Jump to content
BulForum.com

Нелегална война сред кабелните оператори в Пловдив

weasel

Recommended Posts

Ама дължали една сюрия пари на бТк, точно дългове за ползването на шахтите

Това е факт:)

А ся кой е прав? Дали онези, който си слагат кабелите без разрешение, или онези, чиито кабели са там законно, но не дават една стотинка затова?

Докажи го. И дори да не са си платили навреме, след като има договор няма къде да избягат и то с лихвите. И интересно, ако ЕК им дължаха толкова много пари, защо аджеба не им махат кабелите?!?!? А по-сигурен начин от този да накараш някого да си плати май няма

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

А има ли някаква връзка между постоянните прекъсвания на нета напоследък и рязането на кабелите?

Ама много надребно взехме да се плюнчим по темата.. тоя какво давал, оня какво не давал...

... в крайна сметка, всяко дете знае, че когато БТК решиха да си вземат парите, които някои фирми, включително Евроком, не са им плащали за ползване на шахтите в продължение на години назад, шефове на фирмата подскочиха до небето... пък сега, се перчат, че видиш ли, винаги всичко било законно, чистосърдечно и т.н. и т.н.

фокусирайте се на темата: как може в 21 век да има такова вандалство в един град, претендиращ за цивилизован...

никъде не съм споменал фирмата Евроком, преди някои хора да почнат да се оправдават.. също и в онази новина, от линка, не се спряга тази фирма като виновна, но веднага последва оправдателно изказване от страна на шефа и.. е, какво да си мисля?!

/* edit */

хм, не знаех, че Барбудев е собственик на Гигабит.. така ли е? crazy.gif

А има ли някаква връзка между постоянните прекъсвания на нета напоследък и рязането на кабелите?

Има връзка с това, че няколко пъти се къса една от оптиките до София

също и в онази новина, от линка, не се спряга тази фирма като виновна, но веднага последва оправдателно изказване от страна на шефа и.. е, какво да си мисля?!

Според него служители на “Гигабит“, която е фирма на “Евроком” Пловдив, са ги извадили с мотива, че не са легитимни.

Напротив, точно в новината от линка се спряга.

awe tuka iskat da ni obejdawat 4e ek e nai zakonata firma v bg i si plastat si4ki danazi(smqxxxxx),a zasto kato ne e zakona optikata DCC ne q vadqt slugiteli na btk,a mi e vadqt ek

Eto edno umno izkazvane s moite kolegi sa6to se 4udehme za6to EK a ne BTK ni vadqt optikata :thumbs-up: :thumbs-up:

6ot sa papagali ne im se iska da im kradat ot medeza det sq go lapat za tva e zqlata rabota.I prestanete da mi sa pravite na sveta voda ne napita ei EK.Razbiram 4e si4kite ot nas papate 6ot ako ni nqma ni vas ni nikoi 6a ima da ne govorim za 6efovete taka 4e malko po mlako lizemerie.Tuka v taq BG pove4eto kat sa ovce ne zna4e 4e siki sa ovce.Az qm zele ma ne pasa treva ei ne sa podogravaite s xorata !

Много добре знам.

За данъците не мога да ти кажа, ти знаеш ли със сигурност? Но поне си плащат ползването на шахтите и кабелите са им съвсем законно положени там.

аиде стига моля ви се преди два месеца имаще скандал че бтк ще вади незаконните кабели на евроком от шахтите си помните ли го това.и колко километра бяха помните ли. а помнители какъв рев настана -че не били шахтите на бтк че всеки можел да си ги ползва щото били на общината и т.н все изказвания от евроком ама сега нещо друга песен запяха

Докато тези глупости не престанат в България просто няма да имаме свясен интернет а само ще си замазваме очите със warez-и, торенти и не знам си какъв peering.

Po temata:Ot visio kazvat 4e otvarqneto na shahtite se izvurshva samo v prisustvieto na lice ot BTK 4iqto sobstvenost sa suorajeniqta koito evrokom polzva.Nqkoi znae li kude e bilo tva "lice" kogato e staval toq vandalizm ?

2ro. Iskam da su6to da dopulnq za 2ri put 4e dopredi 2 meseza ek bqha v listata na btk-a za neplateni taxi v/u kabeli i za igrajdaneto na nereglamentirani takiva - za spravka - vij news.bg v archivite im.Sega neznm kak e polojenieto.Pisheshe go 4erno na bqlo.E dobre , ot EK kvi sa...? Rukata na zakona li ? Pri vse 4e te samite dale4 ne sa izrqdni.

