Jump to content
BulForum.com

firmite za prodajba na komputri

bafi

Recommended Posts

Sled kato razgledah temata na NOOKiE mi hrumna slednata ideia - neka vsi4ki, koito sa imali niakakvo otnoshenie s firmite za PC-ta da spodeliat tuk tqhnite vpe4atlenia, mnenia, problemi i preporaki kato klienti.

Mislia, 4e tova shte e v interes na vsi4ki nas (potrebitelite) za da imame realna predstava za firmite - korektnost, uvajenie ili losho i nespravedlivo otnoshenie s klientite.

Informaciata bi mogla da ni predpazi ot ve4e napraveni greshki da ne se povtariat ili puk da ni pomogne da izberem po-dobrata firma (primerno) :zzz

К*р за Reset, K*р за Reset и пак К*р за Reset.

Аз лично съм доволен от PiC Computers(срещу входа на стадион "Христо Ботев" там последно си правих upgrade и не знам що ама останах доволен от пичовете.Да са е*а в глупака що се набутах при тия делви от гореспоменатия ...."обор".

P.S

Искрено се надявам някой от там да го чете тоя форум.

Фирмите в БГ са много коректи докато не дойде момент да искаш нещо от тях.

Имам едни познати в една фирма. Аз съм им редовен клиент, а също така и много приятели съм съветвал да ходят при тези хора защото ги мислех за коректни.

Но преди един два месеца ми изпуши един 20 гБ Maxtor HDD. На самият хард пишеше, че е в гаранция до Май 2004. Занесох го във фирмата те го взеха и казаха обнадеждаващото "ОК ще го видим да пробваме да спасим нещо от него и ще го сменим". И така отиде седмица, а те нищо не казаха. След седмица като им звъннах казаха "ами тя му е изтекла гаранцията". "Чакайте бе хора как така ще е изтекла като на самия хард Макстор са си написали Май 2004....". Било там че дистрибутора в БГ давал по-малко гаранция и тн и тн.

Както и да е. След един месец разправия с тях те най-накрая ми дадоха нов Макстор-без гаранция този път обаче. Така вече бая се замислям къде да ходя да си вземам PC-та.

ЕДИТ:на N00KiE направо му съчуствам щото е пич.

FUCK RESET!!!!

Az sam chuval (i vizdal) kofti izpulnenia na firmata na "drugaria" Panamski. Ne sam siguren kak se kazva, niakoi ia beshe spomenal iz temite, a ma koi beshe i kak se kazvashe firmata........

Brata na tozi Panamski e chovek, na koito imam dosta goliamo doveria na tema moniotori i televizori. Ima si TV serviz choveka, bachka kato horata i ne e skupchia. Popravia kakto monitori, taka i zahranvania, taka i oste dosta drugi neshta. Na edin priatel dunoto mu mina prez racete mu i proraboti.

Преди време взех от Д&Е един hub/wich на Surecom. След по-малко от 5 месеца му изгоря един порт. Отивам да го оправят а ония вика, че ако ми било за втори път съм щял да си плащам. Тва при условие, че е още в гаранция...

Иначе и аз съм се разочаровал от Reset. Много са надменни, все едно са хванали Господ за ташаците. А пък и едни цени праскат...

Не мога да кажа фирма от която да съм напълно доволен. Последно съм купувал разни части от Smart System i ERA. За сега нямам оплаквания от тях.

Аз само да спомена.. в даскало направиха нова ПЦ-зала.. ама да видите за кво става дума.. още първия ден дефекти дадоха 5 монитора!Ама ония бяха пичове и зеха че ги смениха без да мрънкат..освен да питам коя фирма са и само там да ходя...

Az sas Smart Systems rabotia veche poveche ot 6-7 godini, no imai predvid che i te prodavat druvca.

Nezavisimo ot koia firma pazaruvate, prosto triabva da ste naiasno kakvo kupuvate! Otvariaite si ochite i ako neshto ne vi e iasno pitaite tuk, vse ste se nameri niakoi koito da vi dade akul predi da ste si hvarlili parite na viatura.

az sburkah da si wzema procesora ot Rest, ne stiga che platih DDS :pirate ami i toia MALOUMNIK mi izkriwi 3-4 kracheta na procesora kato go zashtipwashe s telbod w edno dunaprenche za da mi naprawi "opakowka". Pogledna, zahili sa i mi go dade procesora, nishto mu niama !!!!

