juji Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Човеко, моля те! Дори да приемем, че всички тези промени са станали от самосебе си, ще те попитам просто след десетина години, когато ходиш с маска заради гадния замърсен въздух,дали ще говориш пак така... Аз все пак си мисля, че има само една Земя във Вселената, а ако случайно има друга, то най-вероятно ще е Земя2. малииииииииииииии толкова грешки в две-три изречения не съм си намирала до сега.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Човеко, моля те! Дори да приемем, че всички тези промени са станали отсамосебе си, ще те попитам просто след десетина годили, когато ходиш с маска заради гадния замърсен въздух, ще говориш пак така...Аз все пак си мисля, че има само една Земя във Вселената, а ако случайно има друга, то най-вероятно ще е Земя2. <{POST_SNAPBACK}> Добър отговор...наистина не съм отрекал че ние замърсяваме и че тряя да се вземем в ръце ама все пак неможе всичко да е наша вина а вина не мислиш ли че това дет съм написал в горния ми пост не може да е истина?Винаги трябва да има място за твърдения който изглеждат налудничеви.А за Земята е че няма да е същата ясно е ама ще е подобна и достатъчна за живот на нея.Не искам да споря просто си изказвам мнението... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Не бе, к'во ми пука всъщност? Бачкам си, ще спестя пари, ще си купя кола. Ако изкарвам повече и още една ще купя, ако имам жена и на нея една, и на децата една. Е, мръсничък е въздуха, но к'во ми пука - ще ида на море, на планина, там ще си направя пикник, ще си изхвърля всичките буклуци направо там, където съм бил - к'во ми пука, нали си тръгвам. Децата ми трошат клони, чупят дървета - кеф, дечицата ми пораснаха, виж ги к'ви са силни! Оправям си колата, парцалите, маслото - да си се леят на улицата... Всяко действие, има равно по сила и противоположно по посока противодействие. Исак Нютон. Природата противодейства на чудовищните опити да я унищожим. С природни катаклизми. Това си е съвсем естествен процес, естествена реакция. Ако те ухапе комар - убиваш го. А когато те налегне болест, унищожителен вирус - правиш всичко да го заличиш. А природата е по-толерантна, просто ни предупреждава. Дано тези, от които зависи да си дадат сметка. Аз поне смятам в годините в бъдеще да направя каквото ми е по силите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Не бе, к'во ми пука всъщност? Бачкам си, ще спестя пари, ще си купя кола. Ако изкарвам повече и още една ще купя, ако имам жена и на нея една, и на децата една. Е, мръсничък е въздуха, но к'во ми пука - ще ида на море, на планина, там ще си направя пикник, ще си изхвърля всичките буклуци направо там, където съм бил - к'во ми пука, нали си тръгвам. Децата ми трошат клони, чупят дървета - кеф, дечицата ми пораснаха, виж ги к'ви са силни! Оправям си колата, парцалите, маслото - да си се леят на улицата... Това са само част от причините даже помалката част замисли се какво правяд заводите и големите промишлени предприятия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Добре де, динозаврите да не са карали автомобили, или замърсявли озоновия слой ? Че хората имат вина да, но в същото време се правят много неща за опазването на природата - пречиствеателни станции, еко автомобили и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Имаше една приказка за капката в морето, друга за песъчинката на плажа, трета за едната птичка, която пролет не прави.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Ще те зария с боклуци!!! Еми...те за това хората мислят да ходят на Марс Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Ще те зария с боклуци!!! Еми...те за това хората мислят да ходят на Марс <{POST_SNAPBACK}> Според мен вече сме били там Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 "Доклад по поръчка на Пентагона" "Климатичните промени през следващите 20 години ще предизвикат глобална катастрофа и ще доведат до природни бедствия и войни, които ще отнемат милиони животи, сочи таен доклад на Пентагона, цитиран от в. "Обзървър". Според предвижданията му много от големите европейски градове ще се окажат под водата, тъй като топенето на вечните ледове ще повиши нивото на световния океан, а климатът във Великобритания ще стане сибирски. Целият свят ще бъде обхванат от ядрени конфликти, мегасуши, глад и безредици. Документът предвижда, че резките промени в климата ще доведат планетата на ръба на анархията, тъй като все повече страни ще се опитат да се сдобият с ядрено оръжие, за да са способни да си осигурят и да защитават намаляващите хранителни, водни ресурси