Jump to content
BulForum.com

Какво да правя?

N00KiE

Recommended Posts

Историята ми е следната:

Декември 2002 си взех от Reset Computers CD-RW MSI(за модела не съм 100% сигурен вече) който изтрая до средата на януари и нещо му стана.Спря да чете дискове и квото и да е друго освен да си стой закачен за компютъра ми.Занесох го в сервиза там ме бавиха 7-8 дена,не можаха да го оправят и ми го подмениха.Не казаха какво му е,но според мен му е отишъл лазер-а...все пак и друг път ми се е случвало да ми гори по този начин CD-ROM.Та смениха ми го и ми дадоха нов с гаранция от датата на подмяната.Имах чувството че нещо съм прецакан щото вместо MSI CD-RW (и модела) както преди ми се водеше само ATAPI CD-RW.Ма и с тва се примирих.Някъде лятото почна да ми прави проблеми от рода на това,че не четеше добре дискове,инталацията на XP с боот сд беше кошмар ама нанайна си.. поне не гореше дискове.От подмяната досега ми беше изгорил един-два диска но не повече.Това че на по-скапаните дискове нещеше да пише не ме болеше много щото пиша единствено на Verbatim и с тях проблеми много рядко.Да ама в неделя ми изгори 5(!) диска а на всичко отгоре вечерта отказа изобщо да чете дискове.

И вече се замислих ква ми е ползата от шибаното MSI.Имам двама познати с тях и досега не са имали проблеми..ама на мен това ми е втори път.При това нищо не съм го правил-от момента на покупката не съм го мръдвал от кутията,която пък е местена още по-малко че да може да стане някоя беля с която да си обясня разрушителното ми влияние върху записвачките.В понеделник го занесох в ресет-а като само бегло попитах дали ако се стигне до подмяна е възможно да доплатя за някой друг модел.Казаха,че не можело.По принцип щях да се заяда и да попитам "А ве ******* майчини що не може?" ама бързах за влак и го оставих за другия път.

Та въпроса ми е след като изчетохте всички тези излияния по-горе е имам ли право да искам да си доплатя за друг модел, щото мен просто ми писна от тия лайна MSI и не ща като ми изтече гаранцията и пак даде фира да си го чукам по тиквата...а и все пак съм дал пари за тва чудо и искам да ми работи..а не да тичам до сервиза непрекъснато или да вкарам и изкарвам диска докато ми го прочете.Само за пример да дам че съм си инсталирал Win Xp от диска от 14-я опит..сещайте се за какво става дума.Или дайте акъл кво да правя щото и аз вече не знам.

Мерси предварително.

Виж сега пич, дефектиралите продукти на някои производител ги подменя самият производител. Ресет са само посредници в цялата операция.

Не че ги защитавам щото са супер в гъза тия идиоти.

И това какво значи? Че аз ще си купувам калпави записвачки а те ще ми ги подменя? И така докато на на тях или на мен ми омръзне?

дефектиралите продукти на някои производител ги подменя самият производител. Ресет са само посредници в цялата операция.

Не че ги защитавам  щото са супер в гъза тия идиоти.

Ami tova ne e mnogo pravilno, shtoto vapreki, 4e sa posrednici, te sa ti prodali stokata i dokumentite ot pokupkata sa na imeto na firma Reset. Shvashtate li tozi tunak moment? Sledovatelno, te nosiat cialata otgovornost za garancionnata i sledgarancionnata poddrajka.

Otnosno podmianata s drug model ili marka produkt - tova e vapros na li4no sporazumenie. Za tova, 4e sa ti otkazali druga marka s doplashtane - nishto ne moje da ima kajesh, samo skandala ako pomogne...dano...

(az sum vikal Komisiqta za zashtita na potrebitelite po podoben vapros (monitor) i e*** maikata na edna firma - "Komputer+" ili drugoto ime i e "Debut" s upravitel Lubomir Panamski, na kogoto neznam kvo mu se pishe....) ...koeto me navejda na misalta da postna nova tema po vaprosa...

А каква гаранция са ти дали?На мен за една обикновена клавиатура ми дадоха 1 год. гаранция.Ако това,което са ти дали е още в гаранция имаш пълното право да си потърсиш правата!

Че скандала няма да им се размине... няма.Ама ако твърдо откажат да ми я подменят с друг модел как точно да се свържа с тая организация?

