Jump to content
BulForum.com

Антигравитация или перфектен баланс?

Godfather

Recommended Posts

Тези дни успях да снимам едни наистина уникални творения, които не се виждат всеки ден. Аз имам щастието да ги гледам, когато си поискам - крайбрежието на световно известния Стенли Парк във Ванкувър предлага ежедневно подобни невероятни композиции, особено при големи отливи, както беше днес.

Не е необходимо да ви казвам, че това го умеят само избрани люде от индо-китайски произход.

Предварително искам да ви уверя, че няма никакви "измамни" технологии, като яки лепила например. :D

Stanley_Park_011.jpg

Stanley_Park_012.jpg

Stanley_Park_013.jpg

Stanley_Park_014.jpg

Stanley_Park_015.jpg

Stanley_Park_016.jpg

Stanley_Park_017.jpg

Stanley_Park_018.jpg

Наистина е много готино.

Къде е тайната, освен в търпението. Все пак трявба да има и някакво научно обяснение, дори и непълно.

Мисля, че тайната е в търпението. Спомням си като малък, че и аз съм закрепял по подобен начин предмети - например улична пейка да стои на двата си крака изправена нагоре. Това са добри примери за авантгардно изкуство.

абе незнам за лепила, ама... нещо нагласено ми изглежда - най-малкото че винаги има (не винаги силен) вятър край бреговете. то и аз съм все невярващ, ама тва ми прилича на някакъв фокус/илюзия. Ако ги има всеки ден на брега, пробвал ли си да ги разваляш тези структурки и да огледаш внимателно камъните?

абе незнам за лепила, ама... нещо нагласено ми изглежда - най-малкото че винаги има (не винаги силен) вятър край бреговете. то и аз съм все невярващ, ама тва ми прилича на някакъв фокус/илюзия. Ако ги има всеки ден на брега, пробвал ли си да ги разваляш тези структурки и да огледаш внимателно камъните?

Виждал съм да го правят на закрито, с два камъка и най-различни други предмети и всичко си е съвсем истинско. Просто хората, които го правят имат невероятно изострено чувство за равновесие (и мнооого тренировки).

Use poxipol :lol: .

Godfather, благодаря, че сподели тези снимки с нас!

Това изкуство е уникално. На мен много ми треперят ръцете и дори не мога и да си помисля да се пробвам за подобно нещо :bgrin:

Godfather, благодаря, че сподели тези снимки с нас!

Това изкуство е уникално. На мен много ми треперят ръцете и дори не мога и да си помисля да се пробвам за подобно нещо :bgrin:

Откажи цигарите и кафето :)

Снимките са страхотни, трябва да имаш ужасно много търпение да направиш такова нещо....Или ужасно силно и прозрачно лепило :)

Да, това трябва да се види лично , иначе малко хора ще повярват!!! Наистина е невероятно ако е истина :punk

Нови композиции се появяват при всеки нов отлив на океана. Прилива очевидно ги разрушава, за разлика от вятъра, който вчера беше доста силен. И на мен не ми се вярва, но го видях с очите си. :D

Следващият път като мина от там ще направя още по-интересни снимки. ;)

Въпрос на баланс :)

Познавам един хижар дето в градината на хижата си понякога реди по този начин камъни.Иначе аз мога да закрепя 2 вилици на върха на кибритена клечка поставена на ръба на чаша :D (имам предвид вилиците да са във въздуха и да се крепят единствено на допира си с кибритената клечка дето просто е сложена върху ръба на чашата ) :) Като видиш подобно изпълнение и просто не можеш да повярваш отначало,но просто е въпрос на баланс,колкото и невероятно да изглежда,,мда.

Супер яко е, давай още снимки наистина ако минаваш от там...

Аз пък мога да закрепя 2 карти една до друга във формата на покрив на къщичка ;) Перфектния баланс :P

Иначе аз мога да закрепя 2 вилици на върха на кибритена клечка  поставена на ръба на чаша :D  (имам предвид вилиците да са във въздуха и да се крепят единствено на допира си с кибритената клечка дето просто е сложена върху ръба на чашата )  :)

Eхее. Ти направо ме зариби. Дай някоя снимка на тая работа. :) А тия камъни са върха. Как са ги подредили само. Тука ако беше в БГ, нямаше да доживеят до прилива. Тук обикновенно се събаря от човешкия акъл, най-вече през нощно време.

Иначе аз обикновенно правя чудесен баланс със чаша върху масата и течност в нея. А понякога има и такива вечери в които баланса от заведението до вкъщи се получава много трудно. :D

Eхее. Ти направо ме зариби. Дай някоя снимка на тая работа. :) А тия камъни са върха. Как са ги подредили само. Тука ако беше в БГ, нямаше да доживеят до прилива. Тук обикновенно се събаря от човешкия акъл, най-вече през нощно време.

Иначе аз обикновенно правя чудесен баланс със чаша върху масата и течност в нея. А понякога има и такива вечери в които баланса от заведението до вкъщи се получава много трудно. :D

То това с вилиците и кибритената клечка е доста стар номер, с който бащете ни са впечатлявали майките ни(а може дядовците-бабите)

Когато балансът е трудно постижим след балансиране на чашки, най-доброто средство за постигането му при мен е бавното ходене и взиране в плочките на тротоара. Лошо ства, когато трябва да се пресече павирана улица :laughing:

Аз пък мога да закрепя 2 карти една до друга във формата на покрив на къщичка  Перфектния баланс

С подобно занимане преди години си троших нервите, правейки пирамида. По-скоро опитвайки се....Щото така и не успях да се отуча да побеснявам, когато ми остават още вда реда и всичко се срути... :bgrin:

I az nemoga da povqrvam che tova e istina dokato ne go vidq kak go pravqt...nemojesh lid a napravish klipche kak go pravqt tva ?

Ще се опитам. Трябва да издебна началото на отлива - тогава се събират "майсторите" и правят композиции.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...