и енергийни ресурси. Климатичната заплаха за световната сигурност далеч надвишава терористичната, твърдят експертите, работили върху доклада. "Конфликтът ще се превърне в ендемична част от живота", заключава анализът на Пентагона. "Отново войната ще определя живота на човека". Прогнозите са донякъде унизителни за администрацията на Буш, която последователно отрича, че съществува феноменът промяна на климата, коментира "Обзървър". Експертите настояват да изчетат доклада лично на президента, който винаги е твърдял, че националната защита е негов главен приоритет. Документът е поръчан от влиятелния съветник в Пентагона Андрю Маршал (82 г., по прякор Йода), имал сериозна роля в определянето на насоките на американското военно развитие през последните три десетилетия. Той е човекът, стоящ зад последните идеи за трансформиране на американските военни сили под ръководството на военния министър Донълд Ръмсфелд. Промените в климата "трябва да излязат от сферата на научните дебати и да се превърнат в проблем на националната сигурност", сочат авторите на доклада Питър Шуорц, консултант на ЦРУ и бивш шеф на планирането на "Роял Дъч/Шел" и Дъг Рандал от базираната в Калифорния Global Business Network. Неизбежният сценарий за катастрофалните промени в климата е "напълно възможен и ще постави на изпитание националната сигурност на САЩ по начин, който трябва да бъде взет под внимание веднага", заключават те. Още следващата година сериозни наводнения, предизвикани от повишаването на морското ниво, ще започнат да създават проблеми за милиони. -------- Откритията в доклада: - Бъдещите войни ще се водят за оцеляване, а не по религиозни, идеологически или национални причини. - Основното бойно поле ще бъде достъпът до прясна вода. Най-рискови са районите на Нил, Дунав и Амазонка. - Жертвите на войните и глада ще бъдат милиони, докато населението на Земята не спадне значително, за да е в състояние да се изхранва. - Към 2007 г. масивни бури ще разрушат крайбрежните бариери и ще направят голяма част от Нидерландия необитаема. Хага ще бъде изоставена. - Между 2010 и 2020 г. Европа ще се окаже най-силно засегната от климатичните промени, средногодишната температура ще спадне сериозно, климатът във Великобритания ще стане сибирски. Бури, суши и горещи вълни ще предизвикат хаос в земеделието. - Богатите райони като САЩ и Европа ще се превърнат в крепости, за да се предпазят от вълните имигранти. Жителите на Скандинавия мигрират на юг, тълпи прииждат от Африка и Близкия изток. - Бунтове и вътрешни конфликти разкъсват Индия, ЮАР и Индонезия. - Засилва се надпреварата в ядреното въоръжаване. Япония, Южна Корея и Германия стават ядрени държави, както и Иран, Египет и Северна Корея. Израел, Китай, Индия и Пакистан се изкушават да използват ядрените си бомби. " Звучи доста кофти още повече, че това го имам вече повече от две години и с просто око започват да се виждат пбезпокоителни "сходства" с реалността днес. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Откритията в доклада: - Бъдещите войни ще се водят за оцеляване, а не по религиозни, идеологически или национални причини. - Основното бойно поле ще бъде достъпът до прясна вода. Най-рискови са районите на Нил, Дунав и Амазонка. - Жертвите на войните и глада ще бъдат милиони, докато населението на Земята не спадне значително, за да е в състояние да се изхранва. - Към 2007 г. масивни бури ще разрушат крайбрежните бариери и ще направят голяма част от Нидерландия необитаема. Хага ще бъде изоставена. - Между 2010 и 2020 г. Европа ще се окаже най-силно засегната от климатичните промени, средногодишната температура ще спадне сериозно, климатът във Великобритания ще стане сибирски. Бури, суши и горещи вълни ще предизвикат хаос в земеделието. - Богатите райони като САЩ и Европа ще се превърнат в крепости, за да се предпазят от вълните имигранти. Жителите на Скандинавия мигрират на юг, тълпи прииждат от Африка и Близкия изток. - Бунтове и вътрешни конфликти разкъсват Индия, ЮАР и Индонезия. - Засилва се надпреварата в ядреното въоръжаване. Япония, Южна Корея и Германия стават ядрени държави, както и Иран, Египет и Северна Корея. Израел, Китай, Индия и Пакистан се изкушават да използват ядрените си бомби. " <{POST_SNAPBACK}> Ама вие сте болни да вярвате на тове бе майна...Пентагона са тълпа улигофрени с големи пачки в джобовете и тонове фалшиви пари в банките...я се вземете в ръце и не вярвайте на простотий... afx Мога страшно много да споря на теми от къде е произлезъл живота на Земята и Марс наистина е една от възможностите.... snatch-"Колкото до станции на други планети, аз лично не се надявам на това.