jozo Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 След като изписахме сумати офтопици в темата "Кой кава кола има" и много хора започнаха да се оплакват за това рещих да направя точно така тема дискусия коя марка кола ви харесва и защо?? Не намерих подобна тема или пък има една тема за "Спортни коли" но аз викам да засегнем и съвсем обикновенните брички Въпроса ми е по какви автомобили си падате Френски,Немски,Японски,Италиански някакви други??Какво точно ви харесва в тях??Коя точно марка или модел ви харесва най-много??Или пък съответно коя марка не харесвате или пък даден модел защо е така?? Аз лично си падам по Френските автомобили в частност Рено!!Харесва ми това че возят меко,имат много екстри,харчат малко,има много тайници за разни вещи.Имат изключително надежни двигатели който рядко се повреждат.Самате коли вътре са супер обширни тапицерията в повечето случаи е някакъв плюш или нещо подобно Просто да ти е кеф да се возиш в тази кола Карат се лесно а не се набираш на волана или педалите Колата която ненавиждам е Фолксваген Голф 2 по бая причини.Примерно такова нещо като централно заключване или пък ел. стъкла имат само последните серии на Голф които всъщност не са правени и в Германия.Тапицерията на седлаките е някаква ужасна такава твърда а пък постелката на пода е по кофти от чергата която има баба на село.Като тръгнеш на дълъг път от твърдата седалки на която имаш усещане че си седнал на пейка ти се схваща всичко а пък по завоите са удряш я в стъклото я в спътника до теб просто защото тези седалки нямат никаква странична упора!Горят много като двигателя 1.3 качва до 8 на сто градско като Ладичка а пък 1.6 до небесата.Бензиномера няма лампа която да ти показва ,че бензина свърша ,а има само една червена зона.Както има доста отвеяни хора е хубаво да има лампа която като ти светне да ти вади очите че нямаш бензин Или пък на едно централно място на таблото има разположени 7-8 диода дето като светне зеленко ти се сещай че си пуснал мигач или пък ку светне червенко се чудиш ся кво е тва масло ли нямам акумолатора ли непълни??Недай си боже пък да се спука гума тогава е най-големия смях с онва нещо на което му викат резерва!!То изобщо небих казал че прилича на гума а по скоро на детска играчка Нали немците трябва да спестят от някъде матрял Дръг проблем е че возят супер твърдо и се усеща всяка неравност по пътното платно.Вървежноста също им куца особенно като някой започне да ти се перчи с Голф 2 ГТАЙ на светофара.Еми един такъв индивд го издърпахме с БМВ 316И демек 101 коня 1.6 литра при положение че БМВ-то е и по тежко. Това е в общи лини от мен сега чакам вашите мнения Едит:Апчих не всеки харесва колата която има по простата причина че някой харесват дадена марка или модел кола пък примерно нямат пари да си купят Едит2:Нарочно не направих Поол защото марките са толкова много и ако изпусна някоя ще има сърдити Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 jozo... не че нещо ама.. Повече в моя голф няма да се качиш . По темата - всеки си харесва колата която има. Така че мисля че темата бързо ще се превърне в офтопик Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Вартбург rulzzzz ! И за возене и за екшън, за тунинговане няма да ви казвам колко в добър (сменял съм реда на цилиндрите в различни конфигурации и пак върви). Ааа да не забравя карал съм тая велика машина и с кореселин - абе нема грешка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Zaz i Vartburd- za offroad Honda Civic- za tuningovane Opel Astra- za semeistvo WV New Beetle- za jena Opel Vectra- za maj(Ima i dosta po-gazarski ama za parite si kolata e hubava) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Бентли! Мазерати! Както и всичко made in USA!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Е това е вече друго нещо. Та значи.... Като дизайн харесвам най-вече италянските коли , които за съжаление не издържат дълго по нашите пътища ( ако могат да се наричат така ). Голям фен съм на БМВ особено малките БМВ-та compact ,3** , 1** серии. Аудитата ги салгам на 2-ро място. За френските 'барачки' много ме кефи 407 просто много .... а и не е много скъпо в сравнение с същите от каласа си. Японците са си японци , най ми пасват стария Авенсис и новия Сивик.. ама да не се отпесна че следват Субару , Лансер и т.н. Та общо взето си имам любимци От другата страна на линията са: 1.Голф - много омаразна за мен кола... нищо хубаво не виждам , ама нищо... а и легендите колко била здрава , нещо не ми допада , защото не знам как бих могъл да карам такава кола 5 да не казвам 10 години. ( Не искам да обидя никои с това). 2.