RIP Posted September 26, 2005 Share Posted September 26, 2005 Ами не, не очаквам - не съм от този тип хора. Иначе ще се потренирам още няколко месеца, пък после ще търся работа . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Плаща се малко, защото този, който плаща си няма представа какво означава да си графичен дизайнер - с една дГма повечето работодатели са лаици в тази област. Има дизайнери, които дават добри идеи, но не могат технически да ги изпълнят. Има дизайнери, които нямат идеи, но боравят добре с приложенията. А най-добрите дизайнери са тези, които умеят и двете. Такъв дизайнер се става трудно. И как, ако един работодател не е наясно с тези неща, ще оцени адекватно труда. Браво Браво - добре казано. Съгласен съм. Аз съм и от двете и понякога се подиграват с мен. Амааа какво да ти кажа. Свикнах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 12, 2005 Author Share Posted October 12, 2005 Браво Браво - добре казано. Съгласен съм. Аз съм и от двете и понякога се подиграват с мен. Амааа какво да ти кажа. Свикнах. Oт кои две си? Ако си идеен и можеш да работиш с приложенията, пращай портфолио някъде и започвай работа там където няма да ти се подиграват. В jobs.bg и jobtiger е пълно с обяви. само умения да имаш. Дизайнер не е човек който прави визитки, макар че и за това се иска усет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 P.S. Забравих нещо за заплащането. То обикновенно е право пропорционално на спечелените от работника пари, или поне така трябва да бъде Основният проблем със заплащането на графичните дизайнери в БГ /изключваме София/ е че клиентите не знаят за какво плащат. Ето къде е истината. Ако от труда на работника не може да се изкара еди колко си процента повече от заплатата, която му е определена, как да му се дадат повече пари?Аз лично бих взел на работа някой за 10 000 лв, ако ми каже че от труда му ще спечеля 20 000 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 Чудя се защо има толкова голяма разлика в Заплатите м/у София и Останалите Градове. Еми това ако не е дискриминация. Тук в Пловдив пове4ето колеги които познавам ба4кат за по 250-300 лв. Доста от тях са добри с Предпе4еата. Да си и дизайнер едновременно с това да ба4каш и препе4еат е ве4е сериозно. За едното се иска ДАРБА за другото ОПИТ и МОЗЪК да помниш на коя пе4атница какви са и изискванията и да знаеш на кой клиент как да угодиш. А пък ако си и художник е тогава ти си идеалният 4овек за работа в рекламно студио, пе4атница, уебдизайн и подобни. АМА ТИ ДАВАТ НЕ ПОВЕ4Е ОТ 500 ЛЕВААААААААА. Сега ако някой ми предложи Трудов договор, 600 лв., 8 4аса работен ден , Събота , Неделя и офицялните празници да се по4ива , колектива да е свестен - ПОЧВАМ. В София и в много много малки Пловдивси слу4аи за вси4ко изброено отгоре ДАВАТ м/у 1000 и 1500 лв. Има доста ба4кане. На който му стиска да се изнася. Да не забравяме 4е цените на продуктите в магазините , безина , тока , водата и т.н навсякъде в България са по4ти еднакви. Поне с минимални разлики. ЗАЩО НЕ ИЗРАВНИМ И ЗАПЛАТИТЕ. ДАЙТЕ ШАНС НА МЛАДИТЕ , А НЕ ГИ ТЪРСЕТЕ КАТО СТУДЕНТИТЕ ХАМАЛИ. М.... ВИ И ПОЛИТИЦИ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted October 14, 2005 Share Posted October 14, 2005 Аз лично бих взел на работа някой за 10 000 лв, ако ми каже че от труда му ще спечеля 20 000 лв Казвам ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 Казвам ти Добре де, 50% от печалбата Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelemon Posted October 19, 2005 Share Posted October 19, 2005 Мда много интересна тема чудно ми е дали са намерили човек, просто от любопитство. След толкова ползотворни и изчерпателни коментари на специалисти от бранша Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted November 30, 2005 Share Posted November 30, 2005 4uh za nqkqkvi 50 % i za pe4alba PM ako ima nujda Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 30, 2005 Author Share Posted November 30, 2005 4uh za nqkqkvi 50 % i za pe4alba PM ako ima nujda Oт къде го чу това?