NEO_DDT Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 На един приятел му откраднаха k700 и искам да попитам има ли някакъв начин да се проследи телефона? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Има. Всеки от двата оператора може да проследи телефона, стига да имаш ИМЕИ кода. Лошото е, че това трябва да мине през полицията и става дълга и широка, освен ако нямаш познат или в оператора, или в полицията Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 На един приятел му откраднаха k700 и искам да попитам има ли някакъв начин да се проследи телефона? <{POST_SNAPBACK}> Ако си го е купил от магазина(не втора употреба а нов)и пази документите-фактура и гаранционната карта може при следните условия:1.Подава жалба в полицията 2.полицията я вземат на сериозно3.този който го ползва в момента е на договор към някой от операторите(ако е на предплатена карта,става почти невъзможно)4.операторите да са склонни да се размърдат,след полицейска намеса естествено5.НА ТЕЛЕФОНА ДА НЕ МУ Е СМЕНЕН СВОЕВРЕМЕННО IMEI НОМЕРА(по него го локализират,при смяната му става практически неоткриваем)Може да изглежда на пръв поглед сложно,но има намерени скъпи апарати по тази схема,освен точка 5.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 освен ако нямаш познат или в оператора, или в полицията <{POST_SNAPBACK}> Познат в оператора няма да свърши работа..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 А къде се намира този IMEI номер и горе долу за колко време може да се смени, за да знам колко време има да го намери, пък и предполагам че този номер не може да го смени всеки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 А къде се намира този IMEI номер и горе долу за колко време може да се смени, за да знам колко време има да го намери, пък и предполагам че този номер не може да го смени всеки... Номера се намира в чипа на телефона (*#06#). Не може да го смени всеки, а много от новите телефони имат и защита срещу смяна, което го прави още по-трудно. крадците може и да не знаят за ИМЕИ, затова имаш около 1-2 дена за проследяване, но ако е на предплатена услуга, просто забрави. могат да ти кажат само номера и да му се обадиш ако искаш. друго не могат да направят. докато ако е на сметка, ще ти кажат и адреса и домашен телефон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 А не може ли да се открие точното местонахождение на телефона в определен момент? А колкото до номера крадците дори и да знаят за IMEI най-вероятно няма да могат да го сменят, щото сигурно не знаят как... Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 А не може ли да се открие точното местонахождение на телефона в определен момент? <{POST_SNAPBACK}> Ами то ако можеше, нямаше да ти казват адрес и телефон(ако е на договор разбира се), а направо щеше да се търси местонахождението на телефона. Когато един телефон се пусне, той се регистрира в клетка на оператора(предавател, обикновено стоят на високо някъде) и ако тази клетка дава инфо и за телефона, който се е регнал при нея, може да се каже с определена точност(района на клетката, който не малък) за местонахождението на телефона, да кажем в радиус от 1км. и върви го намери след това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Това с проследяването си е жив ташак ... без "познати" нестава .. иначе е възможно и се установява местонахождението на телефона с точност до 5 метра ... когато си "изгубих" телефона в рейса преди 2-3 години (панасоник gd68) бях до офиса на глобъл .. на центъра до макдоналдс .. там въобще незнаеха, че съществува такова нещо ... от магазина от който си бях взел телефона (да,да) ми казаха да пусна жалба в полицията .... отиваме с дъртия ... онея с една дума почнаха да ни се смеят закво ще подаваме жалба ... дъртия до такава степен се беше изнервил, че дори не се обади на един негов приятел, който обикаля по клетките и е от хората, които могат да остановят къде се намира телефона .. защото искаше всичко да си мине по реда (законно демек) .. иначе се проследява си имей, който ако е закупен от официален магазин неизменно върви и с гаранционната карта ... та ако имаш нерви да се занимаваш с глупаци из полициите ... и хорицата на глобъл гл ... ама бтв ако треа да назначават група постоянно да търси откраднати и изгубени гсм-и ... полицията .. + двата оператора трябва да отделят кажи речи 1000 човека ... което едва ли някога ще стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Колкото и познати да имаш,без жалба в полицията нищо не става....