhancement and improvements. Many popular applications and hardware devices already support M4A. This site is dedicated to helping you learn more about M4A and MP4 audio files. Hopefully you will begin to use this popular, new audio file format. What is the difference between M4A and MP4 files? I am a bit confused. This is the most popular question we get and seems to cause the most confusion to people new to MPEG 4 Audio. The existance of 2 different file extensions that can be used to represent MPEG 4 Audio files is unfortunate. MP4 files may or may not contain MPEG 4 Audio. If you see a M4A file you always know that it contains only MPEG 4 Audio<. MP4 can be used for MPEG 4 video files, combined video and audio files, or just plain MPEG 4 audio Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 afx, Човека говореше за mp4 а не за m4a. Макар че mp4 пак си е аудио формат. Дори наскоро дръпнах една песен която беше с такова разширение и си ми свиреше в уинампа без проблем. Иначе за конвертиране на такъв формат незнам програма, но за намаляне на качеството аз ползвам Musicmatch Jukebox. С нея може да конвертираш във формати mp3, mp3 PRO и wav, както и да RIP-ваш и да записваш аудио СД-та. Има си и за конвертиране в различни битрейти. Какво ти трябва повече? За какво ти е този mp4? Само лошото е че е малко бавна при зареждане. ЕДИТ: Опа, ти пък си говорил за без особена загуба на качество. Еми, май направих оф топик в случая. ЕДИТ 2: Ама как пък ще можеш да намалиш мп3-ка без загуба на качеството. Нещо не звучи логично? Сваляш ли от размера й, се намаля и качеството така че Musicmatch Jukebox мисля че ще ти свърши добра работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix_17 Posted September 11, 2005 Author Share Posted September 11, 2005 Mi men mi trqbvat za da si ka4vam na gsma muzika koqto da mi vzima po-malko prostranstvo pak znam 4e mp4 podarja i audio i za tova si misleh 4e vse nqkade trqbva da sa6testvuva programa koqto da konvertira mp3 v mp4 pak 6te probvam i Musicmatch Jukebox i 6te vidq do kolko razvalq ka4estvoto i ako ne e prekaleno mnogo sigurno neq 6te izpolzvam.Btw o6te ne sam vidql saita koito afx dade 6ot moje i ne6to ot tam da namerq det da mi haresa Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 6te vidq do kolko razvalq ka4estvoto i ako ne e prekaleno mnogo sigurno neq 6te izpolzvam. <{POST_SNAPBACK}> Ами всъщност няма как да не направиш компромис със качеството ако искаш да намалиш размера. Въпрос до експерименти е вече да намериш една поносима граница между размер/качество. Иначе breakneck - прочети това на англииски дето е и там пише че mp4 не е задължително да съдържа и видео. Правилно е да съдържа, а за аудиото да бъде винаги m4a, но това не значи че player-а няма да ти разпознае и двете разширение. това е като.. MPEG 2.. комбинацията от audio и video е .mpeg (.mpg), само видеото: .m2v, а аудиото - mp2. при divx.. най често се ползва mp3 за аудио и mpeg4 за видео.. но не е задължително.. можете да ползвате ogg за аудио.. така че нещата са достатъчно размити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 az polovinata mi mp3 a te sa mnogo okolo 50-60 gb sam si gi prevarnal v mp4 sas dobroto staro nero stot mi zimaha mnoo mqsto na pc to i gi napraih taka po4ti nqma razlika v ka4estvoto a pak razmera e 2 pati po malak g/d Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Да ама ако се направят на mp4 ще може ли да ги разпознае gsm-a? По принцип един gsm се прави да разпознава определени формати, а не всички музикални. Щом чете мп3 не занчи че ще чете и мп4. Иначе за gsm-a ще ти свърши работа тази програма. Може да си намалиш чак до 8 kbps песента. Разбира се ще се усеща разлика, но все пак е за гсм, а не за уредба. Там басове и ефекти няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 хаха и на гсм ще се усети огромната разлика между 128 kbps и 8 примерно. То на 8 няма да се чува почти нищо, а само пращене Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix_17 