AAAAAA, chudia se kak moje tolkowa tupi i nerazbirashti ot nishto hora da rabotiat w PC firmi.

Toia konkretno, samo se prawi na kloun i kato go pitash neshto otgowaria s "ot de da znam" ili "ami to i takowa neshto li imalo" i se opitwa da se prawi na ostroumen.

Za priklucheniata si w MOST sum pisal weche tuk, niama da se powtariam.

Всъщност има една фирма, от коята бях очарован просто. Как можах да забравя - HardwareBG. Пичовете са невероятни , такова разбиране не съм виждал никъде. Единствения недостатък, е че фирмата е в София, но това не ми попречи да си взема от тях Процесор, дъно, рам, кутия, отделно захранване и един Volcano 7+...

Toia konkretno, samo se prawi na kloun i kato go pitash neshto otgowaria s "ot de da znam" ili "ami to i takowa neshto li imalo" i se opitwa da se prawi na ostroumen.

Същия Същия Кретен!!

Както се изказаха и преди ма адски надменно се държат!Е примерно аз откъдето и да ида да си купя нещо най-малкото пичовете ти обясняват това онова,казват си мнението и препоръките... а в *****-а ..?Сичко там се купува като в бакалия..Опаковат ти го,дават ти го,пишат гаранцията и айде.. жив и здрав.

Ми за мен тва е...Отношението преди всичко!

EDIT:

Пропуснах да кажа че бях пратил брат ми да вземе дискове "Verbatim" от там и оня се оплакал че "го били обиждал като не му говорил на ВИЕ"

No comment просто...

be izhoda e iasen - ne vzimaite vsi4ko navednaj (sglobeno) ot edna i sa6ta firma, poogledaite se za razli4nite 4arkove kade kakvi uslovia predlagat i vzimaite tam kadeto nai vi e izgodno, posle sglobiavate (ili tarsite niakoi da sgobi). Ne vzimaite sglobeni vav firma ma6ini - na 90% garancia, 4e 6te se probvat da vi go zabiat po edin ili drug na4in. I nikoga, ama nikoga ne kupuvaite komp ot Metro - natiskat firmite da im davat niski ceni i saotvetno firmite im sglobiavat bokluci, koito posle ni6to ne podozira6ti balaci kupuvat na ceni koito ima na vsiakade...

Аз само да спомена.. в даскало направиха нова ПЦ-зала.. ама да видите за кво става дума.. още първия ден дефекти дадоха 5 монитора!Ама ония бяха пичове и зеха че ги смениха без да мрънкат..освен да питам коя фирма са и само там да ходя...

Кое даскало това???

Az polzvam uslugite na firma Adroit.Do sega ne sa mi pravili problem ,slava bogu :tongue Edinstvenoto ne6o koeto me drazni pri tqh e 4e nqmat gotova cenova lista i trqbva na mqsto da ti napravqt konfiguraciqta koeto otnema naistina baq vreme.Ina4e nai qkoto spored men pri tqh 4e firmata moje da ti izkupi 4arkovete,na gore dolu priemlivi ceni i s s parite koito ti dadat da si napravi6 upgrade(estesveno moje i da dobavi6) ;)

Ina4e za Smart System samo dobro se 4uva :woot Edin moi priatel si be6e kupil ot tqh monitor Samsung ama mu dade nqkakav nezna4itelen defekt,ta obadi im se toi i Ivan Ivanov(toq pi4 mnooo me kefi :lol: ) mu kaza 4e nqmalo da bade problem da mu go smeni .

Taka 4e ako kupuvate ot nqkade az 6e vi prepora4am tezi 2 firmi :love

Kupih si ot Smart System zahranvane na koeto sled 2 meseca se razdranka ventilatora(garanciq 1godina) i oniq peltek mi vika - karai dokato spre..kapni mu malko olio.. :blink: az mu kazvam ne moga da spq,a toi-kupi si ventilator 6te ti go smenim besplatno...6tqh da si kopuvam Plextor i Monitor 959NF ot tam....BLAGODARQ TI GOSPODI 4e me sprq...NIKOGA V SMART

Ina4e nai qkoto spored men pri tqh  4e firmata moje da ti izkupi 4arkovete,na gore dolu priemlivi ceni i s s parite koito ti dadat da si napravi6 upgrade(estesveno moje i da dobavi6)  ;)

:D :D Познай какво правят с изкупените компоненти - излъскват ги и ги продават като "нови" на някой завалия :angry1

Гледай само ти да не попаднеш на такива...