Дори да извадиш убийствен късмет,да разбереш адреса на новия собственик,което силно ме съмнява,после какво?Бой и му грабваш телефона?!?Е те тогава вече ще имаш ОГРОМЕН проблем....а за локализация от 5 метра просто забрави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 ми казаха да пусна жалба в полицията .... отиваме с дъртия ... онея с една дума почнаха да ни се смеят закво ще подаваме жалба ... дъртия до такава степен се беше изнервил, че дори не се обади на един негов приятел, който обикаля по клетките и е от хората, които могат да остановят къде се намира телефона .. защото искаше всичко да си мине по реда (законно демек) .. next time 4ети по-хубаво преди да пишеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 next time 4ети по-хубаво преди да пишеш <{POST_SNAPBACK}> Всеки time 4ета преди да пиша,много ясно че ще ти се смеят като пускаш жалба за загубен телефон,тук става въпрос за откраднат.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 май не си наясно с българския правопис а ? \\ "изгубих" телефона в рейса\\ .. знаеш ли кои думи се слагат в кавички бре мой ? под тая фраза се разбира, че ми е откраднат в рейса ... ама кво да ти обяснявам ..и сигурно на полицаите съм им казал ... "добър ден изгубих си ония ден в рейса телефона .. та ако може да пусна една жалбичка срещу тея дет са ми го намерили" ... ае аман от разбирачи ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Стига сте спамили темата!! Та по въпроса!!!Значи на една приятелка и откраднаха телефона в час по физическо и тя подаде по същия начин жалба в полицията!!Докато се моткаха 2 месеца тя събра пари да си купи нов телефон и точно в този момент и званят от полицията и и казват да дойде да си прибере телефона!!Така че съвсем не е невъзможно да се открие точното местонахождение на даден телефон стига да им се занимава на Полицаите и на тези от операторите!!Незнам дали точноста е точно 5 метра но може е твърде вероятно да е толкова!!Доколкото разбрах с проследяване и са го намерили. Друг случай!!Един приятел ремонтира телефони в един оказион на Руски и му носят някви телефон и продавачите имат фалшифицирани изрядно документи че е закупен от някакъв си магазин!!Той го зима този телефон слага му карта и се установява че работи и го купува!!Телефона седи включен 1 2 дена за проба и по едно време се звъни на картата на този пич и той чува отсреща :"Честито вие печелите от нз си там какво си еди колко си пари кажете си адреса нали да дойдем при вас и да се разберете за какво става въпрос!"Оказва се че телефонното обаждане е от полицията и след като дадения човек си дава адреса след 5 минути му се изтръсват няколко ченгета у тях и го разпитват какъв е този телефон от къде го има и се остановява че е откраднат и го връщат на собсвеника!! Извода от двете истории е че има май няколко начина за откриване на телефон така че подавай жалба дано се получи едно от двете неща които съм описал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 май не си наясно с българския правопис а ? \\ "изгубих" телефона в рейса\\ .. знаеш ли кои думи се слагат в кавички бре мой ? под тая фраза се разбира, че ми е откраднат в рейса ... ама кво да ти обяснявам ..и сигурно на полицаите съм им казал ... "добър ден изгубих си ония ден в рейса телефона .. та ако може да пусна една жалбичка срещу тея дет са ми го намерили" ... ае аман от разбирачи ... <{POST_SNAPBACK}> не си прав. Не се подразбира, защото може и да ти е паднал от джоба без да си усетил и така пак си го изгубил, само че по твоя вина. А и може да говориш с нормални думи, а не някви кавички, които я се видат я не Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 Значи според това което разбрах от jozo могат да го локализират на 5 метра... Обаче пък един приятел ми каза, че като откраднали на майка му телефона, подавали жалби, говорили с някъв познат в полицията и той им казал че не може да се проследи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Значи според това което разбрах от jozo могат да го локализират на 5 метра... Обаче пък един приятел ми каза, че като откраднали на майка му телефона, подавали жалби, говорили с някъв познат в полицията и той им казал че не може да се проследи... <{POST_SNAPBACK}> Неможе да се проследи защото не им се занимава Пък и с втория случай се показва че има и други начина да се открие даден телефон и без да се проследява!!