Jump to content
BulForum.com

FTP-Да стане на сайт,възможно ли е?

SeXy_BeBo

Recommended Posts

Освен ако нямаш в джоба си някой администратор, готов да поеме сървъра.

Така че помисли малко, дали си достатъчно подготвен на такова нещо, за което хората плащат хич немалко пари.

И искам да видя кой е този който ще го направи под Windows :lol:.

За да ти стане фтп на сайт. Качваш си един web server. Най - добре Apache. И го настройваш за root папка да гледа същатата където ти е папката на фтп-то. Когато няма индекс файл apache ще ти генерира такъв като ти покаже папките. За справка другата тема с сайтовете ;). Това е разбира се ако е настроен apache сървъра. Стандартно е така настроен ;). Горе долу са така нещата. От сега обаче ти препоръчвам да забравиш Windows за тази работа ;).

едит: При фтп сървър може да сложиш само разни указания. Направи си един текстов файл с име README и след това си отвори фтп-то с някой браузър.

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply
FTP да стане сайт, най-лесно става чрез някой PHP файл-мениджър, като разбира се трябва да пуснеш и Web server, с поддръжка на PHP. Има премного скриптове за тази цел.

Но имайки предвид какви въпроси задаваш и колко се радваш на новия си фтп сървър, струва ми се че не можеш да бъдеш системен администратор на тоя сървър (който евентуално би поел доста голям трансфер и изисквания към акаунтите, и т.н.). Даже е сигурно че няма да се справиш. Не искам да ти туширам ентусиазма, едно време и аз го имах абсолютно същия като си подкарах разни сървъри. Но се иска доста повече от ентусиазъм, няколко харда по 200ГБ и една програмка за сървър. Освен ако нямаш в джоба си някой администратор, готов да поеме сървъра.

Така че помисли малко, дали си достатъчно подготвен на такова нещо, за което хората плащат хич немалко пари.

FTP-то за кой ли път казах че го правя за кеф :punk и сам казал качвайте и сваляйте но не трийте!С тфа netrootbg дет го каза: И искам да видя кой е този който ще го направи под Windows .

АЗ!Бил съм 3 месеца с апаче на сървъра под UNIX което въобще не ми хареса как работи самата система :(

FTP-то за кой ли път казах че го правя за кеф :punk и сам казал качвайте и сваляйте но не трийте!

Mи като не искаш никой да трие, можеби ще е добра идея да забраниш на юзърите да трият?

Mи като не искаш никой да трие, можеби ще е добра идея да забраниш на юзърите да трият?

:D Ами момчето откъде можеше да знае, че може да забрани това...

Освен това трябва да се разреши пермишън за Append, да могат да се до-ъплоудват файлове, ако един фтп сървър (особено ако е за фрий неща) няма този пермишън, той ще е неизползваем за качване.

Ако използва Windows 2003 за сървър, лично аз не виждам особен проблем да го използва за FTP или друг сървър, съществуват много Уиндоус сървъри по света, а с този Уиндоус нещата стоят още по-добре. Но всичко зависи доколко е за кеф и доколко не де :)

Значи за сайт, по-добре си сложи едно Apache + PHP подръжка и всичко ще ти е наред. Никак не е сложно, а даже се сещам за един безплатен курс (ако така може да се нарече), на spisanie.com/eshell/, като след като се регистрираш там, можеш да си изтеглиш уроците, в които е написано най-подробно, как се инсталира уеб сървър с подръжка на РНР (за Windows и Linux ), че даже има и прости скрипчета, които могат да те зарибят, да се захванеш по сериозно с този език. В комбинация с фтп сървъра ти, резултата ще е по-добър. :)

User-а е:warezru

паролата е:123456789

Скороста е тествахме вчера:1MB най лошото и достига до 4;по хубава връзка и до 5 ;)

ако нямаш нищо против, ще използвам това твое ftp за да кача една n-gage игра за да може да си я дръпне друг user на форума

Значи за сайт, по-добре си сложи едно Apache + PHP подръжка и всичко ще ти е наред. Никак не  е сложно, а даже се сещам за един безплатен курс (ако така може да се нарече), на spisanie.com/eshell/, като след като се регистрираш там, можеш да си изтеглиш уроците, в които е написано най-подробно, как се инсталира уеб сървър с подръжка на РНР (за Windows и Linux ), че даже има и прости скрипчета, които могат да те зарибят, да се захванеш по сериозно с този език. В комбинация с фтп сървъра ти, резултата ще е по-добър.  :)

Благодаря,ама с тфа апаче умазах целия уиндолс

offtopic/Sory about глупостите

ако нямаш нищо против, ще използвам това твое ftp за да кача една n-gage игра за да може да си я дръпне друг user на форума

Качвай,щом ония от еврокома нещат да я качат

User-а е:warezru

паролата е:123456789

Скороста е тествахме вчера:1MB най лошото и достига до 4;по хубава връзка и до 5 ;)

Тая скорост с кой я тествахте? Международния ти трафик толкова ли е?

Аве ти... квот сам казал за скороста е вярно последно засечена преди петнайсет минути 1.70MB до 2МБ

тц тц тц тц :lol:

това момоче с тоя нет на Гигабит :) Верно,толкова му е скоростта :),ама локалната ;) като се накачулим няколко човека с нет да същият доставчик да ъплоудваме и теглим : какво ли мазало ще стане :) Хардовете ти са си хардове,това добре ,как да си направиш ФТП-то с изглед като на хттп - казаха ти вече :) Сега може ли да използваме сървъра ти за междинна точка да си прехвърляме разни файлове ? :rolleyes:

Аве ти... квот сам казал за скороста е вярно последно засечена преди петнайсет минути 1.70MB до 2МБ

аз те не съм оспорил това което каза, а питах дали международния ти е толкова или ти е такава връзката със съседа от другата страна на улицата дето и той е със същия интернет.

аз те не съм оспорил това което каза, а питах дали международния ти е толкова или ти е такава връзката със съседа от другата страна на улицата дето и той е със същия интернет.

ба'т Годзи : на бас по една бутилка водка че тва му е връзката със съседа... :punk Стаа ли ? :D

Връзката със "съседа" е 3MB точно в нашия блок

Е добре де,не схванахме само : тая скорост тогава дето я каза : 1,7МБ-2 МБ" - каква е ? Външен, бг ? Щом не е локална ? Ти какво : да не си плащаш на някого за скорости на ISP ? :) Я казвай бързо ко е външен отде го зимаш и на кви пари :)))

айде :))

качвам ти един филм : Братя Грим :)))

на bin и cue е ,но ще си го опрайш сам ;)

ЕДИТ: незнам какво си правиш с тва ФТП : ма или го пускай или спирай :) Да знаем какво да праим :) ДА ти го ползваме или не :)

Никой нищо няма да качва до довечера,ще се прави ново FTP и ще разреша само качване и сваляне.Някой боклук изтри почти цялото D: и ся му знам IP-то и ша му разбия системата :angry1 :angry1

Добре казваш че някой трил защо не направиш на всеки по един собствен user and password който само той и ти да знаете и да ги ограничиш само да могат да свалят и да качват така ще следиш кой какво прави.

Никой нищо няма да качва до довечера,ще се прави ново FTP и ще разреша само качване и сваляне.Някой боклук изтри почти цялото D: и ся му знам IP-то и ша му разбия системата :angry1  :angry1

spored men,osven sistemata na takiva kele6i trqbva da se razbiqt i glavite.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...