Marto Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Много бих бил благодарен, ако някои ми обясни, как и с какво бих могъл да си сжържа 2 компютъра и да имам интернет на двата. Имам си ЛАН карти и кабели, на единия модема му е включен в УСБ-то и искам да си разпределя трафика на двата. Как може да стане това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Вземи си един слуич или рутер за да разпределин интернета. Не пъхай модема в USB-то. Пъхни го дирекно в слуича и после още два кабела от слуича за компютрите и готово, но първо трябва да говориш с доставчика защото IP-то, което ти се дава от този модем е едно и така пак само единия компютър ще има нет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 1.Кабела, който имаш е кроснат нали? 2.Ако отговорът на 1 е да - слагаш двата края на кабела във картите на двата компютъра. 3.На компютъра със модема пускаш ICS. 4.На компютъра, който още няма нет слагаш съответно: - IP: 192.168.0.2 - Subnet Mask: 255.255.255.0 - Gateway : 192.168.0.1 (За "разбиращите английски- чете се Гейтуей, а не гетауей!!!! ) - Копираш ДиЕнЕс-ите от тези на ПЦ1 - готов си имаш интернет! 5.прескачаш 3 и 4 - ползваш прокси 6.Нали знаеш, че така нарушаваш една от точките в договора с Евроком? @Бурята(THESTORM) сигуре ли си, че само 1 пц-тата ще има нет? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 @Бурята(THESTORM) сигуре ли си, че само 1 пц-тата ще има нет? <{POST_SNAPBACK}> Ми попринцип модема дава само едно IP. Демек ако искаш повече IP-та съответно за повече компютри трябва да говориш с доставчика и съответно да доплащаш. А иначе не разбирам кой знае колко от тези неща. Твоя метод вероятно ще работи, но аз просто казвам това, което знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marto Posted September 9, 2005 Author Share Posted September 9, 2005 Благодаря, за информацията, но savamane би ли ми обяснил какжо имаш предвид "кроснат" и също така не разбрах какво е ICS и как го пускам, ако ми разясниш тези неща всичко ще е идеално. Благодаря ти предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Най-лесно според мен е да си вземеш един рутер за 40$ да си вържеш модема към него, а после и двата компютъра към рутера.Няма значение вида на кабелите, той сам си разпознава работеща двойка и си я ползва. Отделяш малко време да пуснеш в настройките на рутера DNS, че взима IP с DHSP, да кажеш на двата компютъра,че и те са по DHCP(така рутера ще им зададе адреси), задаваш на 2-та компа DNS и Gateway IP на рутера в локалната мрежа (192.168.2.1 по подразбиране) и си готов Така ще имаш и някаква минимална защита от сканиране на портове, може да си настроиш NAT и щракаш с пръсти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 По принцип може да имаш нет и без помощни уредчета, само с share-та връзка, но неудобството тук е, че първият компютър трябва винаги да е включен, когато искаш да имаш нет за втория. Аз бяха така едно време, после си взех рутер и нещата с настройките дори станаха много по-лесно - има си Wizard, който си ги самонастройва за минута. Само мисля, че рутерът трябва да поддържа клониране на MAC адреса (може и да греша, не съм много вътре в материята за мрежите). Иначе и 4 компютъра да свършеш към рутера те ще се представят с едно и също IP (и един и същ MAC адрес). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 10, 2005 Share Posted September 10, 2005 Абе слуича рулира, рутира и въобще лекува СПИН. THE STORM - you are the man! Голяма веселба. "Аз много не разбирам", ама да се изкажа, нищо че не мога да съм полезен. Marto - има стотици теми в този форум, в които е обяснявано как става ЛАН в домашни условия, какво ти трябва и как да го направиш. Search-a ще ти отговори на въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.