Мерцедес - просто страшно антипатична кола за мен особено старата Е класа. Но за да не си кривя много душата... C класата , CLR и ML биват Това са тея дето не ги обичкам много много edit: @Deyan_PLD ме подсети USA Muscle Коли като ферарита , ламбурджинита , бентлита и тези от сорта.. просто не мога да ги коментирам защото са малко тези които не ги харесват (лошото е че нямаме лични впечатления от рода издражливи ли са и колко горят на ГАЗ ) Това е като за първа мисъл Have Fun Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 jozo..ако искаш те кача в едно голфе 2.. нищо общо няма с тва дет дрънкаш ти..просто всяка лампичка си е на мястоо.. всяка със различен цвят.. тапицерията си е тапицерия...мноо е добра..(последните модели са със седални на пасат ..само ти казвам..пък ако щеш вярвай..) пък точно да ти кажа 1.8 двигател гори градцко 8... незнам къв е тоя здухан 1.3 .. пък т'ва голфе 1.6 де се е дало на БМВ...хахаххахахаха сигорно е някой щайга.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Аз лично харесвам Японските автомобили За момента карам Пежо,но при първа възможност го сменям за японка Спрял съм се на Тойота Карина ипсилон или Корола,Нисан Примера(карал съм такъв,собственост на приятел)Хонда Сивик Невероятно здрави и надеждни автомобили,според мен са най-добрия избор за бг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Аз съм заклет фен на Алфа Ромео. Допадат ми много и японските дизели. Но италианеца много си барва количката мама му стара... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 За дизайн - Италдизайн, Джуджаро, Пининфарина - просто рулират. Италианците са номер едно по дизайн, не случайно доста други автомобилни компании използват услугите им. Но италианските коли съкс (е... не говоря за мечтата ми - Ламборджини Диабло, Ферари и т.н.) За надеждност - просто VolksWagen са номер едно. Немците си знаят работата. За возия японците са доста напред с материала. Но ако трябва да кажа, коя марка ми е на сърцето - това без грам съмнение е Мерцедес. В работата, която работя в момента нееднократно съм отварял по-обстойно мерджаните и просто това е колата! Здрави, надеждни, удобни, мощни и... с много скъпи части. Гепи - фар за 800 лева... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 BMW ///М завинаги ах на батко задното предаване Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Аз като един супер невежа в тази област искам да помоля тези от вас, които харесват точно определени модели коли ако може да слагат линкове със снимки и малко инфо за колата за такива като мен дето са идиоти на тая тема Да се полюбуваме и ние малко. Не че сам не мога да си намеря, но така ще е по-простичко. Вероятно всички като кажете мен ме кефи Тойота Корола или нещо от тоя тип се досещате за коя кола става въпрос, но не и аз Ако само аз съм толкова зле, а ми е интересно да видя се извинявам и подминете поста ми, ама иначе няма да откажа малко инфо и снимчици Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Аз лично харесвам Японските автомобили За момента карам Пежо,но при първа възможност го сменям за японка Спрял съм се на Тойота Карина ипсилон или Корола,Нисан Примера(карал съм такъв,собственост на приятел)Хонда Сивик Невероятно здрави и надеждни автомобили,според мен са най-добрия избор за бг. <{POST_SNAPBACK}> Карина Е е страшна машина, сега карам такава и няма грешка Който го кача да я покара и забравя за пасати, омеги и други такива боклуци Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Акорда също е адска машина Link to comment Share on other sites More sharing options...
melo_girl Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Bentley!Моята кола мечта! Просто нямам думи. Черна или червенка без капак! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Тъпо е да се робува на марката само. Важното е да е надеждна и лесна за поддръжка колата Почти всички марки имат добри модели, които бих карал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Хич не мога да се съглася, че Фолксваген са най-сигурни, Скорпионе... Хич, в грешка си. Ако говорим за електронна и технологична безопасност японските (хонда примерно) са най-добри (може би и мерцедес). Иначе за здравина Волво си е номер 1, няма спор. Тва си е крал на пътя. Иначе аз лично много харесвам Ламбо Гаярдо (то даже си е най-евтиното, супер за 120 бона). Също харесвам БМВ 5та серия (новата) като това го слагам в категория "булгар-кола", щото друго си е да караш ферари към село, ама с този нисък под.