Posted September 11, 2005 Author Share Posted September 11, 2005 Да ама ако се направят на mp4 ще може ли да ги разпознае gsm-a? По принцип един gsm се прави да разпознава определени формати, а не всички музикални. Щом чете мп3 не занчи че ще чете и мп4. Иначе за gsm-a ще ти свърши работа тази програма. Може да си намалиш чак до 8 kbps песента. Разбира се ще се усеща разлика, но все пак е за гсм, а не за уредба. Там басове и ефекти няма. <{POST_SNAPBACK}> Vsa6tnost gsma mi podarja mp3,mp4,3gp i wav Vse pak nqma da tarsq ne6to koeto nqma da mi var6i rabota Musicmatch Jukebox dobra rabota mi svar6i,no ne padam pod 128 kbps,6ot tva e nivoto pod koeto ka4estvoto se razvalq naistina,a i ima razlika 6ot gsma ima bas,ultra bas i nekvi podobni i nai-u4udva6toto za men be6e,4e naistina ima razlika i to ne malka K700i RULES Sq 6te probvam i s neroto pak 6te vidim koe 6te se okaje po-dobre ina4e favorita mi do sq e Musicmatch Jukebox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 хаха и на гсм ще се усети огромната разлика между 128 kbps и 8 примерно. То на 8 няма да се чува почти нищо, а само пращене <{POST_SNAPBACK}> E чак пък само пръщене. Много добре си звучи даже, само че като за гсм. Поне с тази програма няма такива работи. Сеага даже конвертирах една песен от 320 на 8 и си свири много добре. Само баса е по-малко се губи (почти го няма) и е леко приглушена. От 11,3 МВ падна на 292 КВ Vsa6tnost gsma mi podarja mp3,mp4,3gp i wav Vse pak nqma da tarsq ne6to koeto nqma da mi var6i rabota ...............,a i ima razlika 6ot gsma ima bas,ultra bas i nekvi podobni <{POST_SNAPBACK}> К 700 и бас ли се води че има. Нещо ни будалкаш вече май. Бас в такова дребно нещо надали може да има някога. А за форматите вече незнам. Незнаех че поддържа и тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Песен на 8 kbps звучи все едно записвана с микрофона Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Песен на 8 kbps звучи все едно записвана с микрофона <{POST_SNAPBACK}> Е да. Ама пък не бръжди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix_17 Posted September 11, 2005 Author Share Posted September 11, 2005 К 700 и бас ли се води че има. Нещо ни будалкаш вече май. Бас в такова дребно нещо надали може да има някога. <{POST_SNAPBACK}> Bez da izpolzva6 slu6alkite nqma hubav bas,oba4e sas slu6alki kato se bazika6 s ekvilaizera razbira6,4e ima golqma razlika i tova ne e samo v basa 6ot ima i drugi ne6ta osven nego det mogat rqzko da se promenqt.Prosto nameri nqkoi s K700i i se uveri,6ot i az ne vqrvah dokat ne probvah Btw ve4e probvah i s neroto i zaklu4enieto mi e,4e nai dobriq variant si ostava vsi4ki mp3-ki da se konvertirat s Musicmatch Jukebox na 128kbps.Tva e nai-dobroto saotno6enie mejdu ka4estvo i razmer Mislq 4e tazi tema si izpalni zada4ata i 4e za v bade6te 6te ulesni i drugi kato men Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 за конвертиране на mp3 използвай Audio Slimmer ,програмата е добра и мисля,че ще ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 К 700 и бас ли се води че има. Нещо ни будалкаш вече май. Бас в такова дребно нещо надали може да има някога. А за форматите вече незнам. Незнаех че поддържа и тях. <{POST_SNAPBACK}> Много си е яко еквалайзерчето на k700 Стига сте се изказвали неподговен, колега. А.. и не можеш да ме убедиш че 8kbps става за нещо.. това са смешни изказвания.. Изчислил съм че във моя k700 ако конвертирам едно cd на mp3: 64kbps mono мога да събера във 40 MB.. горе долу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Много си е яко еквалайзерчето на k700 Стига сте се изказвали неподговен, колега. А.. и не можеш да ме убедиш че 8kbps става за нещо.. това са смешни изказвания.. Изчислил съм че във моя k700 ако конвертирам едно cd на mp3: 64kbps mono мога да събера във 40 MB.. горе долу. <{POST_SNAPBACK}> Хм, усещам нотки на заяждане май. 1. Аз може да не съм с К700 но това не ми пречи да съм виждал и да съм работил с такъв телефон. Ама какво общо има еквалайзера тука. Това че се води че има и бас незначи че е истина. Слушалките са отделни от телефона нали и...