Jump to content
BulForum.com

10te ujasa debne6ti iz forumite

zlobil

Recommended Posts

Ето каква тема има в дата.бг мисля 4е с пълна сила важи и в този форум

---------------------------------------------------------------------------------------------

Това са Десетте ужаса, които дебнат из форумите......и как евентуално можем да се справим с тях

(Увод) Случвало ли ви се е да попаднете на форум, който ви се струва изключително интересно и приятно място, където с удоволствие бихте прекарвали част от свободното си интeрнет време всеки ден? Не се заблуждавайте от измамните първоначални впечатления – в мрачните дебри на информационното общество дебнат заплахи по-страховити от чудовищата в компютърните игри. В този кратък материал ще опиша десет от по-често срещаните разновидности, както и известнните начини за противодействие срещу тях.

1. Спамерът – за него е въпрос на чест н икога да не напише мнение, което е смислено, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единствения, който ползва) е смайлито. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг – потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.

Противодействие – също както хлебарките спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати.Смята се продуктите на RAID (BAN и BAN +) могат поне да облекчат проблема.

2.Тролът – обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко здравословно е ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание. (От мен: А във форум за Хари Потър ще напише колко бозави са книгите.)

Противодействие – решението е учудващо просто – игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован. Както знаем от D&D, огън и киселина също помагат.

3. Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.

Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.

4. Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.

Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.

5.Патриотът – това е човекът, който на трети март поства задължителната тема – “DA SE GORDEEM 4E SME BALGARI BRATIA” (на латиница с главни букви), а през останалата част от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновено също на латиница с главни букви).

Противодействие – публикувайте националният химн – той ще изпадне в патриотичен екстаз и временно ще спре да се оплаква.

6. Интелектуалецът – за да каже това, което другите изразяват с две – три изречения, той изписва поне страница и половина, освен това изплозва думи, които само той разбира (например “патина”, “ктитор” или “поландрия”). Това не води до проблеми, тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат дори бегла връзка с дискутираната тема.

Противодействие – като цяло е безвреден и няма нужда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.

7. Хлапето – възрастта, описана в профила му, е някъде около 12-13,но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.

Противодействие – също като Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините

8. Хакерът-говори на езика L33T и най-голямата радост за него е да научи или да налучка някак си паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.

Противодействие – за щастие има сигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2@#TehL33th4xORW4Sh3R3_23@I OwnZOrj00I4m4ZZ!**

9. Лъкерът – той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи към някой от другите типове.

Противодействие – не е известно.

10. Сърдитко Петко – този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и периодически си тръгва завинаги от форума. В неговия случай “завинаги” означава период от 2 до 6 дни.

-------------------------------------------------------------------------------------------

хехе сега като чета може да се определи веднага кой на коя точка отговаря

Верно. Някои хора наистина веднага могат да се определят към кой вид принадлежат, ама списъка май не е пълен целия. В този форум май има повече от 10 ужаса. :) Пък и аз така и не можах да се определя към кой вид съм.

Аз съм 1, 4, 6 и разни други, които ги няма тук, но в същност това, че съм много различни, значи и че не съм нито един от тия конкретно...ама то почти винаги е така.

Аз бих включила нова категория-Нарцистичен жираф, чието призвание е да се изживява като щраус, заравяйки главата си в пясъка.Това обикновено са тъпи *адници, на които им се иска да имат усти вместо анално отверстие, от които да излизат оригинални думички, подредени в още по-оригинални изречения, а не блатни изпарения и отпадъчни материали от храносмилателния процес. Те са обикновени самохвалковци(нарцис) и главата им е вдигната толкова високо, че брадичката им докосва тавана на помещението, в което се намират (жираф). Удостоявайки те с честта да ти изръсят един куп еднотипни глупости, заявяват най-отговорно и самонадеяно, че нямаш право на отговор. Обикновено речникът им е беден и са ужасно предсказуеми. Често влагат различен смисъл в нечии думи и си мислят, че несъобразявайки се с провилата на дадения форум, ще прикрият липсата си на адекватен отговор. Въпросната липса на такъв отговор е породена от фактът, че те не пробват да четат нечие мнение, без да сричат, защото май не могат иначе... Това и обяснява защо се губи смисълът на четеното от Тяхно Височество.

Противодействие: Мило и вежливо му казвате да тича да поплаче в скута на мама, изричайки в див и безумен рев нещо от рода:"Има една във форума, дето въобще не я *бе къв съъъъъъъъъъъъъъъъъъъм"

Екстрата в случая-майката грижовно гали по челцето мрънкащия юзър.

Ето и кратичко нагледно приложение за предложения от мене тип:

Джаф!Джаф!Джаф!

Друго умееш ли? :woot

умея,но то не е за всички.