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Не отричам величието на японските коли, но има едно голямо НО. Частите им, поддръжката им. Давам за пример баща ми - имаше Honda Civic Shuttle - страшна кола, 4wd, само че... един фар струва колкото два-три на VW, баща ми е електроинженер и въпреки, че може да се оправи с проблема с динамото му се наложи да отиде до сервиз, понеже се изисква колата да се вдигне на крик, да се извадят сума ти неща, за да се извади динамото. Някои от чарковете по тази кола изискват специален инструмент. Японците произвеждат страхотни коли, само че пропускат момента, че на тази кола може да й се наложи да бъде ремонтирана. Няма да ви говоря какъв ужас е да прокараш кабел от задния плафон на Хонда Акорд до блок-предпазителя, за монтаж на сирена в двигателя да не говоря... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Не отричам величието на японските коли, но има едно голямо НО. Частите им, поддръжката им. Давам за пример баща ми - имаше Honda Civic Shuttle - страшна кола, 4wd, само че... един фар струва колкото два-три на VW, баща ми е електроинженер и въпреки, че може да се оправи с проблема с динамото му се наложи да отиде до сервиз, понеже се изисква колата да се вдигне на крик, да се извадят сума ти неща, за да се извади динамото. Някои от чарковете по тази кола изискват специален инструмент. Японците произвеждат страхотни коли, само че пропускат момента, че на тази кола може да й се наложи да бъде ремонтирана. Няма да ви говоря какъв ужас е да прокараш кабел от задния плафон на Хонда Акорд до блок-предпазителя, за монтаж на сирена в двигателя да не говоря... <{POST_SNAPBACK}> Има нещо такова, макар че лека полека се оправят нещата, части има и цените стават все по-нормални. Ама и нашите търгаши на авточасти са отврат, някои неща излиза по-изгодно да си ги купиш от Англия или гърция. Но при японските идеята е друга- тях много, ама много рядко ти се налга да ги правиш нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Има нещо такова, макар че лека полека се оправят нещата, части има и цените стават все по-нормални. Ама и нашите търгаши на авточасти са отврат, някои неща излиза по-изгодно да си ги купиш от Англия или гърция. Но при японските идеята е друга- тях много, ама много рядко ти се налга да ги правиш нещо <{POST_SNAPBACK}> Ама да не ти се налага Иначе ви подкрепям за Японците ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Е кво като се наложи, миналия месец правихме доста сериозен ремонт, нищо фрапиращо нямаше... Както казах лека полека се оправят нещата и частите са почти на нормални цени, освен да кажем на субару и моделите, които ги има по десетина в цялата страна Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Както и всичко made in USA!!! <{POST_SNAPBACK}> Не знам дали имаш впечатления от американските коли, но аз смятам че освен да правят големи каруци дето само хабят по 20 литра (буквално) за друго не ги бива. Удобството им идва от това че са големи и им слагат всички т.н. екстри - иначе като двигатели и вътре са далеч назад. Разбира се има и тук таме някой светъл лъч, ама повечето са гола вода. Европейския дизай е най-напред, за много хора японските са най-надеждни. Аз бих си взимал кола евтина за поддръжка, части да има и хора дето да знаят как да ги слагат, както има един израз иначе е като хубава италианска спортна кола която има нужда от сервиз :-) Както беше казал някой по-горе - всеки си харесва квото има. Аз си харесвам моята 2001 VW Jetta (a.k.a. Bora) Wolfsburg Edition 1.8T, може да е Фолксваген, ама е измислен както трябва. Допада ми и като дезайн и като пъргавина, малко е скарана с бензина ама карай. Карал съм в пъти по-скъпи коли, и по-нови... е, мечтата ми е A8L 4.2L. Почти като онази от транспортьора 2... има ги по около $150,000 нови, ама бая пасти има да изям още за такaва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Всички немски Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Bentley!Моята кола мечта! Просто нямам думи. Черна или червенка без капак! Защо ти е без капак? като спреш някъде ще ти свият акумулатора,а може и без някоя друга част да си останеш Коли които харесвам: Volvo C70 мисля, че беше спортния модел. Mitsubishi Eclipse Bentley Continental GT Flying Spur Bugatti Veyron Също така харесвам и Volvo като марка. По-новите им модели са убиец на външен вид, а за двигател, сигурност и надеждност.. няма какво да се говори просто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Защо ти е без капак? като спреш някъде ще ти свият акумулатора,а може и без някоя друга част да си останеш Коли които харесвам: Volvo C70 мисля, че беше спортния модел. Mitsubishi Eclipse Bentley Continental GT Flying Spur Bugatti Veyron Също така харесвам и Volvo като марка. По-новите им модели са убиец на външен вид, а за двигател, сигурност и надеждност.. няма какво да се говори просто. <{POST_SNAPBACK}> Двигател - рено Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.