GeorgiK Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Айде като стана дума, да видим сега и кои са ви любимите сред колегите (това беше ебати обидата за тия хора да ги нарека свои колеги...) Според мен има много хора, които заслужават някаква титла, която вероятно е "велик басист", но най-големият е само един - Лес Клейпуул...две мнения няма... Ясно ми е, че не мога да обхвана всички и не се сърдете, че вашият любимец го няма или че го няма басистът на любимата ви група...това не го прави велик басист. И моля ви - без караници...всеки с предпочитанията си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Ами аз гласувах за John Paul Jones! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Shavo Obadjian is the best Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Шаво е много готин тип, но според мен не може да се мери с изброените в poll-а. Не казвам, че не го може, просто System of a Down има повече резачница и не може да се изяви толкова, а пък не е нещо новатор...и така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Не мога да си обясня защо го няма Клиф Бъртън... Дейв Елефсън също, но той по-малко. Но общо взето нетренирано ухо трудно може да различи добрия от лошия басист, за разлика от соло китарите (поне според мен). Пък и свиренето на бас далеч не е от най-големите предизвикателства в музиката... Не мога да преценя => null vote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 opredeleno Cliff Burton!su6to sam i golqm fen na Joey DeMaio vupreki 4e stila mu e leko pravolineen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 raza4nica e no ne e otu4neno dobar basist v kakav smisal az imam predvid i van6niq vid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 John Entwistle е уникат. Иначе и Geezer Butler ме кефи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 raza4nica e no ne e otu4neno dobar basist v kakav smisal az imam predvid i van6niq vid <{POST_SNAPBACK}> Чуй Primus и ще видиш, какво е добър басист във всеки смисъл...просто уникално побъркан, че и глух с едното ухо. Същото мога да кажа и на Leper Messiah...нека да не е предизвикателство.Това за външния вид, признавам, не можах да го разбера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ibrakadabra Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Alec John Such tova e 4oveka Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Rex Brown на Pantera, защото е изкл. полезен при соло с една китара (това ми е направило впечатление). Иначе от изброените кавали май Jaco Pastorius (за него нямам обосновка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Opredeleno Cliff Burton i Lemi. Sa6to i Chuck Schuldiner. Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Sa6to i Chuck Schuldiner. <{POST_SNAPBACK}> Ъъъъ той малко е китарист Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Moq gre6ka mnoooooogo sajelqvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceansoul Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Брей, басистът на моята любима група е тук (т.е. Justin Chancellor от Tool), така че аз няма да се сърдя Георги, душицо, ти защо не си се сложил в poll-а, можех и за теб да гласувам. Сега се триумя между Les Claypool, Justin Chancellor и John Myung. И колкото повече се триумя, толкова повече си мисля, че величието на един басист (както и на всякакъв музикант) не винаги личи от това което свири в групата си... и понеже ми е чоглаво да обявявам един виртуоз за по-велик от друг, засега няма да гласувам. Между другото, в poll-а трябваше да присъства и Chris Ballew от Presidents of the USA, който доказа, че много често не ти трябват повече от 2 струни. И накрая не мога да пропусна да се изсмея на споменаването на Joey De Maio в тази тема... колкото до Клиф - няма смисъл да се включва, тъй като сред вече изброените има по-добри от него (както и сред неизброените). Добре свиреше човека, но никога не е бил най-... освен за заклетите феновете на Металика, разбира се @Leper Messiah: според мен ушите на някои хора еднакво зле различават и басисти и соло китаристи и вокали - затова се появяват разни смешни мнения после из форума Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeXy_BeBo Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 За мен Годжи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Повечето black групи, които слушам имат много добри басисти. Но не гласувам за никой, просто защото споменатите имена са ми непознати, с изключение на Flea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makatol Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 John Myung Link to comment Share on other sites More sharing options...
theivo Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Les Claypool е голяма тиква , майна ! vote ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RubbeR_HeaD Posted September 10, 2005 Share Posted September 10, 2005 Sam Rivers ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted September 10, 2005 Share Posted September 10, 2005 Много се колебаех между Claypool и Flea, но в крайна сметка гласувах за Les Claypool. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceansoul Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 И аз най-накрая се реших да гласувам в полза на Лес... все пак по-побъркан от него няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickelbacK Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Les Claypool Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Tim C. a.k.a Tim Commerford Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.