Да махаш послушно с опашчица ли?

Мдам... Наистина не е за всеки тази работа. Аз не бих я практикувала... :woot

както ти казах и по-рано,само че тогава го споменах много културно а сега ще ти го кажа в прав текст : ти си тъпа овца.Няколко от старите членове на форума знаят какво работя ,както и някой от модераторите,много ми е интересно тези които ме познават и знаят с какво се занимавам дали ме смятат за нечие паленце ? Едва ли. ТИ никога не си имала приятели между мутрите според мен за да говориш такива небивалици.Просто гледаш наистина много филми ,може и наркотици да взимаш ,де да те знам,проблема си е твой.Понеже наистина си тъпа овца и незнаеш дори как да заговориш някого камо ли да му го върнеш : само да видя писмо от теб кутията си тук във форума : делвам го без изобщо да го отварям да го чета.С тапирки като теб общувам само по задължение,но тези които са ме срещали по работа - гледали са да не се повтори срещата ни.Това е последното лично съобщение което ти пращам ,с безмозъчни пуйки не ми харесва да си говоря, прекалено често ги срещам за да общувам с тях и в личният си живот.Каквото и писмо да видя от теб в кутията си : пак ти казвам - трия без да го отварям за четене.

Уау, juji ти си била направо цяла стихия. :)

The`ScorpioN, очаквах ти да кажеш нещо за мен. Хм, може би е вярно до някъде, но не си спомням скоро да съм се сърдил на някого, а пък още по-малко пък съм казвал че напускам форума. :) Иначе в началото, около 3-4 месеца бях в групата на лъкерите. После по едно време за кратко бях от групата на спамерите (но винаги със смислени постове :P ). Разбира се с тази група върви и групата на Сърдиткото, понеже всеки се ядосва колко поста направил еди кой си за един ден и започват заяжданията. После се проявявах като от групата на модераторите. И сега съм някаква друга група, която я няма тук. Отчасти също отивам към групата на лъкерът, защото все по-рядко пиша, но форума си го попреглеждам. Иначе съм по-скоро към групата на непукиста. Каквото и да се пише вече, се чудя дали изобщо да си правя труда да поствам и аз и си гледам отстрани как си се джавкат някои. Единствено може да ме накара да пиша е ако някой има някакъв проблем или търси нещо и аз мога да помогна, или ме интересува нещо, или ако някой поства неща които са против с нормите в обществото и са неприемливи.

А за теб и още някои други в този форум измислих една друга група. Групата на мечтателя. Не мога да се обоснова какво представлява, защото не намирам думи, но не го свързвай с нещо лошо. ;)

Аз определено съм трол.Понякога и спамер.

хаха, джуджи, това си е чиста проба любофф :>

Да му се не види.. аз си мислех че никой не ползва ПМ-ите.. то пък се въртяли големи интриги зад гърбовете ни :D

Хм.. не съм се замислял досега, може би защото получавам доста малко лични съобщения :(

Аз се определям кат 1 , 2 и 3 :D

Да му се не види.. аз си мислех че никой не ползва ПМ-ите.. то пък се въртяли големи интриги зад гърбовете ни  :D

Хм.. не съм се замислял досега, може би защото получавам доста малко лични съобщения  :(

Как бре ... аз тука със съфорумнички въртях на времето виртуална любов ... любехме се много ... ма те па са омъжиха :cry :cry :cry ... ся си правя едни работи кат съм "alone with myself" ....

Да му се не види.. аз си мислех че никой не ползва ПМ-ите.. то пък се въртяли големи интриги зад гърбовете ни  :D

Хм.. не съм се замислял досега, може би защото получавам доста малко лични съобщения  :(

Ох не ползва ли....

9. Лъкерът – той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи към някой от другите типове.

Противодействие – не е известно.

само една поправка.. не е лъкер, а лъркър - "lurker"

• 11 months later...

видях това и се явявам идиотът, който изрови стара тема :laughing: (тази ми се стори подходяща...)

Електрическа крушка (лампа)

Колко членове на даден форум са необходими за смяната на електрическа крушка?