EDIT:

1 година ми е гаранцията която изтича на 24 януари, не съм го барал изобщо понеже е с лепенка.

Az lichno MSI kato chuia i biagam kolkoto se moze po-dalech. Predi godina-dve imah problem s edna video karta MSI i ot tozi moment zabravih MSI kato zagubite si biaha za moia smetka.

Ne sam chuvam kazi-rechi nishto za CD-tata na MSI, no chesno kazano iavno sa si darveta kato gledam kakvo pisesh po vaprosa.

Ako pitash men, pii edna studena voda i zabravi MSI kato proizvoditel na kakvoto i da e. Kolkoto i skandali da vdigash che ako shtesh i stoiki da chupish, niama da ti pomogne. Znaesh, v BG zakonite sa samo ei taka.

Ako pitash men, pii edna studena voda i zabravi MSI kato proizvoditel na kakvoto i da e. Kolkoto i skandali da vdigash che ako shtesh i stoiki da chupish, niama da ti pomogne. Znaesh, v BG zakonite sa samo ei taka.

fon_tomov аз студената вода я изпих още на първия път.Само дето докато някои хора могат да си позволят да пият студената вода,мен не ми е толкова лесно щото не ми е лесно да отделям пари за пц-то,налагат ми се и много други разходи.Но това е отделен въпрос.Поне с моето мислене смятам че щом съм дал пари съм в пълното прави да получа изправно работещ продукт.В Бг сме на това дередже щото все пием студената вода и не знаем да си търсим правата.Не че не мога да дам 40-50 $ и да си взема един Teac.Не е там въпроса.Тая записвачка квото и ще да става ще направя така че да им излезне през носа.Съгласен съм един път да ми даде дефект,ама втория вече идва твърде множко.Освен това мои познати също имат оплаквания откъм Reset-а.. жалкото е че ги чух след като си бях купил сд-то. :cry

Похвална е готовноста ти да се разправяш, но РЕСЕТ за съжаление са доста голяма фирма и мога да ти кажа през къде ще им мине за твоята записвачка.

Какво всъщност ще стане... Ще отидеш ще се навикаш ще си трошиш нервите, а онези ще те гледат умно ще ти се усмихват и накрая ще ти кажат "Пич или я сменяме за нова МСИ-айка или мреш в картофите".

В този случай Организацията за защита на потребителите и тн не биха могли да ти помогнат - РЕСЕТ не са ти отказали да ти сменят дефектиралия продукт все пак!

Така, че вземи я и ако моиш я продай на някои(все пак ще е чисто нова и с година гаранция) и си купи TEAC. Те са железни. Досега не съм чувал някой да се е оплакал от тях.

N00KiE, napalno sam saglasen s teb i te razbiram. Ne si samo ti tozi, koito si broi stotinkite v djoba. Vsichki sme taka, cialata ni darzava e takava. Edinici sa tezi, koito niamat finansovi problemi.

Moze bi maddrum e prav, vzemi novoto CD i go prodai. Vse ste mu vzemesh niakakvi pari (po-dobre ot nishto).

maddrum според теб колко бих могъл да и взема?Щото в ценовата листа на ***** Copmuters (вече даже и името им не искам да споменавам) 48х24х48 e на цена 42 $ -(току що проверих) а дали ще намеря балуш който да я вземе за 30-35 $ искрено се съмнявам още повече че е ***(и тях вече не ща да ги споменавам). :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :

Napravo ne moga da poviarvam 4e mu davate savet da nabuta niakoi s tazi zapisva4ka.Spored men triabva tezi pi4ove ot RESET da si poddarjat garanciata na vsi4ki produkti koito sa prodali.Vse pak ne zabravia 4e tova tuk v Plovdiv e samo regionalen ofis.Centralata na firmata e v Sofia i ne e lo6o da se zavarti edin telefon i da gi informira6 za problemite si.Predpolagam 4e 6te proiaviat razbirane.Ako ne drugo ni6to ne ti pre4i da probva6.Uspeh :)

Eto za tova izbqgvam reset.Plius tova konsumativite im ne sa ot nai-evtinite.

Az predi vreme imah problem s hard-a si (15gb quantum) i be6e o6te v garanciq.Kato otidoh da mi go smenqt nqmaha 15 gb i mi dadoha 20 gb Maxtor.

P.S. Tova ne se slu4va v reset de :)

дефектиралите продукти на някои производител ги подменя самият производител. Ресет са само посредници в цялата операция.

