Jump to content
BulForum.com

AtlonXP 3000+ Batron

Recommended Posts

1 Значи днес си закупих този процесор и при отворена котия на идле си стои на 43-44градуса но я затворих и излезнах, сега се прибирам и какво да видя 51градуса това нормално ли е за този процесор и до колко му е нормалното за да знам кога да го дърпам от контакта :)

2 Какъв винтилатор може да ми препоръчате до 30тина лв ако има смисъл да си сменям моя де (в подписа ми е)

3 Като го пусна на 200шина и не издържа повече ток ли му трябва? На 1.7в върви това ли му е дефаулта?

така значи от мен 1 въпрос този бъртън не си ли е на 200 шина ... та за какво ти е да му пускаш повече ток като той заводско би трябвало да си е нагласен с волтажа и честотите които са си преценили (10,5*200@1,7в)

извинявам се за оффтопика ако съм в грешка и ..

@MazataBG би ли обяснил какво по точно имаш на предвид под това "ФАН-а не е нужно да го сменяш се пак

Атлон-Котлон"???

тц 13х166 :punk 32бита мисля че само 64битовите са с 200шина

та все пак нормално ли е 50градуса? Даже сега пуснах Диаблото за 5мин и отиде на 55 лол започва да ме плаши! Ми ако пусна доом3 на 60 и косур ще отиде аз с Семпрона при 222шина повече от 52градуса фуул лоад не съм виждал

И едно пояснение в биос ми показва 1.62v V-Core а под бозата в еверест 1.7 :(

Абе моя 2200+ на idle е 60 градуса, а като се натовари става 72 и нито е забил, нито му е станало нещо от 2 години. В тея жеги кво искаш.

извинявам се тогава за предишния пост

та до колкото знам бъртъните греят повечко и това им е един от недостатъците това до някъде май се дължи и на 512кеш-а, та не знам точно до колко стига и на колко умира бъртъна но за твое успокоение и за по сигурно сега в горещините може да смениш охлаждането или поне да му направиш някакъв поток в кутията

а за охлаждането до към 30-тина лева мисля че някой от Волканотата ще ти свърши работа има го в ЖАР

Ако не стига 80 градуса всичко ще е ок.А и все пак това не е Семпром ами Атлон.Нормално е за него не се притеснявай. :)

Приятел прочети си ПМ-то което ти писах.

Както знаеш, моя процесор е такъв, при затворена кутия и фулл лоад повече от 55 градуса не е стигал, а откакто инсталирах Уиндоус 2003, температурата при идле падна с около 7 градуса. Не, не си измислям, така е, а това че процесора ти дига такива температури, търси вината в кутията си и в широките ленти на IDE кабелите (ако не си с кръгли), както и в лошия поток през вентовете в кутията, надявам се имаш такива.

ЕДИТ: да, забравих да кажа, че тоя бартон (3000+) е по дефаулт на 200 шина и 1.65V. Поне на мен така ми го показва дефаулта (за напрежението). Пуснах го на 1.7 за всеки случай (след една консултация с съпорта на Epox).

Ми аз като го пусна на 200 шина и тръгва на 2.6гхз :confused

Интересното е че в котията съм сложил още 3фана :blink:

Аз съм написал в 1вият пост ама пак да попитам възможно ли е да се вземе някакъв фан, който да го охлажда повечко за 30кинта

Аз знам къде е решението но нямам кинти за залман :cry

Айде и аз да се изцепя тука :) AtlonXP 3000+ Batron има 2 вида , или по-точно имаше 2 вида на 166 и на 200 фабрично. А сега по темата , виж си потоците в кутията аз съм с боксовия вентилатор и имам само 2 фана в кутията и сам лепнал шината да 200 и докато ти пиша температурата на професора ми е 37,5 градуса .... преди 2 минути изленах от BloodRayne 2 след 4ас и половина цакане :) Kакво ти е дъното , чувал ли си за "S2k Bus Controller" поразрови се някаде бях писал за това чудо на руската мисъл във форума :punk

Айде и аз да се изцепя тука :) AtlonXP 3000+ Batron има 2 вида , или по-точно имаше 2 вида на 166 и на 200 фабрично. А сега по темата , виж си потоците в кутията аз съм с боксовия вентилатор и имам само 2 фана в кутията и сам лепнал шината да 200 и докато ти пиша температурата на професора ми е 37,5 градуса .... преди 2 минути изленах от BloodRayne 2 след 4ас и половина цакане :) Kакво ти е дъното , чувал ли си за "S2k Bus Controller" поразрови се някаде бях писал за това чудо на руската мисъл във форума  :punk

ми как така потоците си бяха добре преди да сложа атлона?

а за S2k Bus Controller нищо не ми говори я поясни

Моя е по дефаулт 10.5*200.

Явно твоя е от 166-овите. А това че е тръгнал на 200 шина (2.6ГХц) може само да те радва. Т.е. успял си да го клокнеш на 2.6 ??

Аз го мъчих само до 2300 (220 FSB), я пробвай на дефаулт честоти да пуснеш едно СуперПи на 1М и на 32М да видим за колко време ще ги извърти :)

хехе Днес ми дадоха да пробвам един фан GlacialTech Igloo 2520 Pro (For Overclockers Atlon XP 3200+ Copper Based) кадето е целия меден и е към 30тина кинта но даже и 1градъс по-надолу не падна седи ди на 48-50идле и по-надолу не си и помисля да пада :cry Мисля, че това май му е нормалното, но ако някой се сети как да го охладя да сподели :)

я пробвай на дефаулт честоти да пуснеш едно СуперПи на 1М и на 32М да видим за колко време ще ги извърти
я дай линкчи да до свала :D

виж тази програмка

сваля температурата при не натоварено цпу

http://www.izcity.com/lib/28122004/S2kCtl_...mas_Edition.htm

и аз да се оплача

аз съм с бартон 2500+ (166)

който зимата дори си работеше като 3200+ (200)

но в тия жеги, при отворена кутия е стабилен на шина 133 ( 1900+ ) :(

абе с тия проблеми да не си навлече някоя неприятност на главата

според мен ако процесора му НЕ е стабилен по добре да инвестира малко парички в едно достъпно охлаждане и да си решава проблема

офф/ най добрата инвестиция според мен е в нещо което да става и за с754 и 939 защото крастата по ъпгрейда е голяма и по-добре сега 10-15лв повече отколко после наново пак охлаждане ;)

абе с тия проблеми да не си навлече някоя неприятност на главата

според мен ако процесора му НЕ е стабилен по добре да инвестира малко парички в едно достъпно охлаждане и да си решава проблема

офф/ най добрата инвестиция според мен е в нещо което да става и за с754 и 939 защото крастата по ъпгрейда е голяма и по-добре сега 10-15лв повече отколко после наново пак охлаждане ;)

Нещо не разбрах :confused Процесора е толкова стабилен че няма на каде повече :) няма никакви проблеми просто незнам защо грее (може да си е така нормално) а за тази програма Тя нищо не показва :confused Някакви настройки ли има цък

Едит:

Незнайно как но тръгна програмката. Лол падна на 36градуса това да не ми повреди процесора ей! И викате тва само когато е идле така ли? А когато играя игри да го изключвам ли?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...