Jump to content
BulForum.com

Имам странен проблем с Windows

Defekt

Recommended Posts

Незнам но това доста често ми го прави Като играя игри на някой филми и др. Както си работя с програмата и ми излиза прозорец с този надпис

"The instruction at "0x01912a13" referenced memory at "0x00000bb8"The memory could not be read."

И трябва да натисна ок или cancel и ми се затваря програмата.Това ми го прваи на определени програми. Незнам какво да правя :angry: :blink: :confused :confused и затова ви моля да ми помогнете

• 5 months later...

И на мен ми се появи странен проблем с windows-а (XP SP2) :angry: Напълно отказва да запали, нито в нормален режим, нито в save mode. Седи си на началния екран (там с джама и прогрес бар-а) и си върти анимацийката, но няма никаква активност по харддиска. В save mode стига до mup.sys. Коментари тип "преинсталирай windows-а" за мен са безмислени - сетил съм се за това :bgrin: , но определено не го смятам за интелигентен начин за решаване на проблеми, така че моля спестете си съветите от този род.

JDFU, на мен ми блокираше windows-a на boot screan-а когато имах диск в cd-rom-a. 2 преинсталации ми трябваха докато се усетя и така и незнам защо понякога когато вкарам диск ми забива всичко. Съмнява ме да е от това при теб но не пречи да провериш :)

JDFU, на мен ми блокираше windows-a на boot screan-а когато имах диск в cd-rom-a. 2 преинсталации ми трябваха докато се усетя и така и незнам защо понякога когато вкарам диск ми забива всичко. Съмнява ме да е от това при теб но не пречи да провериш :)

И аз съм имал такива проблеми, обаче сега след като го изкарах проблемите си останаха.

една от вероятностите е проблема да е в драйверите.

как да накараме вин да забрави за всякакви двайвери:

1. стартираш от ХР старт диск

2. като зареди му давар R (repair)

3. log on with your administrator password

4. go to c:\windows\system32\config

5. ren system system.old

ren system.sav syssav.old

ren system.log syslog.old (преименуването на файловете е просто пример, можете и направо да ги изтриете)

copy c:\windows\repair\system

6. reboot

7.a) ако проблема е в драйверите вин се вдига и изглежда като току що инсталиран

б) ако проблема не е в драверите мробвай да изключиш мрежата като го стартираш - поякога някой антивирусни блокират машината като е включена мрежата (тва е бъг от функцията че антивируса трябва да се дигне преди вируса ;) )

Ще пробвам след малко тези работи, въпреки, че ме съмнява в драйверите да е проблема, тъй като става въпрос за лаптоп т.е. малко или много маркова машина и всички драйвери са от диска към него. Освен това работи без проблеми вече 3-4 месеца (при това със същата антивирусна). Малко ме притеснява дали не е възможно да се е появил някакъв хардуерен проблем...например с харда.

Не мога да заредя през CD (пробвах 2) :blink: Инспектира конфигурацията и когато стигне до момента "starting windows" (или нещо от тоя род) спира всякакъв род четене от cd-то и от харда. Ваденето на кабела за мрежата също не помогна. Ще пробвам след малко по друг начин да направя тези операции със файловете.

3та редакция:

направих тези работи (със CD с win98 и NTFS support)

ren system system.old
ren system.sav syssav.old
ren system.log syslog.old (преименуването на файловете е просто пример, можете и направо да ги изтриете)
copy c:\windows\repair\system.

и не помогна

Други идеи?

провери дали CD е закачено както трябва. Прилича ми на проблем именно с връзката...

Едва ли. Под линукс проблеми нямам - току що копирах cd, снощи също...Харддиска също е вързан добре, тъй като в противен случай нямаше да пиша тук в този момент .

ами тогава - от дивайс мениджъра махни сидито и го остави да си го намери и инсталира наново...

Не мога да стигна до там...

...Напълно отказва да запали, нито в нормален режим, нито в save mode...

Ако знаеш някакъв друг начин, който не изисква работещ windows да го направя, не е лошо да го кажеш или поне да ме насочиш какво да търся...

На мен ми изглежда като кофти версия на инсталирания Уиндос. Защо те притеснявя да го преинсталнеш, намери версия за която се знае, че е добра.

1. Версията е идеална. Тествана е на над 10 компютъра на някои, от които в продължение на повече от година.

2. Преинсталацията е меко казано тъпо решение, на който и да било компютърен проблем и винаги е краен вариант.

Съмнява ме проблема да е хардурен, щом с Линукс работи. Имам приятел който е на ти с лаптопите, но ще го видя чак в събота, но не съм сигурен май някои лаптопи искаха специален Уиндос, може ида бъркам. Какъв модел е?

Acer Travelmate 2413NWLMi

Със сигурност не се изисква специален Windows, най-малкото защото щеше да бъде посочен какъв точно и от къде да се набави. Спред мен проблема е свързан или с някакъв софтуер/вирус или има някаква грешка в дяла с Windows-а, въпреки че пусках проверка на файловата система и откритите грешки бяха оправени (не изглеждаха сериозно).

Вчера пуснах проверка за лоши сектори - няма.

Записах си го ще питам. Пусни няква програма за тест на харда, за да си сигурен, че няма бад сектори.

Виж тази програмка, работи и под Линукс "Drive Fitness Test".

Одеве реших пак да пробвам "Last known good configuration" и този път подпали. Мисля че след проверката на дяла не бях стартирал по този начин, така че изглежда проблема е бил развалена файлова система. Също така след сканиране с няколко антивирусни, spy чистачки и т.н. бяха отстранени 5-6 "неща", така че това може да е била основната причина. По всичко личи, че дисковете, които съм пробвал са "излезли от строя", тъй като CD-ROM-а си бачка нормално. Благодаря на всички, които се отзоваха :)

• 5 weeks later...
Най-доброто решение ! СЛОЖИ СИ LINUX ,ако преди не си използвал ти препоръчвам Fedora ,инсталацията и е мн лесна :)

Браво!Само така!Още 5-6 поста като този и всички ще знаят колко си велик.

А това "Proud to be Bulgarian" на английски.....неам думи. ;)

Най-доброто решение ! СЛОЖИ СИ LINUX ,ако преди не си използвал ти препоръчвам Fedora ,инсталацията и е мн лесна :)

Мистър, ако не знаеш, JDFU ползва линукс, но въпреки това поста ти ми изглежда като пост на поредния вманиачен линукс-начинаещ потребител, успял да инсталира за пръв път линукс и започва наляво надясно да препоръчва тази супер-ОС като по-доброто от Windows във всяко отношение!

Ще ме извиняваш, но се държиш точно по този начин.

no offence!

Одеве реших пак да пробвам "Last known good configuration" и този път подпали. Мисля че след проверката на дяла не бях стартирал по този начин, така че изглежда проблема е бил развалена файлова система.

Всъщност е било регистри-то, защото при стартиране от Last known good configuration се възстановява именно то (както и разните DLL-и)... Вероятността някое от тези 5-6 "неща" които си почистил с антиспай-овете да е прецакала системата е нищожна но не е изключена - някое системно DLL-че ако се е размазало също може да доведе то този ефект обаче при стартиране в сейф мод мисля че би стартирало (но не се хващам на бас за това - говоря в момента наизуст).

Най-доброто решение ! СЛОЖИ СИ LINUX ,ако преди не си използвал ти препоръчвам Fedora, инсталацията и е мн лесна

Боже опази сляпо да прогледне... И федора кой Core ми препоръчваш точно и ако може да се аргументираш защо точно федора а не слак или мандрива примерно?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...