Viper Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Проплема му е ,че както си работи и го 4увам как изключва и ако се включи бързо компира си продължава ако не булкира и иска рестарт . Смених кавели , мърдах ги докато е изключен да вида дали е от тях ама не се включи докато ги мърдах тропнах леко по HDD-то и се включи и мисля ,че е от него . Какво ще ме посаветвате. Един филм немога да си запиша мамка му как ми забива и разваля дискове Ша взема да го отвора да вида кво прави Данеби да става така заради това : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 ето и о6те не6то (възможно ли е да е заради това) : http://images02.snimka.bg/000117102.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Що неси спасиш най-важното инфо и тогава го дои на няко приятел да го погорчи.Така ще разбереш 100% дали е от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Добре де, а пробва ли захранването? Замери му напреженията с мултицет, не вярвай на тея програми, те гледат какво им казва дъното, а то винаги лъже. Пробвай с друго захранване, пробвай да разкачиш за проба останалия хардуер (сиди, модем, звук и т.н.) за да видим дали не се претоварва. Освен това виж и SMART статуса в Everest, там ще ти каже дали стойностите са нормални. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Кат за начало СМАРТ след тва си свали сичко най-важно и пробвай на някой друг комп дали прави тея праблеми но щом казваш че кат тропнеш почва ми мириеше на механика коята си заминава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 Кат за начало СМАРТ след тва си свали сичко най-важно и пробвай на някой друг комп дали прави тея праблеми но щом казваш че кат тропнеш почва ми мириеше на механика коята си заминава <{POST_SNAPBACK}> Не не почва после пак пробвах и нищо не стана сторило ми се е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Измери си точно напрежението между червена и черна жица от куплунгчето към HDD-то. Трябва да е 5V, а твоето е много ниско- 4.2В според програмата. Ако е вярно- трябва ти ново захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted September 2, 2005 Author Share Posted September 2, 2005 Свалихме харда ,развихме му платката дето са куплонгите да я видим здрава ли е , не видяхме да и има нищо сложихме му я пак и сега незнам защо ама не прави така. Ако вземе пак да прави така ще проверявам работите дето вие казвате . Мерси за саветите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Странно защо, но и моя SAMSUNG 160GB 8MB Cache 7200 изключва, но при мен се получава друго.След като компютъра не е работил няколко часа и като се пусне хардиска просто не тръгва, а се чува щтракане.Това се получава и при изваден ID - кабел.Тръгва чак след 3-4 включване на компютъра.Другия ми диБк е SEAGATE 80GB , който няма тези проблеми.Захранването е ново?Възможно ли е самсунг да се излагат така..Хардиска още е в гаранция та не смятам да го отварям.Но май ще им го връщам... П.С. Забравих да добавя, че след като диска "запали" нямам никакви проблеми..Като цяло съм доста доволен от бързината, но тоя д-ефект нещо не ме кефи.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 SupraTRD, предполагам си се сетил да смениш молекса (захранващия куплунг) на самсунга с друг от сноповете от захранването. За предпочитане е от друг главен сноп, различен от този с който е в момента. Понеже знаеш че повечето захранвания имат различни снопове с по два молекса, като тези главни снопове идват директно от платката на захранването, може някоя главна жица някъде да не е добра връзката, или разхлабена спойка вътре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 SupraTRD, предполагам си се сетил да смениш молекса (захранващия куплунг) на самсунга с друг от сноповете от захранването. За предпочитане е от друг главен сноп, различен от този с който е в момента. Понеже знаеш че повечето захранвания имат различни снопове с по два молекса, като тези главни снопове идват директно от платката на захранването, може някоя главна жица някъде да не е добра връзката, или разхлабена спойка вътре. <{POST_SNAPBACK}> Смених го.. Дори сега е с възможно най-късия ( най-близко до захранването) .. ама Тцъ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.