Ако бяхме почнали по-рано с тези неща вероятно сега щяхме да сме там, но уви." Какво?Да е почнало по-рано?Науката да не се постига с магическа пръчка или какво?Айнщайн е махнал с пръчицата дадена му от феята на зъбките и ето ти теорий и закони нали?Ех да беше толкоз лесно вече да имам Нобелова награда...пха Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 *** afx включва Spice Platinum за последно... edit: свърших... Robi_89 - що бре човек откъде да знаеш.. може и да си е имал гуру човека.. било то фея на зъбките. По скоро вместо да се вайкаме да организираме нещо в оставащите ни дни Примерно имаше един филм On the Beach (1959) където нали бяха пуснали атомните бомби и цялата Земя се покриваше постепенно с радиация. Последното място което беше незасегнато е в Австралия. И имаше незабравими сцени на масов секс по улиците преди радиацията наистина да ги застигне. (филма нямаше хепи енд което много ме зарадва.. иначе едва ли щеше да ми направи впечатление). Просто ви давам идеи... Вижте колко съм оптимистичен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Абе каквото и да си говорим,едно не можем да отречем - примените в климата,навсякъде.Такива аномалии....не са нахубаво,всеки сам решава на какво да вярва,аз лично вярвам в това,че си опустошихме мястото за живеене Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Абе каквото и да си говорим,едно не можем да отречем - примените в климата,навсякъде.Такива аномалии....не са нахубаво,всеки сам решава на какво да вярва,аз лично вярвам в това,че си опустошихме мястото за живеене <{POST_SNAPBACK}> Еми и аз съм на тва мнение , но само с малка корекция ПОЧТИ ОПУСТОШИХМЕ .... след като го унищожим според мен ще се усети ..... все още има места на тази планета , където не сме достигнали Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Еми и аз съм на тва мнение , но само с малка корекция ПОЧТИ ОПУСТОШИХМЕ .... след като го унищожим според мен ще се усети ..... все още има места на тази планета , където не сме достигнали <{POST_SNAPBACK}> Спокойно,бавно,но славно ще ги достигнем,тоест,бързо....не бавно.....затова ще се върна там,от където идвам -> Венера Ти отивай на Марс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dayo Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Климатичните промени вече са факт... Колкото и да го обсъждаме и да спорим по повод причините, довели до тези промени, не мисля че ще върнем нещата. Май човечеството, като цяло, няма да повярва че унищожението на планетата ни е факт, докато не я види тотално разрушена. Но ми е странно защо са толкова малко хората, които се замислят как живеят и какъв е ЛИЧНИЯТ им принос... Защото не е лесно да се пребориш със световното замърсяване, ако не можеш да контролираш собствените си действия. Аз например, пущех около седем години и половина - по кутийка на ден, а през повечето време съм в движение или навън. Ако всеки път си мислех "Какво толкова, и без това е супер мръсно, я и моето фасче на улицата" - то по улиците щяха да са поне около 35 хиляди мои фаса!?!?! А може би и още толкова от хората на които не разрешавам да си хвърлят боклуците през прозореца на колата ми... Вярвам, че положението все още не е станало необратимо. И че хората определящи екологичните норми и изисквания ще започнат да мислят и да действат, ръководени ако не от други, то от икономически причини... на "бодатите" страни май не им пука много, но нали ако "бедните" не могат да се справят сами, то стабилността на първите ще е застрашена. Вроденият ми оптимизъм ме кара да вярвам на такива приказки Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Виждате до какви последствия водят покачване на температурите само с няколко градуса(разтопяване на ледници урагани и темподобни бедствия). Ако автомобили и хладилници и темподобни продължават да прецакват озоновия слой, температурите ще се покачат не с няколко градуса, а с повечко и тогава наистина ще го усетим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 *** afx включва Spice Platinum за последно...edit: свърших... Robi_89 - що бре човек откъде да знаеш.. може и да си е имал гуру човека.. било то фея на зъбките. По скоро вместо да се вайкаме да организираме нещо в оставащите ни дни Примерно имаше един филм On the Beach (1959) където нали бяха пуснали атомните бомби и цялата Земя се покриваше постепенно с радиация. Последното място което беше незасегнато е в Австралия. И имаше незабравими сцени на масов секс по улиците преди радиацията наистина да ги застигне. (филма нямаше хепи енд което много ме зарадва.. иначе едва ли