Jump to content
BulForum.com

Незнам дали е проблем с ПС-то или с XP-то

platis

Recommended Posts

От доста време (около половин година) имам spyware на компа, обаче си карах с него. Нито ми се забавяше скоростта, нито нищо. Само някви прозорци от време на време изскачаха. Преди три дена обаче на два пъти ми спря тока и след тва ПС-то почна да мисли повече. А преди също ми е спирал тока и съм нямал такива проблеми. Даже на CS насича. А имам AMD 2000+, 512 MB DDR, ATI Radeon 9200 128 MB DDR. Пробвах да направа defragment на С-то, обаче пише, че е corrupted. Иначе F и Е не са ми corrupted. Някви идеи да имате дали ще се оправи след pre-install на Windows-a :confused

При внезапно спиране на захранването могат да настъпят логически грешки в HDD. Естествено, че след преинсталация може да се оправи, но защо да си усложняваме живота всеки път, когато стане нещо, което може да се оправи по по-лесен начин.

Според мен е по-добре да сканираш диска и езчистиш всевъзможните грешки по него. Да сканираш регистрите и да ги дефрагментираш след това, за да се изчисти ненужната и забавяща boot процеса информация.

Може да пробваш с това да върнеш последното добро състояние на OS, като натиснеш F5. Избираш от менюто, което ще ти се покаже Last known good configuration.

Преинсталирай windows само в краен случай!

При внезапно спиране на захранването могат да настъпят логически грешки в HDD. Естествено, че след преинсталация може да се оправи, но защо да си усложняваме живота всеки път, когато стане нещо, което може да се оправи по по-лесен начин.

Според мен е по-добре да сканираш диска и езчистиш всевъзможните грешки по него. Да сканираш регистрите и да ги дефрагментираш след това, за да се изчисти ненужната и забавяща boot процеса информация.

Може да пробваш с това да върнеш последното добро състояние на OS, като натиснеш F5. Избираш от менюто, което ще ти се покаже Last known good configuration.

Преинсталирай windows само в краен случай!

Някой от тея неща пробвах да ги направа. Check-нах диска за грешки. Обаче след тва дефрагментатора пак ми каза, че С-то е corrupted и не може да се извърши както analyze, така и defragment.

Въпрос: как се чистят регистрите и как се връща тва последно състояние. F5 не е ли за refresh :confused

Някой от тея неща пробвах да ги направа. Check-нах диска за грешки. Обаче след тва дефрагментатора пак ми каза, че С-то е corrupted и не може да се извърши както analyze, така и defragment.

Въпрос: как се чистят регистрите и как се връща тва последно състояние. F5 не е ли за refresh :confused

Като почне да зарежда OS, натискаш F5. За регистрите си свали Tuneup Utilities.

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...