а бе остави. 2. Ако искаш да ти заема по-малко място песента ще се намаля и битрейта нали. Конвертирай си една песничка на 8 и ми кажи за гсм няма ли да стане. Пък и това е мое лично мнение. За това е форум тука. На който не му харесва да не ме слуша ами да пие по една бира. 3. Аз пък мисля, че в зависимост от колко песни ти е диска. Един нормален диск от 12 песни може да си го вместиш със 128 kbps в телефона без проблем и то стерео. В краен случай на 96 ако са повече песни. И с такова качество пак мога да си пия бирата ако ми свири от гсм. И 4. Наздраве Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Хм, усещам нотки на заяждане май. 1. Аз може да не съм с К700 но това не ми пречи да съм виждал и да съм работил с такъв телефон. Ама какво общо има еквалайзера тука. Това че се води че има и бас незначи че е истина. Слушалките са отделни от телефона нали и...а бе остави. 2. Ако искаш да ти заема по-малко място песента ще се намаля и битрейта нали. Конвертирай си една песничка на 8 и ми кажи за гсм няма ли да стане. Пък и това е мое лично мнение. За това е форум тука. На който не му харесва да не ме слуша ами да пие по една бира. 3. Аз пък мисля, че в зависимост от колко песни ти е диска. Един нормален диск от 12 песни може да си го вместиш със 128 kbps в телефона без проблем и то стерео. В краен случай на 96 ако са повече песни. И с такова качество пак мога да си пия бирата ако ми свири от гсм. И 4. Наздраве <{POST_SNAPBACK}> Няма заяждане, спокойно Има само културно обсъждане. Ако ще правиш мелодиики за звънене.. тогава да.. ако ще се плейват със вградения спиикър, наистина няма смисъл да ги правиш над 8кбпс Слушалките не са отделни.. в смисъл в комплекта k700 върви със handsfree. и само с тях можеш да чуеш нещо като бас Като казвам диск.. имам предвид 1 час и 15 минути. Наздраве Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Имах предвид че слушалките не са вградени към телефона все пак. А и със слушалки винаги звука е по-различен, защото са ти в ушите. Но свалиш ли ги вече е друго. А и това не е реален бас. Изобщо бас в такива малки размери няма. Иначе това за 8kbps пак казвам: Въпрос на вкус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 az polovinata mi mp3 a te sa mnogo okolo 50-60 gb sam si gi prevarnal v mp4 sas dobroto staro nero stot mi zimaha mnoo mqsto na pc to i gi napraih taka po4ti nqma razlika v ka4estvoto a pak razmera e 2 pati po malak g/d С кое Неро ? И как се прави ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 С кое Неро ? И как се прави ? Един от нашия клас си ги прави с неро 6 и след това ми ги праща (нали ти хареса качеството ). Утре ще го питам как става и после ще ти кажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Един от нашия клас си ги прави с неро 6 и след това ми ги праща (нали ти хареса качеството ). Утре ще го питам как става и после ще ти кажа Да де аз затова питам . Еми значи и с моето Неро ще стане . Някой ако знае как става да сподели де , че нямам опит с тая програмка Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Да де аз затова питам . Еми значи и с моето Неро ще стане . Някой ако знае как става да сподели де , че нямам опит с тая програмка Към нерото има една програмка Nero Wave Editor с него се правят. Като изрежете песента както искате (може и да не се реже) давате Save As и за тип на файла давате *.mp4. Може да се избира и качество. Там ще видите как. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 Към нерото има една програмка Nero Wave Editor с него се правят. Като изрежете песента както искате (може и да не се реже) давате Save As и за тип на файла давате *.mp4. Може да се избира и качество. Там ще видите как. Супер ! А има ли го някъде , защото като видях в дата-та и в японския и не я намерих . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 в неро 7 пакета си го има Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.