Jump to content
BulForum.com

Нелегална война сред кабелните оператори в Пловдив

weasel

Recommended Posts

Maddrum, говориш пълни глупости. Ако нещо не си доволен сr смени ISP-то. Пък вас к`во ви боли, че са резнали кабелите на другите ISP-та. Нали ние си имаме нет. Според мен никой няма да го направи без причина. Не мислите ли че самото рязане на кабели ще доведе до много проблеми и разправии. Аз съм доволен от нета и не ми боли кой на кого е рязал кабелите. С хилядите си глупости, които пишете няма да промените нещата, а само ще ги правокирате или манипулирате, както каза overman.

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Тц - благодарско, но не ме устройва. Последно в Пловдив имах 2048 Kbps (килобита за секунда) входящ трафик за 60 лева с ДДС. Ти ми предлагаш 1024Kbit (128KB) (1536Kbit (176KB) - нощен?!) входящ трафик за 100 лева. Не ми излиза сметката.

А доволни потребители има и Евроком. Но те си гледат работата, не висят във форумите да се упражняват в спортно плюене. Още повече, че веднага след като изкажат мнението си биват обвинявани, че са на заплата в Евроком или направо, че са евреи и незаконно родени деца на папата. Което е направо смешно. Защото със същия успех сега аз мога да твърдя, че ти и всички недоволни сте всъщност на заплата при Ангел Гаров. И?

Колкото и да се пените, ако не ви отърва пуснете си някакъв друг доставчик! Ако не ви харесва форума - не пишете в него!

аха напълно съм съгласен с това ! А колкото до рязането на кабели.....както казват политиците "осъждам остро това подло деяние!!! "ако е дело на евроком-толкова по зле за тях. и се надявам че империята няма да отвърне на удара щото тогава толкова по зле за нас... :bgrin:

а и забравих аз съм служител на БТК да не си помислите че много си падам по евроком :)

Айде сега да попитам нещо, което може да не е вярно, но го чух като слух преди 5 мин от един приятел в съпорта на Visio - вярно ли е, че Евроком е продаден на американска фирма?

/оффтопик

@Veli : ъм,мий надникнах в форумчето на Мегаланите (за малко щех да напиша Магеланите :) ) ,като гледам : проблемите им не са много да ти кажа.Аз година и половина бех на ЕК,на Д+ тарифа (може и повече ,не съм смятал точно).Може да е било само в моя район ли де да знам,но много често имах проблеми и със нет и със скорости (не имало месец да не звъня на съпорта за проблеми с нета,в интерес на истината - бързо действат ,ама честите проблеми си беха чести проблеми).По едно време имах нет и на ЕК и на Гигабит едновременно за около 4-5 месеца (Гигабит за локал) .Нета на ЕК започна тотално да ми се прецаква - загуба на пакети за продължително време прекалено често и се неща от тоя сорт.Звънях на съпорта,звънях,все нямало проблем,най-накрая искаха да занеса модема за проверка ,а аз си знам къв е проблема тука при мен и съм го казвал неколкократно - един усилвател се ебава.Това ми го каза човекът при инсталацията на нета още, инжинер .....(да не са обижда ако чете форума ,ама за толкова време съм му забравил името) -като падне температурата вика : ще трябва да ти се настройва усилвателя щото ша имаш кофти нет,и беше прав - вечер като застудее или през студените месеци - много проблеми.Казвах,казвах - бе елате тука,погледнете ,кой идвал кой не-незнам (аз съм на бачкане през деня),нета се оправи за момент и после след няколко дена - пак проблеми.Махнах се от ЕК и минах само на Гигабит.И тука в началото добре,после - пак проблеми с тия скорости.Ся като падаха дъждовете и Марица преливаше,изгоряло им нещо си - 5 дена без интернет стоях (никва компенсация за тва) .До тогава нета що-годе се понасяше,сега е отврат (казвам го в пълно съзнание) .Щом локалния ми не е постоянен и ми насичат филмите при онлайн гледане от техния сървър в ненатоварена часова зона (а Гигабита продава най-вече локал)! Бг-то е пълно осиране, международният се държи малко по-добре ,но и той е прекалено непостоянен.Е тука гледах в страницата на Мегалан-а един "измерител" на скоростта,вижте снимката :

скорост.