Не че ги защитавам  щото са супер в гъза тия идиоти.

Ami tova ne e mnogo pravilno, shtoto vapreki, 4e sa posrednici, te sa ti prodali stokata i dokumentite ot pokupkata sa na imeto na firma Reset. Shvashtate li tozi tunak moment? Sledovatelno, te nosiat cialata otgovornost za garancionnata i sledgarancionnata poddrajka.

Otnosno podmianata s drug model ili marka produkt - tova e vapros na li4no sporazumenie. Za tova, 4e sa ti otkazali druga marka s doplashtane - nishto ne moje da ima kajesh, samo skandala ako pomogne...dano...

(az sum vikal Komisiqta za zashtita na potrebitelite po podoben vapros (monitor) i e*** maikata na edna firma - "Komputer+" ili drugoto ime i e "Debut" s upravitel Lubomir Panamski, na kogoto neznam kvo mu se pishe....) ...koeto me navejda na misalta da postna nova tema po vaprosa...

ей тва поне мен ме учудва :confused . доста съм пообикалял из фирмите за hardware из града и да си призная никъде другаде не съм срещал по-коректно оношение. монитора да не е бил втора ръка?

Ами при условие че ми я подменят и аз я взема длъжни ли са да ми дадат нова гаранция за нея от датата на подмяната?Щото първият път така стана,на което се учудих, и да знам просто дали това им влиза в задълженията.

W nikakyw slu4ai ne e redno da ti se otkazwa da doplati6 za drug model - w tozi slu4ai oba4e wyprosa e za kolko 6te izkupqt twoeto ne6to i dali iskat da go naprawqt (ne se zanimawat s wtora upotreba ne6ta naprimer...) ... ob6to wzeto pedalska rabota....

mnogo 4esto se nalaga podmqna s drug model za6toto prosto twoq model lipswa we4e na pazara (taka sym dopla6tal za DVD Sony) ama nai 4esto ot sy6tiq proizwoditel...

a da osy6testwqt podmqna sa prosto zadyljitelni...

I spored men trqbwa garanciqta da zapo4ne nanowo, no masowa e praktikata da ne se podnowqwa garanciqta...

... za prodawa4i na PC e taka: ne si spe4elil dokato ne izte4e garanciqta... taka 4e ...........

za MSI pisa4kite si znaeh 4e sa skapani ot tozi sait mai

CDRLabs.com

i predi da 4uq wpe4atleniq ot hora

wpro4em na tozi sait ima mnogo seriozni review-ta

... dali oba4e w BG idwat sy6tite ne6ta ?....

Абе май много хора са си патили с неща от Reset. Купих си LCD от там и имаше едно-две бели петна - изгоряли .. (там к'ви бяха). Ама проявиха нечувана коректност и ми смениха монитора, като обясниха, че гаранцията включвала заменяне при повече от три изгоряли ... (там к'вото беше).

Иначе наистина доста солено продават.

Tva ne4uvana korektnost li mu vikat ve4e? Ami ako sa ti izgoreli samo 2 ili 1, kakvo ti kazvat - "Abe karai be, ni6to ti niama, gletkai si go tam i si trai..."  :D  :D  :D

:punk :punk :punk :punk :punk

Tova mi haresa

Ами при условие че ми я подменят и аз я взема длъжни ли са да ми дадат нова гаранция за нея от датата на подмяната?Щото първият път така стана,на което се учудих, и да знам просто дали това им влиза в задълженията.

Ne, garanciqta se prodaljava ot datata na pokupka na 1-to CD! T.e. nqma da ti zapo4va otna4alo 1 god. (ili tam kolkoto e za nova pri pokupka) ...za sajalenie.

Tva sam go proveriaval v Komisiqta za zashtitta na potrebitelite.

I sa6to taka garanziqta ne te4e ot momenta, v koito si podal signal za defekt i si q ostavil v service dokato ne si q vzemesh ot tam (udqljava se s dnite, v koito e bila v seviz stokata)

Ами прав се оказа bafi.. нещо съм се объркал.Както и да е.В Ресет-а попаднах на един що годе приветлив бачкатор.И каза че специално моя модел 48х16х48 още хора са ги връщали с дефекти.Партидата била такава.Дадоха ми 52х24х52 .. и казаха че тя била засега без кусури.. ама знам ли....!?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...