P.S Absolutno sum suglasen s maddrum.V momenta vseki izkazva mnenieto si po na4in koito e v suglasie s pravilata.Problema e 4e nqkoi mneniq ne se haresvat na drugi(neudobni sa).Emi tva e ili si s partiqta ili si sreshty nas.

Po temata:Ot visio kazvat 4e otvarqneto na shahtite se izvurshva samo v prisustvieto na lice ot BTK 4iqto sobstvenost sa suorajeniqta koito evrokom polzva.Nqkoi znae li kude e bilo tva "lice" kogato e staval toq vandalizm ?

2ro. Iskam da su6to da dopulnq za 2ri put 4e dopredi 2 meseza ek bqha v listata na btk-a za neplateni taxi v/u kabeli i za igrajdaneto na nereglamentirani takiva - za spravka - vij news.bg v archivite im.Sega neznm kak e polojenieto.Pisheshe go 4erno na bqlo.E dobre , ot EK kvi sa...? Rukata na zakona li ? Pri vse 4e te samite dale4 ne sa izrqdni.

P.S Absolutno sum suglasen s maddrum.V momenta vseki izkazva mnenieto si po na4in koito e v suglasie s pravilata.Problema e 4e nqkoi mneniq ne se haresvat na drugi(neudobni sa).Emi tva e ili si s partiqta ili si sreshty nas.

Докато работех във Визио, лично аз съм минал всичките шахти на БТК в кичука през месец Май да поставям надпис на оптичните кабели, че са собственост на Визио, и човек от БТК-то беше с мен.Поне по тая точка Визио са си изрядни.Явно ЕК-то като по отдавнашни наематели на шахтите се чувстват у дома си и могат да си влизат в тях по което време им скимне ;)

А това с неудобните въпроси всеки го знае как стои и винаги се извъртат нещата.И ще продължава да си е така.

Аз пък лично не вярвам единствено да се спряга в линк-а новината за общия шеф на двете фирми, понеже пък същия този месец Май се засякохме с 2 момчета от ГГбит, които обикаляха с една стълба и приковаваха кабелите на Евроком, където имаше нужда.Сигурно защото нямат един и същи собственик и го правят само и само от добра воля ...

Edit:

Склонен съм да се съглася с двете страни по текущия въпрос. Едно нещо се чидя аз и не знам защо никой не е споменал за него:

След като Евроком смятат, че това нелегално поставени кабели, съобразно със законите и изискванията на държавата, защо те извършват такова деяние, което е против всякакви закони в тази сфера?

ооо..това се повдигна и то няколко пъти, само дето тук е последното място където ще ти дадат истинския отговор - демек "виновни сме, ама не сме виновни"

Склонен съм да се съглася с двете страни по текущия въпрос. Едно нещо се чидя аз и не знам защо никой не е споменал за него:

След като Евроком смятат, че това нелегално поставени кабели, съобразно със законите и изискванията на държавата, защо те извършват такова деяние, което е против всякакви закони в тази сфера?

PS: Мисля, че е глупаво да се говорят всякакви глупости. Според мен по-добрия вариант е да се разгледа обективно за това кое и защо е възможно в цялата тази ситуация.

offtopic

Ех.. преди няколко години, аз бях черната овца на общността на потребители на евроком...

никой друг не смееше да ревне против "големия добър провайдер"; заклеймявали са ме.. плюли са ме.. обявявали са ме за "неудобен клиент".. да, бях остър в нападките си, но при положение, че бях единствен, нямах друг шанс да бъда забелязан...

...най-интересното е, че досега, защитниците на фирмата, не са се променили като състав.. групата, която работи там, групата на зомбираните сателити.. и групата на дечурлигата, които не ги интересува нищо повече от това, как да свалят последната версия на едикояси игра, чиито "интернет" се плаща от мама и тати..

Защо ли не се учудвам, че вече има и други, които проумяват неправилните неща в политиката на нашия локален кабелен мастодонт?

Забелязвам доста промени в правилна посока.. като автоматизирането на билинг системата, като приспадането от таксата на дните, когато потребителя не е ползвал услугата, поради спиране на същата.. като продължителен ъптайм на варез машините.. като систематизиране на нещата, подредени там... като съпорт, който вече не ми предлага да си "рестартирам PC-то(кой пък е казал, че машината ми трябва да е PC?!?) и/или модема", като поставянето на защити от пренапрежение(за тия само съм чувал, нямам такава вкъщи, не и поставена от евроком, макар че съм давал и тази идея, преди време), като освобождаване на "firewall-a", като вариант за ползване на интернет, без да се плаща такса за телевизия..