И тва е добре даже.Ако не се лъжа - Гигабит зимат нет от ЕК,нали ? Гледах им тарифите на тия пичове от Мегалан - ми жалко че не са тука,пък да ми се явяват от време на време проблеми :) Едва ли ще ме бавят по 5 дена като им изгори суитча примерно и после да ми вземат пълна такса за следващият месец :) Като им погледнах форума : предимно проблеми с data.bg ,ама то кой ли нема проблеми с нея се питам,сигурно само Home Lan .С кеф бих давал 40 лева за скорости като тия в страницата им .

Оверман по принцип ме кефиш с изказвания, ама не съм съгласен че ако има 4-5 доставчика няма да се подобрят нещата... Аналогията която някой направи между Евроком и Microsoft беше доста уместна.

Наистина няма да се подобрят нещата. Представи си един доставчик с 15000 клиента, който има нужда от да кажем... 100 мегабита външен трафик (образно казано).

Представи си 10 малки доставчика (с по 1500 клиента), които имат нужда от по 10 мегабита външен трафик. Всеки си ги купува откъдето им падне и общата сума за плащане става колкото доставчика с 15000 плаща...

познайте дали по-големия доставчик за същите пари няма да вземе повече трафик и съответно да го разпредели към клиентите си като бонус ;)

Съвсем отделно "прогнозорим", че малките доставчици няма да имат пари (или няма да им се инвестира без да е ясна възвращаемостта) да закупят толкова трафик колкото им е нужен :)

Заплата лично аз от никои не зимам още:)

Но ида вземам няма да е онзи, за когото разправяте.

Сега специално да отговоря на разните му там хорица:)

Така, онова за което аз говоря не се състои само до Кб/с и имам ли нет нямам ли:)

Тука става въпрос за отношение....цифрите са само резултат от това отношение.

Когато го има клиентите са доволни. При кома го имаше едно време, преди да се вземат за богоизбрани.

А това за смяната на ИСП:винаги съм го казвал:) Ако Евроком дойде и си купи обратно кабелния модем хич няма да се замисля:)

Но смени на ИСП-та ще има:) Както казах вече по-горе, когато човек започне война срещу клиентите си, той почти задължително я губи:)

Евроком ще я загуби, защото противно на мнението му не е Господ на интернета:)

А сега просто той временно поспря конкурентите си с рязане на кабели:)

LaN - за препатил човек се държиш абсолютно детски. Гледал тук един измерител на скоростта(WTF?!) на техния сайт и вече им клекна. Ти така гледаше един път и една листовка на ГГбит, нали? И там ти обещаваха майка си и баща си. И какво стана? Тук трябва да цитирам цялото ти мнение, за да стане ясно какво е станало май...

LaN - за препатил човек се държиш абсолютно детски. Гледал тук един измерител на скоростта(WTF?!) на техния сайт и вече им клекна. Ти така гледаше един път и една листовка на ГГбит, нали? И там ти обещаваха майка си и баща си. И какво стана? Тук трябва да цитирам цялото ти мнение, за да стане ясно какво е станало май...

Прав си :)

Истина е :)

Какво да се прави,казваш все прави неща :)

Вярно,незнам /не съм видял,в действителност какви са скоростите на тези :)

Просто взема да ми писва от проблеми с нета където и да отидеш да ти кажа.Само на нет на БТК не съм бил.Визио не ща да ги погледна,Анджел софт - те пък са последните от които мога да поискам нет.Просто верно много патила с тия нетове,затова така някак си ....

Ама в тази статия тука http://www.plovdiv24.com/news/10076.html,има нещо дето привлече вниманието ми : нови пакети - нет,кабелна и телефон за 29 лева ? :woot Малко предварително инфо ша може ли ? :woot

Темата май от "Нелегална Война на кабелните оператори в Пловдив" , стана на "Война във форума за Интернет доставчиците в Пловдив".........

Само за едно съм съгласен ...че не това е начина да премахнеш на някого кабелите...има си други по цивилизовани методи...

Така, онова за което аз говоря не се състои само до Кб/с и имам ли нет нямам ли:)

Тука става въпрос за отношение....цифрите са само резултат от това отношение.

Когато го има клиентите са доволни. При кома го имаше едно време, преди да се вземат за богоизбрани.

