Jump to content
BulForum.com

трябва ми инфо за дъно

Recommended Posts

Искам да вържа едно дъно,но нямам никаква информация по конекторите кое за какво и каде е.Даже диода незнам къде да вържа.Единствената информация която има по него е 38L3456,a на чипсета пише VIA VT82C596B.

Немога да открия нищо в нета :blink: .Ще ви бъда благодарен ако ме насочите къде да търся информация

Виж по самата платка какви буквено-цифрени означения има. Това, което си дал е маркировка на чипсета, която никаква друга информация не дава.

Много ми е интересно след като не са му ясни кънекторите как ще го върже, за да тръгне всичко и да го изследва чрез еверест, за да разбере какви са му кънекторите. Това ми звучи като да заключиш шкаф и да пъхнеш ключа вътре. :D

Може би е това: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=1226

Да постне инфо от Еверест и ние ще му помогнем.

EVEREST е програма която дава информация за хардуерните компоненти има я в www.data.bg

Да постне инфо от Еверест и ние ще му помогнем.

EVEREST е програма която дава информация за хардуерните компоненти има я в www.data.bg

Човека не знае на кои пинове да върже старт/ресет и т. н.

М тогава да иде в някоя фирма да му е вържат.Просто исках да помогна може човека да не разбира от Хардуер но Софтуер-ът да му е по-голяма сила :D

Ами не е това.Дъното е за пентиум не е за амд.С целерон на 333 е в момента.Май ще се допитам до един познат който се занимава с хардуер ;)

НЕ може да няма никакви озна4ения.

има но не ги виждаш... или са написани някъде отстрани.

ако дъното е от някаква маркова машина......УЖАС направо...

по принцип повечето дъна са така

. . . . . ....

. . . .

на зелените се слагат 2те жи4ки на които пише Pled (powerled) - даже жичките трябва да са ти преплетена бяла и зелена

на сините слагат по принцип PWR (power) демек захранването - преплетни бяла/4ерна и синя(зелена, оранжева) жица.

на оранжевите се слага HDLED (hard disk led) - индикатор за харда.

преплетени пак бяла и оранжева/червена жица (в 95% от кутиите)

на 4ервените се слага RST (reset)

а на лилавите обикновено е спикъра, но той ползва само първата и последната.

на уголемената не слагай нищо..

в 95% от кутиите бялата жи4ка е (-).

редят се като почнеш от + демек +- да са ти.

Все пак виж на самото дъно до цокъла за процесора трябва да пише името или поне модела на дъното.

или там или някъде между беличките слотове....

сори за объркания пост...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...