lil_stenly Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 gre6kata e slednata puskam si nqkva igra naprimer lineage2 na neq nai 4esto igraq i sled 30 - 50 min igra mi izkarva sin ekran i pi6e: A fatal error 0E has occurred at 0028:c004a3e7 in VXD VFAT (01) + 0000840f kajete ot kvo moje da e tva proverih hdd-to za gre6ki i nqma proverih si pametta tq su6to nqma s win98 se sum s geforce mx440 128 mb 128 bitova 6ina + tv-out i agp8x svalih si video adapter drives ot nvidia.com 77.72. te imat problem s agp-to ama tva nepre4i taka mi kazaha. p.s. izvinete me nqmam installiran soft za kirilizacia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Доколкото погледнах инфото за тази игра, тя искам минимум Windows 98. Демек може много много да не се разбира с него. Другият вариант е просто уиндоусът ти да е за преинсталиране. А защо не си сложиш XP? Ако остатъкът от хардуера ти е съобразен с видео картата, би трябвало да тръгва ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Уиндоус 98 изпозлва едни .vxd файлове, които се намираха или в windows\system, или в windows\system32. Проблема е, че уин-а наистина е за reinstall. Разбазикали са се тези файлове или ти си ги бъзикал, не знам Аз така също си ги развалих веднъж и вадеше същиите грешки , но тъй като знаех кои са файловете просто ги замених. Ако знаеш точно кои файлове са ти повредени, просто ги смени, има ги в нета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 problema e 4e az neznam ot koi failove moje da e tazi povreda v win-a.a si i misleh 4e moje da e ot igrata za6toto tazi igra (specialno) kogato ima "corrupt" fael moje da trugne no kogato stigne6 do mqstoto kudeto trqbva da zaredi faela da ti dade edin "window"-prozorec "critical error" . predi 2 dni hodih do edin pi4 za6toto igrata mu otkaza i e preinstalirah ot diskovete ama te bqha izdraskani , sled tova kato pusnah igrata gre6kata pak si e ima6e : ili igrata netrugva6e ili to4no predi da trugne komp-a se restartira6e. preinstalirah mu windows-a i gre6kata ostana. togava se usetih 4e moje nqkoi ot faelovete da e corrupt i svalihme igrata ot originalniq sait.i sled tova si trugna bez probelm. kak smqtate vie mojeli tva da e ot igrata ili ste sigurni 4e e ot windows-a mi. p.s. pitam za6toto svalqneto na tazi igra 6te mi otneme 3 dni s moq net a preinstalaciq na operacionnata mi sistema 6te stane za 50 min zaedno s preinstall na draiverite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 Тип централен процесор=Intel Celeron 4, 1716 MHz (17 x 101) Дънна платка=Chaintech 9BIA (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DIMM) Чипсет на дънната платка=Intel Brookdale i845 Видеокарта=NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X 3D-ускорител=nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Монитор=Samsung SyncMaster 750s Звуков адаптер=AC'97 Audio Controller [b-5] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 lil_stenly: а защо не пробваш с XP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 изглежда пише VFAT VXD - виртуалния FAT драйвер (фаиловата ти система - нали си 98). пусни scandisk, след тва махни всичко от startup папката. дефрагментирай и се моли :-). може и програмата да е виновна - може да пише из разни места в паметта, където не трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 dobre probval sum s xp 1-vo xp home edition -zabi mi 6tom net-a mi spre i pove4e netrugna 2-ro xp pro -polovinata igri nemi trugvaha dava6e mi "dont send" 3-to xp pro sp2 integ -sled vreme po4na da mi pokazva edin po edin faelovete 4e sa "corrupt" emi preporu4ai nqkvo dobro distro ot microsoft-skite i 6te go probvam изглежда пише VFAT VXD - виртуалния FAT драйвер (фаиловата ти система - нали си 98). пусни scandisk, след тва махни всичко от startup папката. дефрагментирай и се моли :-). може и програмата да е виновна - може да пише из разни места в паметта, където не трябва. <{POST_SNAPBACK}> nqma6e me dulgo vreme v nas i komp-a ne e defragmentiran , sq ako 6te trqbva da "defrag" 6te mi otneme 2 ili 3 dni i to nqma da ima efekt pri tova polojenie po-hubavo da formatiram ama brat mi ima kum 3000 mp3-ki i 6te me ubie taka 4e drug varian nema li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggogi Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Tva e! