danio Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Сложих си service pack 3 и нещо часовника ми се прецака.Показва ми че вместо четвъртък сме сряда и незнам как се оправя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Сложих си service pack 3 и нещо часовника ми се прецака.Показва ми че вместо четвъртък сме сряда и незнам как се оправя. Това сериозно ли? Цъкни 2 пъти на часовника и си промени датата + бутона "ОК" накрая. Едит: @alchemy, аз също съм със SP3, но нямам този проблем... не разбрах точно проблема му, тъй като той не спомена за разминаване на датата с деня на седмицата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Това сериозно ли? Цъкни 2 пъти на часовника и си промени датата + бутона "ОК" накрая. Абсолютно сериозно. Този ефект се получава от факта, че по неведом начин се променя седмицата да тръгва от неделя а не от понеделник. И при правилна дата показва един ден от седмицата назад. И аз имам същия проблем и рових да го преборя, ама без успех макя му свинска. Накрая го за***х и така си кара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Сложих си service pack 3 и нещо часовника ми се прецака.Показва ми че вместо четвъртък сме сряда и незнам как се оправя.Сега се амбицирах и рових още из мрежата, докато намерих решение. И то е:Start>Run> пишеш regedit, Enter. В дървото се търси HKEY_CURRENT_USER>Control Panel>International. В десния панел намери iFirstDayOfWeek и експериментирай със стойности на параметъра от 0 до 6. При мен сработи на 1, показва първи ден понеделник. Интересното е, че на лаптопа (с Виста) стойността е 0, а първия ден в седмицата си е понеделник. Шантава работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Това сериозно ли? Цъкни 2 пъти на часовника и си промени датата + бутона "ОК" накрая. Едит: @alchemy, аз също съм със SP3, но нямам този проблем... не разбрах точно проблема му, тъй като той не спомена за разминаване на датата с деня на седмицата. Да, не го казах правилно.Разминава ми се датата с деня от седмицата.Предишния път като преинсталирах всичко си беше точно. EDIT: Не става така каквото и да направя днес е петък 06.02 а в календара показва четвъртък 06.02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 EDIT: Не става така каквото и да направя днес е петък 06.02 а в календара показва четвъртък 06.02Гледам, сега пък седмицата ти започва от вторник. Опитай и с други стойности между 0 и 6 (вероятно сега е 2). Промяната се отразява моментално, така че проверявай след всяка смяна. Ако няма ефект, опитай със смяна на регионалните настройки от България на САЩ, след което върни на България и пак си поиграй със стойностите на iFirstDayOfWeek. Едит: @alchemy, аз също съм със SP3, но нямам този проблем...Бе то аз имам още един комп с XP SP3 и е от същия (качествен!) дистрибутив, ама там няма проблеми . Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Абе тука на една "приятелка" цял ден се опитвам да й фиксна РС-то по телефона( не ме крайте да обесявам ).Накрая успях да й обесня как да направи фреш инстал в нов партитишън на харда на XP, само дето сега не може да форматне C:?!?!Идеи защо става така?По принцип не дава да го форматираш като ти е там бозата ама тоя път е на другия, що не става? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 ами да използва format c: /X (така се прави дисмоунт на даден дял) и ще стане. Това ако искате да форматирате C... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 И това в конзола ли?Щото дос-ец няма доколкото помня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boomearst Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Не си го слагайте тоя боклук sp3.... заради него сега ще преинсталирам windowsa, защото забранява за пачването на мишката... демек ако мишката ти е 125 херцова неможеш да я направиш на 500/1000 освен, ако не си с razer. С една дума, ако примерно притежаваш MS intelli 1.1/3.0 или някоя друга от многото мишки на тоя свят няма оправия. Има guide-ве в нета за оправяне но пак не работят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted February 13, 2009 Share Posted February 13, 2009 host, да в команд промпта го пишеш това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 как по defaut видео файловете в папките да не ми ги показва thumbnail и да не ми вади снимка от видеото в Details. Т.е. при avi,mpg,wmv.... да ми е все едно са нормални файлове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 как по defaut видео файловете в папките да не ми ги показва thumbnail и да не ми вади снимка от видеото в Details.Т.е. при avi,mpg,wmv.... да ми е все едно са нормални файлове. В команден промпт пишеш regsvr32 /u c:\windows\system32\shmedia.dll Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 В команден промпт пишешregsvr32 /u c:\windows\system32\shmedia.dll блсагодаря много !!! еии как се забарза всичко имам едни видеота с грешки и те ми крашват експlориера сега е супер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.