Но все пак, с тия зверски начини на борба с конкуренцията.. не ви ли е поне мънинко срам?!

дам,това е тел за връзки с общественоста 032693559,на които скоро,ми обясниха,че диемите искали по 4лв за диема екстра,аз ги попитах къде да си ги платя,за да гледам:Арсенал-Челси,а те ми отгворих,че съм единствения желаещ,а ако не съм доволен да хващам пътя :D дано,като се оправят кабелите,режещите ги и тн,да имам възможност на избор ;) пък знае ли човек,може би и AXN,да погледам :punk

п.с.доста(всички) познати,благославят еврокома,за богатата телевизиона програма и бързата им реакция при нови програми,от мен също:Голямо благодаря!

@FIXXXER : малко ако може леко извън темата : компанията в която работиш има ли намерение да си възстанови трасетата ? Какви са услугите дето ще ги предлагате,ако може и цени де :) Интернет има ли - скорости,цени,пакети с кабелна ,нет и телефон (както гледах тука в една статия че ще превдлага ЕК от ноември) ? Извинявам се за лекото отклонение от общата тема,просто предполагам това би вълнувало и голяма част от потребителите в момента,така че в общи линий въпрпсът ми погледнато в широк кръг - е по темата :)) Все пак за война говорим,конкуренция и т.н. :) :woot :woot

българска работа:(

големи тъпаци има тука и няма управия по тоя наяин, така че хора вземете се стегнете и дайте да направим нещо добро в край на краищата. У дей** мама му дей**

@FIXXXER : малко ако може леко извън темата : компанията в която работиш има ли намерение да си възстанови трасетата ? Какви са услугите дето ще ги предлагате,ако може и цени де  :)  Интернет има ли - скорости,цени,пакети с кабелна ,нет и телефон (както гледах тука в една статия че ще превдлага ЕК от ноември)  ?  Извинявам се за лекото отклонение от общата тема,просто предполагам това би вълнувало и голяма част от потребителите в момента,така че в общи линий въпрпсът ми погледнато в широк кръг - е по темата :)) Все пак за война говорим,конкуренция и т.н.  :)  :woot  :woot

Ami nie ve4e po4nahme da izgrajdame mrejata nanovo a za po golqma informaciq ako jelae6 obadi se na XX-XX-XX tova e telefona na ofisa ni ku4uka.

offtopic[/size]

Ех.. преди няколко години, аз бях черната овца на общността на потребители на евроком...

никой друг не смееше да ревне против "големия добър провайдер"; заклеймявали са ме.. плюли са ме.. обявявали са ме за "неудобен клиент".. да, бях остър в нападките си, но при положение, че бях единствен, нямах друг шанс да бъда забелязан...

...най-интересното е, че досега, защитниците на фирмата, не са се променили като състав.. групата, която работи там, групата на зомбираните сателити.. и групата на дечурлигата, които не ги интересува нищо повече от това, как да свалят последната версия на едикояси игра, чиито "интернет" се плаща от мама и тати..

Защо ли не се учудвам, че вече има и други, които проумяват неправилните неща в политиката на нашия локален кабелен мастодонт?

Забелязвам доста промени в правилна посока.. като автоматизирането на билинг системата, като приспадането от таксата на дните, когато потребителя не е ползвал услугата, поради спиране на същата.. като продължителен ъптайм на варез машините.. като систематизиране на нещата, подредени там... като съпорт, който вече не ми предлага да си "рестартирам PC-то(кой пък е казал, че машината ми трябва да е PC?!?) и/или модема", като поставянето на защити от пренапрежение(за тия само съм чувал, нямам такава вкъщи, не и поставена от евроком, макар че съм давал и тази идея, преди време), като освобождаване на "firewall-a", като вариант за ползване на интернет, без да се плаща такса за телевизия..

Но все пак, с тия зверски начини на борба с конкуренцията.. не ви ли е поне мънинко срам?!

Хайде бе, weasel, наистина ли смяташ, че именно твоите пълни със злоба пост-ове са играли някаква роля при подобряването на услугите? Че в бизнес-проектите точка 3 например гласи: ще вложим амнайсе милиона, за да успокоим weasel ? Ми не, най-доброто, което твоите постове причиниха, беше личното ми забавление - за което, btw, ти благодаря :) .

"Зверски начин..." - е това ми ареса... Значи ако някой - DCC в случая - в разрез със законовите изисквания нанася щети както на бТК, така и на "нашия локален кабелен мастодонт", и предизвика законосъобразни действия - "зверове, мръсници....". Както казваше една моя позната - ми срам ме е, майна, ама търпя :P .

