Jump to content
BulForum.com

CD Emulator, podoben na Deamon Tools

exo

Recommended Posts

Ima li takyv CD emulator za Linux (po-specialno za SuSE 9.3) s koito da moga da si otvarqm virtualni cd-ta ot nai-izvestnite formati (.iso; .nrg; .cue; .bin i t. n.) ? (A ako moje i da pravq s nego virtualni cd-ta shte e super :) )

man mount

Do kolkoto znam s mount ne moje da se mount-vat BIN i CUE failove, zashtoto sydyrjat poveche ot edin data track -> spravka tuk.

Inache eto kakvo se opitah da napravq:

Probvah CDemu, no neshto ne stava, pri komanda:

cdemu 0 nqkakyvfail.cue

otgovora e:

File contain errors!

ili

No such device: /dev/cdemu0

Nito ednoto syobshtenie za greshka otgovarq na istinata, nito drugoto - kyde e problema, taka i ne razbiram. Shte se radvam na malko pomosht, ako nqkoi e polzval tova neshto.

Do kolkoto znam s mount ne moje da se mount-vat BIN i CUE failove, zashtoto sydyrjat poveche ot edin data track -> spravka tuk.

Inache eto kakvo se opitah da napravq:

Probvah  CDemu, no neshto ne stava, pri komanda:

cdemu 0 nqkakyvfail.cue

otgovora e:

File contain errors! 

ili

No such device: /dev/cdemu0

Nito ednoto syobshtenie za greshka otgovarq na istinata, nito drugoto - kyde e problema, taka i ne razbiram.  Shte se radvam na malko pomosht, ako nqkoi e polzval tova neshto.

А пробва ли преди това да заредиш модула на ядрото:

modprobe cdemu

http://freshmeat.net/projects/mount-iso-im...lease_id=161665

Виж с това дали няма да се оправи. Пак ще ти трябва cdemu.

Probvah go - ne stava:

Error! Cannot mount image ! Please check your system settings !

Kakvo obache trqbva da proverq, ne stava qsno ....

А пробва ли преди това да заредиш модула на ядрото:

modprobe cdemu

Da, razbira se ... :)

идеята не е ли да се ползват всякакви images, иначе и аз предпочитам да конвертирам до .ISO

Da tova e ideqta, no v kraen sluchai shte konvertvam do ISO, samo che shte mi obqsnite li kakvo e tova bin2iso, kyde e i kak se raboti s nego ... :) ?

shte mi obqsnite li kakvo e tova bin2iso, kyde e i kak se raboti s nego ... :) ?

Много си нагъл! Не можеш ли в гугъл да напишеш bin2iso и да четеш, ами искаш някой да ти поднася на тепсия? Начи първо какво "какво е" .. от дотук казаното не ти ли е ясно какво е? След това "къде е", ама на теб това не ти ли звучи като: "намерете го вместо мен". Или мислиш, че някой знае на изуст URL-то с пакета за suse 9.3? А "как се работи с него" вече е като "свалете го, прочете ми README-то и ми го преразкажете".

http://kde-look.org/content/show.php?content=11577

или

(поне аз тва използвам)

mkdir /mnt/test

cd /home

dir

folder   thefile.iso  eraserhead.mpg

mount -o loop -t iso9660 thefile.iso /mnt/test

дано това ти помогне.Запомни,че ако не ти се пишат команди,можеш да проучиш въпроса и сам да си направиш сървис меню.. :)

cdemu е малко досадно,понеже трябва да се бъзикаш с кернела.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...