Jump to content
BulForum.com

ProFTPD i Apache - config problem

exo

Recommended Posts

Problema e sledniq i dvata server-a vyrvqt pod SuSE 9.3 za moq upotreba, no iskam da dam dostyp na edin priqtel ot Canada. Dostypyt pri men stava samo po IP - taka sym gi nastroil i dvata v momenta, no moq priqtel e s dinamichno IP koeto se smenq pochti vseki den che i po-chesto. Kak da nastroq dvata server-a da go puskat (po ip ili de da znam i az) Toest iskam da si zapazq segashnata konfiguraciq i da NE mi se nalaga vseki den da pravq edit na dvata .conf faila, kak moje da stane tova ?

Защо не се заинтересуваш в какъв диапазон се променят адресите на приятеля ти?

За пример при промяна между 10.0.0.1 - 10.0.0.255 (т.е. само последната част) можеш да разрешиш достъп на 10.0.0.0 . Така ще си запазиш конфигурацията и няма да ти се нагала да променяш адреса всеки ден.

Защо не се заинтересуваш в какъв диапазон се променят адресите на приятеля ти?

За пример при промяна между 10.0.0.1 - 10.0.0.255 (т.е. само последната част) можеш да разрешиш достъп на 10.0.0.0 . Така ще си запазиш конфигурацията и няма да ти се нагала да променяш адреса всеки ден.

[Cnapback]417200[/snapback]

Zaintersuvah se dostavchika mu polzva poveche ot 3 diapazona - nito toi nito az mojem da im hvanem kraq, az ustanovih za sega samo dva no drugite ne mojem ... ako nqkoi moje da nameri poveche info eto saitovete na dostavchika mu:

sympatico.ca

bell.ca

Pyk i ako dostavchika mu si smeni diapazonite s ip-tata (kakto nashiq napravi naskoro) togava :) ?

EDIT: A i zashto trqbva da se otvarqm kym cqla mreja ?

dai mu root dostyp po ssh

i toi sam da si gi smenq

Ne e v tova problema, tova moga i az da go pravq, tyrsi se avtomatichno reshenie na problema ... :)

Sega si misleh slednoto:

1) Ako se dobavq negovoto ip v /etc/hosts sys nqkvo ime

2)Ako tova ime go dobavq v .conf failovete vmesto negovoto ip (toest Vmesto Allow ip ip ip da stane Allow ip ip ime) ime - imeto ot /etc/hosts

3)Ako mu registrirame edno ime v no-ip.com primerno da si sloji edin update client da mu podava ip-to avtomatichno kym no-ip.com - togava na imeto-mu.no-ip.com shte otgovarq ip i s edin ping lesno shte go razbera

4)S edin edit na hosts faila shte se opravi vsichko

5)Ako moje da se napishe script koito da svyrshi taq rabota (da pravi ping na imeto-mu.no-ip.com, da vidi noviq adres i da go podmeni v /etc/hosts)

Ne znam dali mi razbrahte ideqta, no shte kaja che az scriptove ne moga da pisha :) taka che ako nqkoi go razbra i moje da pomogne shte e napravo super ... :)

spored men e po dobre da si smenish konfiguraciqta

i da mu davash dostyp po ime i pass

ne che ideqta ti e losha

no kysmet s pisaneto na skripta ;)

Ne mi haresva ideqta :( Za scripta veche kazah - ne moga ne znam kak stava :( ... ami shte vidq ochakvam i drugi idei ...

За какво му е на твоя приятел достъп до твоя сайт все пак. Хората отдавна са измислили p2p. Ако става дума за обмен на файлове де. Ако му трябва достъп до сайта ти можеш през апача да направиш да изисква име и парола. Няма нужда да променяш друго по конфига. Къв е смисъл да правиш многократно усложнено нещата като това е просто и сигурно решение :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...