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted December 1, 2005 Share Posted December 1, 2005 Добре де, 50% от печалбата Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Black Dragon Posted December 3, 2005 Share Posted December 3, 2005 По принцип много ме влече графичния дизайн и се занимавам с това от 2-3 години. Не професионално разбира се. В началото само на Paint, после на Fireworks на Macromedia. Мои познати и приятели казват че нещата ми са много добри (дори и тези на Paint) но аз нямам самочувствието, че съм "достоен". Не познавам Corel Draw/Illustrator и Photoshop и следователно това автоматично изключва шансовете ми за работа някъде. Преди няколко месеца навърших 18 ама файда няма засега. П.С. Мога да постна някой мои неща и да си кажете мнението, но едва ли има смисъл, след като са правени на Fireworks... След като науча Corel Draw/Illustrator и Photoshop - които се изискват предполагам на всякъде може и да кандидтствам някъде за работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 4, 2005 Author Share Posted December 4, 2005 По принцип много ме влече графичния дизайн и се занимавам с това от 2-3 години. Не професионално разбира се. В началото само на Paint, после на Fireworks на Macromedia. Мои познати и приятели казват че нещата ми са много добри (дори и тези на Paint) но аз нямам самочувствието, че съм "достоен". Не познавам Corel Draw/Illustrator и Photoshop и следователно това автоматично изключва шансовете ми за работа някъде. Преди няколко месеца навърших 18 ама файда няма засега. П.С. Мога да постна някой мои неща и да си кажете мнението, но едва ли има смисъл, след като са правени на Fireworks... След като науча Corel Draw/Illustrator и Photoshop - които се изискват предполагам на всякъде може и да кандидтствам някъде за работа. Aз лично също се занимавах с Fireworks преди това, защото мислех че е по-лесно. наистина излезе по-лесно, но сега след като се занимавам и с Photoshop, мога да ти кажа, че е много по-подвижен от Fireworks-а и съответно с много много повече възможности. Fireworks е предимно програма за правене на добре изглеждащи Web страници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Някой изказа негативно мнение към по-високите заплати в София. Да, така е. Само че не са разликите само в заплатите. Наем за гарсониера идва минимум 350 лева, с останалите разходи сумата гони 500. Цените са по-високи, разстоянията са по-големи - пътуване с такси е от 5 до 10 лева... Няма как заплатите да са същите. А що се отнася до началната заплата - никой не почва на пари, които харесва. Но ако се постарае човек вероятно ще ги получи рано или късно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Ами искам само да подкрепя, Lubo197.... съгласен съм с него на 100%. Хората, от фирмата са ми бивши колеги и приятели понастоящем, работили сме в една фирма. Много свястни са. Не разбрах само как се изприказваха толкова негативи, след като дори не сте отишли да видите за какво става въпрос. В момента офиса им е на централна гара. И понеже съм свидетел на някои от хората които са преминали през офиса без да се задържат, само ще кажа, че и масово хора които са виждали и пипали няколко пъти Photoshop i CorelDraw, казват "Ооо, да разбира се, мога да работя, перфектно". Само да кажа, че във фирмата, единия от шефовете (другия е шефка) много добре познава естеството на работата и се обзалагам, че познава и работи по-добре с Photoshopa от 95% от хората които тук са писали, самият той е доста добър дизайнер. И прав е Lubo започнете на стартова заплата 350-400лв. покажете какво можете, истината е, че уменията ви в тази фирма няма да останат незабелязани. Та не приказвайте и не плюйте без да сте ходили, без да сте запознати и ......... Щото просто съм свидетел на много интервюта и много кандидати за същата длъжност, не само в тяхната фирма, и в нашата, и в други фирми, също работя в бранша. Ми искам да кажа, че в 70% от случаите положението е плачевно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.