Jump to content
BulForum.com

Разликата м/у Radeon9550GT и Radeon9550 INIFINITE

Recommended Posts

Имам въпрос относно тези две карти:

VC INFO-TEK GeCube Radeon9550 GT 128MBDDR 128bit TV out DVI

VC INFO-TEK GeCube Radeon9550 INIFINITE 128MBDDR 128bit TV out DVI

понеже искам да си купя нова видео карта се спрях на Radeon9550, но не мога да разбера каква е разликата между тези две карти :huh: , освен в цената и в това че на едната пише GT a на другата INIFINITE. ще се радвам ако някой ме светне. мерси предварително. :rolleyes:

Разликата е в честотите на графичния процесор и на рама + няколко глезотийки които има INIFINITE, иначе нещата стоят горе-долу така:

GT - графичен процесор 425мхз рам 400мхз

INIFINITE - графичен процесор 475мхз рам 700мхз + термо датчици на ядрото и корпуса и + синкове на рама - поне за това се сещам в момента :)

BuFu50 почти е изчерпал разликите като добавим ЦЕНА и производителност(но това си идва от разликата в по високите честоти на инфините)

чиповете на Infinite са BGA 2,8нс и на клок картата върви на по високи честоти от ГТ-то

охлаждането е по добро, но и по шумно

за друго немога да се сета ;)

Мерси момчета. обаче тук идва следващия въпрос. добра ли е ГТ-то за игри или е много по зле от INIFINITE? другата ми молба е да ми препорачате карта до 100 лв. която да е добра.(сигурно е невъзможно да има хубава карта за игри до 100 лв. :D ).

Eми Инфинитито е по-добро и като цяло мисля це е най-доброто предложение до 100лв

е да добро е инфинитито ама до 100 лв. не сам го виждал. 140-150 е друга работа за него ;)

Мерси момчета. обаче тук идва следващия въпрос. добра ли е ГТ-то за игри или е много по зле от INIFINITE?  другата ми молба е да ми препорачате карта до 100 лв. която да е добра.(сигурно е невъзможно да има хубава карта за игри до 100 лв. :D ).

Ами да ти кажа аз съм с ГТ и съм много доволен. Клокна се стабилно до 480/560 с оригиналното охлаждане (като може още малко, но не видях смисъл да я пържа нацяло). И аз се колебаех между двете, но реших, че няма смисъл да дам 117$ за Инфинити, която след няколко месеца ще струва много по-малко. Ако ще взимаш Инфинити според мен се бръкни още малко и вземи нещо по-новичко например GB 6600/128M/TVOUT/DVI 107.00 111.00 115.00

Успех с покупката!

Мерси момчета. обаче тук идва следващия въпрос. добра ли е ГТ-то за игри или е много по зле от INIFINITE?  другата ми молба е да ми препорачате карта до 100 лв. която да е добра.(сигурно е невъзможно да има хубава карта за игри до 100 лв. :D ).

ако си решил взимай ГТ-то аз съм с такава е не е INIFINITE ама определено се заслужава всеки лев които съм дал :) игри не играя много, но NFS U2 върви повече от прекрасно мен само това ме интересуваше когато си я купувах.

Аз лично не мисля че по-горен клас от радеон 9550 в момента е изгоден, защото PCIe малко по малко измества AGP и няма смисъл да даваш луди кинти.

Ако може уточни за кой игри става на въпрос? ? Мисля че почти всички игри може да си цъкаш без никакъв проблем с ГТ. Поне на мен до сега няма игра която да не ми е тръгнала. Е мисля, че Доом3 няма да може на ултра хай :(

Едит: Забравих да добавя, че за тези пари които е ГТ-то няма по-добро (~130лв с ДДС)

За парите на Инфините има по-добро и това е всяка 6600.Но за мен Асус 9550ГЕ е по-изгодно с около 30лв по-евтино но малко по-бавно

Аз бих добавил специално за Infinite че памета е 2.5ns а не 2.8 което прави 400Mhz или 12.8GB пропускателна способност и от тези 7-8бр които съм сложил всичките си вървяха на 400Mhz спокойно щото на default върви на 350 Mhz. Затова за собствено спокойствие ще помоля някой гуру от форума да сложи резултати от Infinite или от 9600XT в сравнение с 6600 от реални игри и fps примерно с FRAPS защото фирмено зависими тестове като 3D mark нямат особена стойност за мен. Даже ако някой има резултати от 5900XT или 9800pro също ще съм щастлив да ги видя благодаря предварително.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...