Хайде бе, weasel, наистина ли смяташ, че именно твоите пълни със злоба пост-ове са играли някаква роля при подобряването на услугите? Че в бизнес-проектите точка 3 например гласи: ще вложим амнайсе милиона, за да успокоим weasel ? Ми не, най-доброто, което твоите постове причиниха, беше личното ми забавление - за което, btw, ти благодаря :) .

Далеч съм от тази мисъл, ама признай, че ако потребителите не реват, изобщо нямаше и да се сетите да попитате за тяхното мнение, за предложения за подобрение на услугата..

Забавлението, беше взаимно ;>

Далеч съм от тази мисъл, ама признай, че ако потребителите не реват, изобщо нямаше и да се сетите да попитате за тяхното мнение, за предложения за подобрение на услугата..

Забавлението, беше взаимно ;>

Ами да ти го обясня по-просто: питането на потребителите става по съответни методики - маркетингови агенции и т.н. На тази база съответния продуктов мениджър прави предложения за подобрение на услугата...

Надявам се забавлението да продължи B) .

Ami nie ve4e po4nahme da izgrajdame mrejata nanovo a za po golqma informaciq ako jelae6 obadi se na XX-XX-XX tova e telefona na ofisa ni ku4uka.

FIXXXER - хайде успокой бъдещите клиенти на фирмата в която работиш, че трасетата вече се полагат законно и няма опасност във всеки един произволен момент бТК да изхвърли кабелите ви от шахтите и да остави хората, които ще ви плащат с пръст в трибуквието. И тогава когато това се случи пак ли ще ревете по вестниците - ЕВРОКОМ ни изряза кабелите, за да има как да се оправдаете пред клиентите си?! Много дребни тарикатлъци - с такива ли ще обслужвате клиентите си?

П.С. - Редактирах телефонния номер, който беше дал. Всички тук сте за цивилизовани методи на конкуренция и прочие - ето ти един пример: това което си направил в поста си с тоя телефонен номер се нарича РЕКЛАМА. Не ми е известно да има споразумение м/у теб/DCC и хората, поддържащи този форум за реклама на офисите ви в него... Или викаш - караш си по старата тарикатска тактика - аз да го плясна пък ако мине, както с кабелните трасета по шахтите на бТК. Явно вашата фирма е пример за цивилизовани бизнес практики. Във всяко едно отношение сте цивилизовани. Блазе на бъдещите ви клиенти.

Ако някой се интересува от номера на телефона - има система за ЛС - обърнете се към FIXXXER.

А че ЕК бил в списъка на длъжниците на бТК за кабели - не е ли нормално според вас, ЕК да откаже да плати за кабели които не са негови, положени от бог знае коя цивилизована фирма, която съвсем цивилизовано е налепила ЕК върху тях?!

това което си направил в поста си с тоя телефонен номер се нарича РЕКЛАМА. Не ми е известно да има споразумение м/у теб/DCC и хората, поддържащи този форум за реклама на офисите ви в него.

Не че нещо ама нали доскоро се кълняхте че форума няма общо с евроком?!

1. Това си е чисто заяждане

2. Колкото и да затрудняваш хората, аз като клиент действам по следния начин: ако съм доволен от дадено нещо не виждам причина да го сменям, дори и да са най-големия монополист. Ако нещо не се чувствам комфортно като клиент на Евроком, никой не може да ме спре да потърся алтернативите.

Така че това за мен не е реклама а нека хора да знаят какви са алтернативите и сами да направят своя избор. Този форум е последното нещо което ще ме спре да получа нужната ми информация.

Говоря принципно. :)

Аз да съм казал че има общо с ЕК?! Ако FIXXXER иска да даде телефонните номера на офисите си за публикуване във вестник, или да речем в ДИР.БГ - според теб какъв е реда? Без значение на кого е сайта или форума или бла-бла-бла... Плаща се. Или си мислиш, че не се?

Толкова е просто. Искаш да полагаш кабели? Плащаш на бТК. Искаш да правиш реклама - свързваш се с хората поддържащи сайта - плащаш. Или на вас ви се иска да е без пари? Е не може - бизнес без пари не се прави. Не става.

:laughing:

Следващият път бъди по-убедителен :) Мисля че няма нужда да поствам повече в тази тема.. какъв смисъл има да споря със служители на евроком или пък на DCC?! така де и аз ако бях на ваше място и аз като добър служител нямаше да хапя ръката която ме храни. Мисля че трябва друг да решава кой е виновен и кой не. Пък вие всички ако си нямате друга работа - продължавайте да се плюмчите. Приятен ден на всички ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...