А това за смяната на ИСП:винаги съм го казвал:) Ако Евроком дойде и си купи обратно кабелния модем хич няма да се замисля:)

Но смени на ИСП-та ще има:) Както казах вече по-горе, когато човек започне война срещу клиентите си, той почти задължително я губи:)

Евроком ще я загуби, защото противно на мнението му не е Господ на интернета:)

А сега просто той временно поспря конкурентите си с рязане на кабели:)

maddrum - ставаш смешен. и какво отношение ми предлага този твой доставчик за двойно по-ниска скорост срещу двойно по-висока такса? Да не би наистина да ми поднася закуската в леглото сутрин, да ми мие краката вечер и прочие? Щото при такова съотношение цена/скорост такова отношение само би ме привлякло да му стана клиент. При проблеми бил отпускал безплатно нет - ти си много наивен човек, да знаеш. Безплатен нет ти отпуска мушмули - с тая цена от 100 лева за нещо което не струва и 60 ти тоя безплатен нет си си го платил за 20 години напред - не за два дена в месеца. Добре, че има хора като теб - няма да загинат тарикатите, докато има бълъци да им вързват.

Бълнуванията за модема не знам какво да им коментирам... Топлофикация дойде ли да си купи обратно от теб радиаторите?! Смешно. И жалко, че го казва човек с претенции...

Говориш ми за война с клиентите, която ЕК щял да загуби задължително - ми хайде де! Ти тая война и тая загуба я сънуваш от както те помня в този форум - колко години вече стават, а? И като гледам - през цялото това време ЕК не губи клиенти, напротив. Май е време да ревизираш представите си. Свери ги с реалността малко и спри да сънуваш войни и загуби на клиенти - те са само в главата ти.

Много хитро изказване на господин Барбудев. След като превзе града се сети, че е хубаво да се спазват законите. Къде ли бяха тези мисли преди години... Мммда, тогава не е имало закони сигурно. Къде бяха законите, когато ни спираха АиК и ни пускаха Евроком насила, къде бяха когато ни изпочупиха всички антени по покривите на блоковете... и още ... и още...

Но сега е хубаво да се спазват законите!

Много хитро изказване на господин Барбудев. След като превзе града се сети, че е хубаво да се спазват законите. Къде ли бяха тези мисли преди години... Мммда, тогава не е имало закони сигурно. Къде бяха законите, когато ни спираха АиК и ни пускаха Евроком насила, къде бяха когато ни изпочупиха всички антени по покривите на блоковете... и още ... и още...

Но сега е хубаво да се спазват законите!

АиК = Евроком ;) най-просто казано... ако ти е по-готино ползвай думите "сливане" или "купуване". Факт за това е, че във фирмата има хора, които си работеха в АиК и все още са на работа.

АиК = Евроком ;) най-просто казано... ако ти е по-готино ползвай думите "сливане" или "купуване".

Аз за преди това говоря. :) После знам какво стана.

. и какво отношение ми предлага този твой доставчик за двойно по-ниска скорост срещу двойно по-висока такса?

Абе, аз бях го казал няколко пъти:)

Когато дойде Вено и ме пита доволен ли съм не съм ли.... Истината им, че не им пука.

ЕДИТ:всъщност не Вено, а вездесъщия Барбудев, трябва да дойде да ме пита, ако искам аналогията да е пълна:)

По повод за цените.

Ти се засили веднага на най-високите. Което не е правилно имайки в предвид, че сравняваме великия Евроком с махленски лан.

Така, сега ти ревизирай цените за средния потребител. И виж в този случай кое как ти идва по-изгодно;)

И още веднъж искам да те питам, защото така и не ми даде отговор ти когато нямаш нищо общо с Еврокома СЕГА, защо защитаваш нещо което не използваш. Все едно аз да тръгна да защитавам хората дето продават дрога:)

На това му викат кон с капаци.

А по повод войната:) Ми ето де:) Те хората идват:) Какво прави Кома? Реже им кабелите:) Когато си най-бързия кон ти печелиш, защото никои не може да те стигне, а не защото спъваш другите.

Е откога стана форум на Евроком? Като има проблем с интернета и има въпроси, проблеми защо не се обсъждат, ами си пишат една камара глупости в една тема в чакане да дойде интернета.Явно тогава не е форум на EK ...

абсолютно си прав. преди като сайта беше warez.ru форума нямал общо с евроком, а бил уарез форум. Сега стана евроком.инфо и бил форум на евроком. Колкото е бил преди, толкова и сега е форум на евроком

Ебаси имам чуството, че даже билборд да сложа на главната, че тоя форум не е за съпорт, пак никой няма да зацепи какво искам да кажа. Много хора като маддръм или както му се чете там ника си позволяват да използват думички дето ако ги срещна пак в изказванията им, ще лепа банове без да се замисля. И не ме интересува дали това е проява на фашизъм или каквото и да е друго. Следващия който си позволи груби и вулгарни изрази, излита. Спора е хубаво нещо, но много държа да се провежда в рамките на доброто възпитание. Никой няма право да обижда. Другата ми забележка е, към тези които не пишат по темата, ами почват да плачат, че форума не бил съпорт или що съпорта не влизал тука и еди какво си още. Карайте по темата, щото ще наказвам.