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted August 30, 2005 Author Share Posted August 30, 2005 Tva e! <{POST_SNAPBACK}> xax bez format imam 3000 pesni v kompa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 xax bez format imam 3000 pesni v kompa <{POST_SNAPBACK}> Направи си две партиции на харда и си сложи песните в D-то. Форматирай C-то и си сложи Win XP SP2. Тогава няма да имаш проблеми с игрите .. предполагам. Поне не би трябвало. Иначе да си с 98, да слагаш в/у него XP (и то три XP-та), после пак да връщаш 98 и т.н. .. и цялата тая работа без формат => изобщо не се учудвай, че ти дава извънземни грешки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Каза че си проверил диска за грешки, но обикновена проверка ли или включително за бад секторс? Освен това, за свястно дистро, аз ти препоръчвам Windows Server 2003 SP1, само че не интегрирано, а инсталирано отделно. Аз имах проблеми с два други уиндоуса (за пореден път го споменавам), и едва след като сложих тази комбинация, всичко отиде на мястото си, да не говорим, че е по-стабилно от ХР, последния път изкарах 8 дена без рестарт и все едно преди малко е стартиран, и ако не беше спирал тока така гадно, щеше да издържи седмици и месеци без никакви признаци за 'стареене' Приготви се само че за малко повечко настройки спрямо ХР. Съвета ми е преди да го инсталираш, да махнеш повечето хардуер - основно PCI картите. След това да попробваш известно време как ще се държи. Твърде е вероятно някой драйвер за някой стар хардуер да е причината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeXy_BeBo Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 format C: или провери някой модул на рам паметта и аз имах един път такъв проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Друг вариант - нямаше ли една папка, в която имаше копия на всички системни файлове? Ако има пробвай от нея да копираш всички .vxd-та. Друг вариант 2 - виж дали от диска на Уиндоус можеш да извлечеш .vxd-тата Друг вариант 3 - в нет-а 100% ги има системните файлове на уин-а. Потърси дали няма някъде готов пакет с файловете, които трябват, ако не - сваляй едно по едно (ще отнеме няколко дни може би ). Иначе аз ти препоръчвам варианта на Shiro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 c:\ to mi e 5 gb a d:\-to mi e 15 gb kak da racepq d:\-to kato imam failove tam..ideq? i kato go razcepq dali nqma da se zagubi informaciq???nz ne6to tva s particii ne go svanah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 ...препоръчвам Windows Server 2003...да не говорим, че е по-стабилно от ХР... ми нормално да е по-стабилно, нали е сървърна версия, въпреки че и ХР-то си е не малко стабилно (тва долу ми е работния компютър, а не нещо което е инсталирано и оставено да работи). и силата на сървъра не е като работна станция @lil_stenly: извади и постави пак памета, ако не тръгне смени слота. за да бутнеш в репеър мод трябва преди това да зададеш от биос да ти търси първо в ЦД-то. успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 3, 2005 Author Share Posted September 3, 2005 lil_stenly: извади и постави пак памета, ако не тръгне смени слота. за да бутнеш в репеър мод трябва преди това да зададеш от биос да ти търси първо в ЦД-то. успех <{POST_SNAPBACK}> napravih go ne e ot tva... ot windows-a be6e ot vxd failovete .spoko ne se bahtete pove4e formatirah c:\ i si slojih win xp pro (sus integrated sp2) bqh dovolen ot nego ama ne6to mi bugva6e.ama sega na formatiran dql ba4ka perfect-no .dano ne go ur4asam .i sum mnogo dovolen (nqma da zapisvam kvi li ne programki samo...: flash get , winamp , k-lite codec pack, hamachi , alchohol 120 % , i mirc , ei tva sa) varvi mi dobre zasega stiskaite palci . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 napravih go ne e ot tva... ot windows-a be6e ot vxd failovete .spoko ne se bahtete pove4e formatirah c:\ i si slojih win xp pro (sus integrated sp2) bqh dovolen ot nego ama ne6to mi bugva6e.ama sega na formatiran dql ba4ka perfect-no .dano ne go ur4asam .i sum mnogo dovolen (nqma da zapisvam kvi li ne programki samo...: flash get , winamp , k-lite codec pack, hamachi , alchohol 120 % , i mirc , ei tva sa) varvi mi dobre zasega stiskaite palci . <{POST_SNAPBACK}> аз ти препоръчвам към тези програми да добавиш и NOD32 за да не се чудиш след 2-3дни защо пак започва да забива вина Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.