Начини бол просто трябва много чакане в полиции жалби и такива неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 А не може ли да се открие точното местонахождение на телефона в определен момент? А колкото до номера крадците дори и да знаят за IMEI най-вероятно няма да могат да го сменят, щото сигурно не знаят как... <{POST_SNAPBACK}> Mалко са хората, които крадат тел. и не знаят за смяна на IMEI-я........... а самата смяна става за 10-15мин. и може да се направи във всеки един сервиз, където се разкодират тел.......... в твоя случай е добре, че на този тел. за момента не може да бъде сменен IMEI-я, но пък лошото е че ако нямаш познат в полицията няма кой да ти обърне внимание............. и това, че ти давали името и адреса на човека, който го ползва(при положение, че е на договор) са обсолютнии глупости, ако си подал жалба и случайно са ти обърнали внимани и са разбрали на кой номер се пползва и адреса на човека(ако е на договор) те се занимават със случая, а не ти казват името или номера на човека, след това тел. се конфискува от полицията и стои там до приключване на делото..............и т.н общо взето ако всичко е минало успешно ще си получип тел. след два три месеца(най рано)......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 и това, че ти давали името и адреса на човека, който го ползва(при положение, че е на договор) са обсолютнии глупости, ако си подал жалба и случайно са ти обърнали внимани и са разбрали на кой номер се пползва и адреса на човека(ако е на договор) те се занимават със случая, а не ти казват името или номера на човека, след това тел. се конфискува от полицията и стои там до приключване на делото..............и т.н общо взето ако всичко е минало успешно ще си получип тел. след два три месеца(най рано)......... Ако визираш мен (защото видях, че аз съм писал така), то искам да се доуточня, че под "да ти кажат" имах предвид, че могат да разберат номера и адреса на човека който ползва телефона, а не че ще го кажат. аз грешно се изразих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Ако визираш мен (защото видях, че аз съм писал така), то искам да се доуточня, че под "да ти кажат" имах предвид, че могат да разберат номера и адреса на човека който ползва телефона, а не че ще го кажат. аз грешно се изразих. <{POST_SNAPBACK}> така вече съм съгласен Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 Разбрах че пича не си знае IMEI кода Май ша тряя да се сбогува с телефона... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Разбрах че пича не си знае IMEI кода Май ша тряя да се сбогува с телефона... В гаранционната карта го пише. нормално е да не го знае. той е доста дълъг. оператора може да каже кой IMEI е бил използван последно от неговия номер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Разбрах че пича не си знае IMEI кода Май ша тряя да се сбогува с телефона... <{POST_SNAPBACK}> Също така ако си пази кутията на нея може да провери задълитело ще пише ИМЕЙ!!На всички марки го пише(поне за Самсунг,Сони Ериксон,Сименс съм сигурен че го пише защото сега проверих и на трите вида телефони у нас ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 na vsqka kutiq go pi6e imei-a. samo deto kato go smenqt trqbva da slojat imei koito ne se polzva v mrejata, ama puk te otkade 6te znaqt koi imei se polzva i koi ne? puk moga da vi kaja, 4e tel moje da se prosledi, ama na nikoi ne mu se zanimava. osven tova to4nostta nikoga ne e po-dobra ot stotina metra, osven v mnogo specialni slu4ai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 NEO DDT кажи на твоя приятел да забрави за телефона си. 1-во-Ако разберат кой е което е малко вероятно ще се бавят поне 2 3 месеца 2-ро-Няма да отидеш и да си го вземеш защото това е доказателство и ще баде задаржан за да баде използван по делото 3-то-Това ще отнеме най-малко 5 6 месеца че и повече МНОГО НЕРВИ и доста средства Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.