щеше да ми направи впечатление). Просто ви давам идеи... Вижте колко съм оптимистичен. <{POST_SNAPBACK}> КАто стана въпрос за тоя филм, няма да е лошо някой да качи новата му версия или поне да я шерне в ДЦ++. НО наистина филма е много хубав и ценното му е, че е от много малкото англоезични филми, в които главните герои не живеят до дълбоки старини отдадени на любовта си, ами умират доста гадно Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 няма да е лошо някой да качи новата му версия <{POST_SNAPBACK}> МММ!! Значи имало и по-нова версия, която аз всъщност съм гледал... учудих се че филма е старичък.. поне този който е качен, не че е лошо.. в повечето случай оригинала превъзхожда римейка. А някакъв коментар към идеята ми за масовката ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 МММ!! Значи имало и по-нова версия, която аз всъщност съм гледал... учудих се че филма е старичък.. поне този който е качен, не че е лошо.. в повечето случай оригинала превъзхожда римейка. А някакъв коментар към идеята ми за масовката ... <{POST_SNAPBACK}> Ми да вземем да направим митинг и всички да се изакаме по един път пред централара в Брюксел....може пък под влияние на българското качество нещо да се стреснат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Климатичните промени вече са факт... Колкото и да го обсъждаме и да спорим по повод причините, довели до тези промени, не мисля че ще върнем нещата. Май човечеството, като цяло, няма да повярва че унищожението на планетата ни е факт, докато не я види тотално разрушена. Но ми е странно защо са толкова малко хората, които се замислят как живеят и какъв е ЛИЧНИЯТ им принос... Защото не е лесно да се пребориш със световното замърсяване, ако не можеш да контролираш собствените си действия. Аз например, пущех около седем години и половина - по кутийка на ден, а през повечето време съм в движение или навън. Ако всеки път си мислех "Какво толкова, и без това е супер мръсно, я и моето фасче на улицата" - то по улиците щяха да са поне около 35 хиляди мои фаса!?!?! А може би и още толкова от хората на които не разрешавам да си хвърлят боклуците през прозореца на колата ми... Вярвам, че положението все още не е станало необратимо. И че хората определящи екологичните норми и изисквания ще започнат да мислят и да действат, ръководени ако не от други, то от икономически причини... на "бодатите" страни май не им пука много, но нали ако "бедните" не могат да се справят сами, то стабилността на първите ще е застрашена. Вроденият ми оптимизъм ме кара да вярвам на такива приказки <{POST_SNAPBACK}> Надявам се да им повече хора като теб. Както казах,подобни теми имаше,но с времето всеки ги забравя.За времето повече нищо няма да кажа,майката природа си знае работата,ама ние само я влошаваме...пазете чисто! Аз ще взема да си направя една тениска и отпред да пише 'Пазете чисто!' та да ме мислят за някоя кукуфелница Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Ама вие сте болни да вярвате на тове бе майна...Пентагона са тълпа улигофрени с големи пачки в джобовете и тонове фалшиви пари в банките...я се вземете в ръце и не вярвайте на простотий... <{POST_SNAPBACK}> Абе да ти кажа работата с невярването е по-лесна от тази с вярването. Въпроса не е в това обаче - нали се сещаш, че дали вярваш, че нещата с климата зазляват или не, не променя нищо. Излъчваха едно филме по Дискавъри пак на тази тема, имам го на запис, който иска мога да му го запиша да го види - не по-малко притесняващо е (да не кажа, че е направо доста подтискащо). И като вземем да се огледаме около нас как климата се променя твърде динамично, мисля че има върху какво да се замислим! П.П. И по-важното е да се замислим дали и доколко можем да направим нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Що за риторичен въпрос?Естествено, че я унищожихме.Ама спокойно - след няколко хиляди години, като си смени пак полюсите, тя ще унищожи нас Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Още не , но се мъчим с пълна сила, за съжаление.Само не се знае кой-кого ние нея (планетата) или тя нас. @ Grimjaur не е нужно да чакаме смяната на полюсите .Планетата ни може да се оттърве от нас по много други начини и то по-скоро от "няколко хиляди години" Тъжно - но факт ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Във филмчето пуснато по Дискавъри (относно промените в климата) говорят за това, че урагани с невиждана до момента сила ще станат факт в скоро време, връзката с Катрина отпреди 5 дни е очевидна. Способни ли сме обаче да променим нещо (вече) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.