По темата. Искам само да ви кажа едно нещо. Докато не видя Евроком осъдени за това деяние за което ги обвиняват вестниците, никой не може да ми докаже че са виновни. Всичко друго е празни приказки. Жълтите новини винаги са помагали на тотално издухания българин, да почне да плюе с невиждана сила. Щото на него за друго не му стиска. Това е положението.

От тук нататък карайте стриктно по темата и спазвайте добрия тон.

П.С. Забравих да спомена нещо. Работя в Евроком и взимам заплата от там. Да няма неясноти.

Дай ми пример за думичка? :)

Като работиш в Кома, мисля че трябва да си наясно с факта, че заплатата ти идва от хора като мен, нали?

Да ме псуваш в този форум е като да отрежеш ръката, която те храни.

То се е изтъркало вече, но нали знаеш как обича да се позиционира клиента....

Аз и по-горе говорех за липса на отношение. Като ме баннеш, защото ви критикувам е просто отявлен пример:)

Следващия който си позволи груби и вулгарни изрази, излита. ...

тотално издухания българин..

Аз като гледам тук и като ти чета други постчета, мога да твърдя, че по-вулгарен от теб в този форум трудно ще се намери !

А и да ти кажа, че съм българин и да ме обиждаш по подобен начин говори единствено за теб - нали знаеш как най-лесно можеш да опознаеш някой ? :) Ами по-собствените му приказки.

По темата мога само да кажа, че монополизма не е хубаво нещо и ще се радвам, когато Евроком имат истинска конкуренция - вероятно ще съм един от първите, които биха я подкрепили, точно заради подобни на теб.

Edit Не би било зле и да уточняваш, когато цитираш някой, кой точно цитираш !?! Защото цитатите дадени по-долу от теб определено не са мои !

Не виждам да съм те псувал някъде и престани с лицемерните си изпълнения щото ми дойде до гуша. Сега от тука нататък цитирам само тебе и изказванията ти в тая тема:

"Бе, Дреамъре, хем изглеждаш интелигентно хем говориш пълни простотии!

Дееба и господа, дето са се превърнали тия лайнаджии от Евроком!"

"А и не ви пречи да си научите глупавия съпорт да влиза тука."

"Почти толкова долно е да резнеш някои кабел"- малко пояснение тука. Какво ти дава право да твърдиш, че постъпваме долно след като никой не е доказал черно на бяло чие деяние е рязането. Почти толкова долно е да плюеш по някой без да знаеш истината за въпросната случка. Дотука е напълно достатъчно за неспазване правилата на форума да те сложа на модерейтед мод, но ще се смиля за момент и ако от тук нататък престанеш с лицемерните си и двойнствени изказвания последствия няма да има. Желателно е за всички да се опират на реални факти като спорят, а не да си смучат пръстите за всяккави доводи кой от кой по-невероятни. Никога не съм баннал никой без причина. Ако ми предоставиш причина да те банна удоволствието ще е изцяло мое. И КАЗАХ ==> ПИШЕТЕ ПО ТАМАТА !!! А не каквото ви скимне !

A we tolkova e prosto 4e nqma na kude pove4e.Iztinata e 4e EK sa nai golemiq dostav4ik na net v Pld i taka vse o6te uspqvat da si tvarat klientite i tva e.Dokato ne se poqvi iztinska konkorenziq te vinagi 6a si na bazikat ot kum zentata.I sq v edin moment se poqvqva nqkuv u6 vuzmojen konkorent i te vednaga da mu stro6at vrata do kat ne e porasnal dostatu4no.To ako nqmase problemi (i konkurenziq)nqmse da pyskat ot esenta razni promoziii telefoni+kabelna+ nz si kvo ay samo i samo da ste zaka4eni za tqx.A predstave te si ako ima istinska konkurenziq kvo 6a stane pa neka tuka nqkvi durveni filosovi mi razpravqt 4e nqmalo da ima efekt.Efekt 6a ima ma konkurenziqta tr da e na nivoto na EK a ne nqkvi fa6lqzi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...