1 да смени крушката и да постне за това, че я е сменил

14 да споделят подобни преживявания (смяна на електрическа крушка) и за това че една електрическа крушка може да се смени и по друг начин

7 да предупредят за опасностите при смяна на електрическа крушка

1 да премести темата в подфорум "Осветление"

2 да започнат спор че правилния подфорум би бил "Електричество"

7 да отбележат правописните и граматически грешки в постовете

5 да окалят горните 7

3 да коригират правописа и граматиката на горните 5

6 да спорят дали е правилно "електрическа крушка" или "електрокрушка" .. и още 6 да ги окачествят като тъпаци

2 индустриални професионалисти да информират групата че правилният термин е "лампа"

15 всезнайковци, които казват че са в индустрията и "електрическа крушка" е коректният термин

19 да постнат мнения, че това не е форум за електрически крушки и че тази дискусия следва да се премести там

11 да защитят поста, казвайки че тъй като всички ползваме крушки тези постове са в правилния подфорум

36 да започнат спор кой метод за смяна на електрически крушки е най-добър, къде могат да се закупят най-добрите крушки, коя марка е най-пригодна за тази техника на смяна и кои марки са непригодни

7 да постнат линкове с примери на различни електрически крушки

4 да кажат, че линковете са грешни и впоследствие да постнат верните линкове

3 да постнат линкове, които са намерили във вече постнатите линкове, които засягат тази група на форума, което естествено прави крушките важни за групата

13 да свържат всички постнати мнения до момента, да ги цитират заедно с всички подписи и заглавия, написвайки най-отдолу "И аз"

5 да постнат, че няма да постват повече, тъй като не могат да се оправят с противоречията около електрическите крушки

4 да кажат "абе това не го ли обсъждахме наскоро?"

13 да кажат "Потърсете в Google, преди да питате тук за електрически крушки"

1 форум-идиот, който да отговори на оригиналния пост 6 месеца след това, и да започне всичко наново.

Ако в медицинските форуми комуникираха, както навсякъде.

Новобранец: Пичове, имам проблем - дойде пациент, едното око работи, другото не - какво да правя! Спешно!!!

Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а!! Едното око не работи, ебати ташака!!

Скалпел (ветеран в сайта): Мамка му, писна ми от леваци!

Админ (администратор): Новобранец, четете правилата на форума, използвайте търсачката. Първо предупреждение.

Доктор_Лектор (постоянно присъствие): Добре де, стига го дърляхте, не виждате ли човека има проблем.

Гост1: Новобранец, а ти какво искаш? Формулирай си въпроса по-правилно.

Новобранец: Гост1, аз искам да виждат и двете очи. Можеш ли да ми подскажеш как да го направя?

Гост1: А-а-а-а, да виждат и двете очи - не знам тогава. Аз специализирам иглотерапия.

Новобранец: Админ, аз ползвах търсачката но нищо не намерих. Някой да ми помогне, пациента лежи на масата, аз му отворих единия бял дроб - не помага!!

Хирург (ветеран във форума) : А-а-а-а!!! Отворил му белия дроб, сега ще се попикам!!!

Гост2: Новобранец, а очния нерв провери ли?

Медбрат (опитен): Новобранец, кое око не работи - лявото или дясното?

Админ (администратор): В правилата на форума е написано че тук е забранено да се задават въпроси за симетрични органи. Освен това по какви думи търси? С думичката "око"? А трябваше с "бинокуларус окулярус". Ето - [подбор от линкове] прочети за това как трябва да използваш търсачката във форума.

Новобранец: Гост2, а къде да търся очния нерв? Размених местата на очите, сега и двете не работят Срочно, какво да правя, скоро свършва упойката.

Гост3: А пациента от каква раса е - негроид или монголоид?

Скалпел (ветеран на форума): Гост3, а каква е разликата?

Гост3: Искаш да кажеш, че между негроид и монголоид няма разлика? Пък после наричаш Новобранеца левак

Доктор_лектор (постоянно присъствие): Между негроида и монголоида има разлика, това е факт.

Новобранец: Как да разбера расата?

Скалпел (ветеран във форума): Попитай пациента

Новобранец: Пациента е в безсъзнание. Може би му пише в паспорта?

Скалпел (ветеран във форума): Гост3, разлика има, но каква е конкретната разлика в нашия случай??

Гост3: Скалпел, очевидна. При негроидите очите са големи и ококорени, а монголоидите имат цепки на очите - може би на пациента просто са му стеснени очните цепки, и трябва да се цепнат със скалпела.

Новобранец: Благодаря Гост3! Цепнах клепачите - сега очните ябълки се вадят значително по-лесно. Размених ги още веднъж, не работят PS. За всеки случай цепнах ноздрите и ануса.

Новобранец: Ехо, има ли някой тук?

Новобранец: Е какво да правя в края на краищата?

Новобранец: Край, темата е закрита, аз го изпратих при очен лекар.

Скалпел (ветеран във форума): НОВОБРАНЕЦ, ТИ КАКВО, НЕ СИ ЛИ ОЧЕН ЛЕКАР???

Новобранец: Не, гинеколог съм.

Админ (администратор): Новобранец, второ предупреждение. Чети правилата. Тук е форум на очните лекари. Още едно предупреждение и- бан.

Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а-а!!! Гинеколог!!! Край, пускайте водата, аз се попиках!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...