DELUXe Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 1 Значи днес си закупих този процесор и при отворена котия на идле си стои на 43-44градуса но я затворих и излезнах, сега се прибирам и какво да видя 51градуса това нормално ли е за този процесор и до колко му е нормалното за да знам кога да го дърпам от контакта 2 Какъв винтилатор може да ми препоръчате до 30тина лв ако има смисъл да си сменям моя де (в подписа ми е) 3 Като го пусна на 200шина и не издържа повече ток ли му трябва? На 1.7в върви това ли му е дефаулта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Да 1.7в му е дефолта и 100% иска ток!ФАН-а не е нужно да го сменяш се пак Атлон-Котлон Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 така значи от мен 1 въпрос този бъртън не си ли е на 200 шина ... та за какво ти е да му пускаш повече ток като той заводско би трябвало да си е нагласен с волтажа и честотите които са си преценили (10,5*200@1,7в) извинявам се за оффтопика ако съм в грешка и .. @MazataBG би ли обяснил какво по точно имаш на предвид под това "ФАН-а не е нужно да го сменяш се пак Атлон-Котлон"??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 тц 13х166 32бита мисля че само 64битовите са с 200шина та все пак нормално ли е 50градуса? Даже сега пуснах Диаблото за 5мин и отиде на 55 лол започва да ме плаши! Ми ако пусна доом3 на 60 и косур ще отиде аз с Семпрона при 222шина повече от 52градуса фуул лоад не съм виждал И едно пояснение в биос ми показва 1.62v V-Core а под бозата в еверест 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Абе моя 2200+ на idle е 60 градуса, а като се натовари става 72 и нито е забил, нито му е станало нещо от 2 години. В тея жеги кво искаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 извинявам се тогава за предишния пост та до колкото знам бъртъните греят повечко и това им е един от недостатъците това до някъде май се дължи и на 512кеш-а, та не знам точно до колко стига и на колко умира бъртъна но за твое успокоение и за по сигурно сега в горещините може да смениш охлаждането или поне да му направиш някакъв поток в кутията а за охлаждането до към 30-тина лева мисля че някой от Волканотата ще ти свърши работа има го в ЖАР Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Ако не стига 80 градуса всичко ще е ок.А и все пак това не е Семпром ами Атлон.Нормално е за него не се притеснявай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Приятел прочети си ПМ-то което ти писах. Както знаеш, моя процесор е такъв, при затворена кутия и фулл лоад повече от 55 градуса не е стигал, а откакто инсталирах Уиндоус 2003, температурата при идле падна с около 7 градуса. Не, не си измислям, така е, а това че процесора ти дига такива температури, търси вината в кутията си и в широките ленти на IDE кабелите (ако не си с кръгли), както и в лошия поток през вентовете в кутията, надявам се имаш такива. ЕДИТ: да, забравих да кажа, че тоя бартон (3000+) е по дефаулт на 200 шина и 1.65V. Поне на мен така ми го показва дефаулта (за напрежението). Пуснах го на 1.7 за всеки случай (след една консултация с съпорта на Epox). Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 тц 13х166 32бита мисля че само 64битовите са с 200шина........<{POST_SNAPBACK}> не само 64 битовите са на 200 шина............ Barton 3200+ e на шина 200 по дефаут Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 Ми аз като го пусна на 200 шина и тръгва на 2.6гхз Интересното е че в котията съм сложил още 3фана Аз съм написал в 1вият пост ама пак да попитам възможно ли е да се вземе някакъв фан, който да го охлажда повечко за 30кинта Аз знам къде е решението но нямам кинти за залман Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Айде и аз да се изцепя тука AtlonXP 3000+ Batron има 2 вида , или по-точно имаше 2 вида на 166 и на 200 фабрично. А сега по темата , виж си потоците в кутията аз съм с боксовия вентилатор и имам само 2 фана в кутията и сам лепнал шината да 200 и докато ти пиша температурата на професора ми е 37,5 градуса .... преди 2 минути изленах от BloodRayne 2 след 4ас и половина цакане Kакво ти е дъното , чувал ли си за "S2k Bus Controller" поразрови се някаде бях писал за това чудо на руската мисъл във форума Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 Айде и аз да се изцепя тука AtlonXP 3000+ Batron има 2 вида , или по-точно имаше 2 вида на 166 и на 200 фабрично. А сега по темата , виж си потоците в кутията аз съм с боксовия вентилатор и имам само 2 фана в кутията и сам лепнал шината да 200 и докато ти пиша температурата на професора ми е 37,5 градуса .... преди 2 минути изленах от BloodRayne 2 след 4ас и половина цакане Kакво ти е дъното , чувал ли си за "S2k Bus Controller" поразрови се някаде бях писал за това чудо на руската мисъл във форума <{POST_SNAPBACK}> ми как така потоците си бяха добре преди да сложа атлона? а за S2k Bus Controller нищо не ми говори я поясни Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Моя е по дефаулт 10.5*200. Явно твоя е от 166-овите. А това че е тръгнал на 200 шина (2.6ГХц) може само да те радва. Т.е. успял си да го клокнеш на 2.6 ?? Аз го мъчих само до 2300 (220 FSB), я пробвай на дефаулт честоти да пуснеш едно СуперПи на 1М и на 32М да видим за колко време ще ги извърти Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 хехе Днес ми дадоха да пробвам един фан GlacialTech Igloo 2520 Pro (For Overclockers Atlon XP 3200+ Copper Based) кадето е целия меден и е към 30тина кинта но даже и 1градъс по-надолу не падна седи ди на 48-50идле и по-надолу не си и помисля да пада Мисля, че това май му е нормалното, но ако някой се сети как да го охладя да сподели я пробвай на дефаулт честоти да пуснеш едно СуперПи на 1М и на 32М да видим за колко време ще ги извърти я дай линкчи да до свала Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 виж тази програмка сваля температурата при не натоварено цпу http://www.izcity.com/lib/28122004/S2kCtl_...mas_Edition.htm и аз да се оплача аз съм с бартон 2500+ (166) който зимата дори си работеше като 3200+ (200) но в тия жеги, при отворена кутия е стабилен на шина 133 ( 1900+ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 По-горе ти казах как да пробваш да си охладиш системата , драпни ТОВА и го пусни и си виж температурите !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 абе с тия проблеми да не си навлече някоя неприятност на главата според мен ако процесора му НЕ е стабилен по добре да инвестира малко парички в едно достъпно охлаждане и да си решава проблема офф/ най добрата инвестиция според мен е в нещо което да става и за с754 и 939 защото крастата по ъпгрейда е голяма и по-добре сега 10-15лв повече отколко после наново пак охлаждане Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 абе с тия проблеми да не си навлече някоя неприятност на главата според мен ако процесора му НЕ е стабилен по добре да инвестира малко парички в едно достъпно охлаждане и да си решава проблема офф/ най добрата инвестиция според мен е в нещо което да става и за с754 и 939 защото крастата по ъпгрейда е голяма и по-добре сега 10-15лв повече отколко после наново пак охлаждане <{POST_SNAPBACK}> Нещо не разбрах Процесора е толкова стабилен че няма на каде повече няма никакви проблеми просто незнам защо грее (може да си е така нормално) а за тази програма Тя нищо не показва Някакви настройки ли има цък Едит: Незнайно как но тръгна програмката. Лол падна на 36градуса това да не ми повреди процесора ей! И викате тва само когато е идле така ли? А когато играя игри да го изключвам ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 ем barton 2600+ на 11x200 1.55v поече от 38-39 idle не ми дига със затворена кутия(което няма голямо значение шот съм с тръба за въздуха) и един пиклив fan spire. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.