Jump to content
BulForum.com

Търся самостоятелно жилище

AssassiN

Recommended Posts

Търся за моята приятелка самостоятелно жилище до 130 лева. Много ми е спешно! Може и таванска стая, стига да е обзаведена и с баня. Моля, ако някой знае да ми пише, че по вестниците само глупости има, а не ми се дават грешни пари на агенция...

малко не е по темата, извинявай. ама на агенцията не плаща ли този който отдава под наем, а не наемателя или това е още едно от ненормалните неща в БГ?

Наемателят плаща:

1. За честа да бъде клиент на дадената агенция и/или по Х лева за всеки адрес на който бъде заведен;

2. 50-60% от 1 наем комисионна за добре свършената работа.

AssassiN: Късмет в търсенето! В най-скоро време и аз ще споделя за пореден път съдбата на търсещия квартира...

Наемателят плаща:

1. За честа да бъде клиент на дадената агенция и/или по Х лева за всеки адрес на който бъде заведен;

2. 50-60% от 1 наем комисионна за добре свършената работа.

AssassiN: Късмет в търсенето! В най-скоро време и аз ще споделя за пореден път съдбата на търсещия квартира...

В повечето агенции комисионата при наемите е в размер на 1 наем, като половината се поема от наемателя, а другата половина от наемодателя. Ако си попадал на агенции, които взимат пари за всеки адрес, просто смени агенцията. Това обикновено се прави безплатно. Агенциите се издържат основно от комисиони при продажбите, които са доста по-големи.

Освен това, читавите агенции работят с един относително постоянен набор от наемодатели, които отдават под наем за дълъг период, знаят прекрасно условията, дори характерите на наемодателите.

@ AssassiN - 130 лева е много висок наем за таванска стая, според мен. Освен ако не е луксозна.

малко не е по темата, извинявай. ама на агенцията не плаща ли този който отдава под наем, а не наемателя или това е още едно от ненормалните неща в БГ?

Ей сега ако ми обясниш кое му е ненормалното на факта, че наемател и наемодател плащат по половин наем комисионна на агенцията браво ще ти кажа.

Или за тебе наемателят е някакъв неприкосновен участник в събитията, на него услуга не му се върши. Длъжни са хората на тепсия да му поднесат това, което търси???

Иначе по темата - разполагам с прекрасен обект за човека, скоро ще го правя супер лукс, но пич - нека да не е приятелката ти - много притеснително звучи :devil

Нещо не разбрах от полседния пост? Ти предлагаш ли нещо или...?

А относно агенциите - за наем до 100 лева взимат 100% от първия наем. Тоест даваш 100 лева на наемодателя и 100 лева на агенцията. За наеми над 100 лева - същата практика, но агенцията взима 50-70%.

От наемодателя не взима нищо, поне тук в Пловдив, защото търсенето е много по-голямо от предлагането....

Чакам още предложения, ако сте чули от някой нещо, моля, споделете....да не спим накрая на тепето... :D

Аре бе, толкова ли никой нищо не знае... стегнете се малко... ще се наложи накрая в нас да я взема.... :cry

а това лошо ли е?

баба ми дава квартири под наем, но искрено не ти ги препоръчвам, защото предполагам не си толкова закъсал.

Ам ако все оште търсиш,манах се от смирнески една квартира преди месец,но незнам дали са е дали под наем.

100лв. приземен етаж,2 стаи с тоалетна и коридор.

Не сам се махнал штото квартирата е лоша а ,штото си намерих цяла къща за 20лв :)на месец :)

Може да идиш на място да питаш за квартирата.Телефон не знам.

Аиде дано сам бил полезен

От наемодателя не взима нищо, поне тук в Пловдив, защото търсенето е много по-голямо от предлагането....

Не е вярно, поне не във всички агенции е вярно. Тези, които съм ползвала, взимат по половината от наемодателя и наемателя. Това с нищо невзимането от наемодателя беше преди доста години.

VIRTUALMANCHO и говори за гр/с Стамболийски, а за пловдив, ако се разровиш хубаво около централна гара, автогарите, ВУЗ-овете ще намериш квартири на корем ;) иска се малко обикаляне и някой друг телефон да навъртиш

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...