Jump to content
BulForum.com

Дайте акъл. Компютър за гледане на филми

Recommended Posts

Какъв компютър да препоръчам на мой познат да си вземе - иска да гледа филми от компютъра на телевизора (което значи че трябва да има видеокарта с TV-out поне).

Той сега е с една антика - Celeron/333MHz и може да си позволи нещо по-нормално вместо да се борим с това чудо да го настройвам докато най-накрая филмите тръгнат.

Идеи откъде да го взема (предпочитам нов компютър) - предпочитания към някоя фирма който има ще съм доволен да ми споделите - може и в Л.С.

Във в. "компютри" има доста сносни обяви за компютри 2ра ръка ! Ако си търсиш платформа с процесор м/у 800-1000Мхз там има доста . Даже май имат и оферти с гаранция !

Надявам се да съм бил полезен :) !

П.с. Понеже не си уточнил цена смятам че за този ценови клас става дума тъй като е напълно достатъчен за да се гледат филми безпроблемно !!!

по-скоро за нещо ново от порядъка на $300 си мислех аз. знам че по принцип и celeron/333mhz става ама искам да е нов че да си нямам проблеми после.

по-скоро за нещо ново от порядъка на $300 си мислех аз. знам че по принцип и celeron/333mhz става ама искам да е нов че да си нямам проблеми после.

Кутия Delux 300W

Soltek K8AN-GR Nforce 3 s.754

AMD Sempron 2500+ BOX 64bit

RAM 256MB DDR400 MDT

80GB 7200 Hitachi SATA

Gigabyte 9250 128DDR

DVD-RW NEC 3540A

~350$

малко по-скъпо е това, което предлагаш като сума, но щом искаш нов по-добре така, а да не правиш компромиси за да спестиш 30-40$ въпреки, че ще се използва само за гледане на филми..........

Кутия Delux 300W 

RAM 256MB DDR400 MDT

80GB 7200 Hitachi SATA

Gigabyte  9250 128DDR

DVD-RW NEC 3540A

~350$

малко по-скъпо е това, което предлагаш като сума, но щом искаш нов по-добре така, а да не правиш компромиси за да спестиш 30-40$ въпреки, че ще се използва само за  гледане на филми..........

Тва си е един добър компютър, който може да се използва за доста работи освен гледане на филми, ако на него му тряя само за тва не виждам закво му е такъв компютър... ;)

Кутия Delux 300W 

RAM 256MB DDR400 MDT

80GB 7200 Hitachi SATA

Gigabyte  9250 128DDR

DVD-RW NEC 3540A

~350$

малко по-скъпо е това, което предлагаш като сума, но щом искаш нов по-добре така, а да не правиш компромиси за да спестиш 30-40$ въпреки, че ще се използва само за  гледане на филми..........

аз си мислех за ASUS barebone който си има всичко (кутия, дъно, видеокарта, четец за карти, lan, firewire, и тн. - общо за около $180) и само му слагаме някакъв процесор (примерно Celeron-D/2.4Ghz, 512mb ram i 40gb ATA HDD някакъв).

DVD-R e достатъчно, RW не му трябва , то само от диска и писачката ще падне цената поне $50...

Тва си е един добър компютър, който може да се използва за доста работи освен гледане на филми, ако на него му тряя само за тва не виждам закво му е такъв компютър... ;)

знам, че малко множко само за гледане на филми, но човека иска да е нов, а според мен като за тези пари и нов това е изборът........... както казах може и да се направи компромис с някой от компонентите(като производител) но според мен да спестиш 20$ и да вземеш нещо от рода на ПСЧип, Биостар или Асрок(примерно) е глупаво..... или пък само защото за момента ще се гледат само филми да си вземеш един GF2 с тв-аут и да спестиш още десетина $ и после да си я "блъшкаш" в главата...........

DVD-R e достатъчно, RW не му трябва , то само от диска и писачката ще падне цената поне $50...

ако мислиш, че 40GB не си заслужават 7$(толкова е разликата м/у 40GB и 80GB диск и то САТА) а разликата от DVD-R и DVD-RW e около 18-19$, така че в крайна сметка спестяваш ~25-26$, но пък крайният резултат е доста различен.........

Твърдо съм съгласен с литъл само че според мен ако махнем писачката и сложил Радеон 9550 ще е по-добре

пък ако щете сложете Radeon 9000....филмите 100 процента ще вървят,даже цената ще падне още,приблизително с 30 $!

Да сложи RADEON 9000 и едно ДВД без писачка евентуално 40гб хард и ще стане кам 280~300$.Аз сащо сам на мнение че няма смисал да се спестят 50$ и да се лиши от толкова неща но той си знае. :tongue

Да сложи RADEON 9000 и едно ДВД без писачка евентуално 40гб хард и ще стане кам 280~300$.Аз сащо сам на мнение че няма смисал да се спестят 50$ и да се лиши от толкова неща но тои си знае. :tongue

Aбе забравето го този 40GB, не знам как може да пренебрегвате +40GB за разлика от 7$(~11лв.) :confused а радеон 9000 нов, малко трудно............

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...