:D  :D Познай какво правят с изкупените компоненти - излъскват ги и ги продават като "нови" на някой завалия  :angry1

Гледай само ти да не попаднеш на такива...

Znam 4e tova e lo6ata strana na monetata,no pak dobrata e 4e 4ovek moje da si upgrade-ne kompma za mnogo po malko pari,i nqma da se 4udi kakvo da pravi sas starite 4asti :P

A ako pak popadna na takiva 4asti za tazi firma sam siguren 4e nqma da mi napravqt mizeriq dori i garanciqta da mi e svar6ila ;)

ama i nie sme edni klientiiiii..... niamam dumi

samo obikaliame za nai-ewtinoto i ako moje bez DDS, i chesto sme gotowi da naprawim kompromisi s kachestwo i garanciata samo i samo da e po-ewtinko

zatowa ima tolkowa firmi, malki, drebni moshennici i oceliawat wse oshte

A ako pak popadna na takiva 4asti za tazi firma sam siguren 4e nqma da mi napravqt mizeriq dori i garanciqta da mi e svar6ila ;)

Да де, ама аз продавах скоро компоненти с маса месеци гаранция и на 2/3 от цената и народа пак се ослушваше. Защо? Защото всички знаят, че става въпрос за "втора употреба".

E kvo sq ? Edna svqstna firma nqma v Plovdiv taka li ? Emi az si mislih da subiram pari za da si poopravq malko pc-to ama mai 6te subiram da si napravq kolata tunning.Te kompiutrite sa kato gsm-ite :) vseki den ne6to novo izliza i avtomati4no im padat cenite .Taka 4e... :) pazete si parite :rolleyes:

E kvo sq ? Edna svqstna firma nqma v Plovdiv taka li ? Emi az si mislih da subiram pari za da si poopravq malko pc-to ama mai 6te subiram da si napravq kolata tunning.Te kompiutrite sa kato gsm-ite  vseki den ne6to novo izliza i avtomati4no im padat cenite .Taka 4e...  pazete si parite

ami to i tvae vernoama dali novoto pc ti trqbva a staroto veche neti trqbva a kolkoto do gsm-ti novite koito izlizat imat samo ekstri koito ne ti trqbvat ili pone v bg ne mojesh da polzvash kato gprs primerno

a kolkoto do kolata tq ima oste po golemi razhodi ama ti si znaesh kakva kolka imash

Az sam chuval (i vizdal) kofti izpulnenia na firmata na "drugaria" Panamski. Ne sam siguren kak se kazva, niakoi ia beshe spomenal iz temite, a ma koi beshe i kak se kazvashe firmata........

Imeto na firmata be6e "Debut" sega e "Computer +" i samiq ofis (ne magazina) se namira sre6tu whoda na 3-ti korpus na TU

по точно DebutL и както писах в една друга тема (нея я прочетох първо) според мен са най-коректните посредници в града.

избягвайте спекулаций от сорта "HDD - 2г гаранция", "монитор - 1,5-2,5г гаранция"; по стандарт гаранцията за HDD, CPU и монитор си е 3г - искайте си я тази гаранция и никой няма да ви откаже. най-много да врътне първо един тел. и след тва ша клекне :D :punk

Edna firma ot koqto sym dowolen zasega:

STS Technologies

... ama znam kakwo da kupuwam

sy6to tam sa i cd Носители eProFormance...

Turbo MiP e sy6to firma kydeto si wyr6at rabotata dobre

Prilagam spisyk Tel, neka go dopylwame/poprawqme i zwynim na wsi4ki kojoderi!

ADROID - 032 631346

ASI - 032 266244

Danina G - 032 631251

Computer + (Debut) - 032 622948, 032 623318

D&E - 032 623100

Real Vision - 032 624895

Reset - 032 632673

RTS - 032 644304 (Princo ot tuk, w Metro e fal6iwo - praweno w St. Zagora) te go wnasqt w BG

SBS - 032 634651

STS Tech. - 032 621892, 032 272500

Turbo MiP - 032 269419

Unicom - 032 624722

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...