Jump to content
BulForum.com

FTP-Да стане на сайт,възможно ли е?

SeXy_BeBo

Recommended Posts

Понеже не знаех къде да пусна тази тема я пуснах тук :huh: Въпросат ми е като имам ftp могали да го направя на сайт по точно например ако някой напише моето ftp и му излиза под формата на сайт?Благодаря предварително

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Просто настройваш съответния акаунт на FTP сървъра със същата директория (или някоя негова поддиректория) като тази от която уеб сървъра взема съдържанието (например wwwroot). Излишно е да казвам, че този фтп акаунт би следвало да е защитен с добра парола.

Това е доколкото разбрах.

А иначе всеки може да напише ftp://.. в браузъра си, и съдържанието на фтп сървъра ще му излезе във вид на списък - това се поддържа от повечето браузъри (които поддържат ftp://).

Програма за да си направя ftp сървър

Aми за различни цели има различни програми. едни са по-стабилни, други са с повече възможности за плъгини и конфигурация.

Колко ТВ имаш. ;) По-добре го направи само с възможност да се тегли, без да се качва, че ще ти се препълни за ден-два и ще де чудиш какво да го правиш.

1 Тера байт и нещо имам аз ша сложа лимит на uploadvane-to

и пак не разбрах как да направя вместо папки да излиза уеб страница дет сам си я павил аз

Аз вече го направих ако искате да ви няправя акаунт да сваляте и уплоудвате кажете  :D

24/7 ли e online, че ми тряят към 20мб да кача ако да ЛС :music

НЕ мога да те разбера кви са тия 24 ама ако искаш да ти направя акаунт и качвай

Човека има предвид дали ФТП-то ще работи 24 часа 7 дена в седмицата ;) Демек дали ще бачка постоянно(нонстоп го наречи)!!!Чаткаш? ;)

/ offtopic

Имаш  1 ТЕРА БАЙТ  ?   :blink:  :blink:  :blink:

Нещо не се връзва тука.. :confused

Човека има 1 TB (поне така казва), това е количество за сървър, от една страна "Качвайте хора, ще ви дам акаунти безплатно :P ", от друга страна - "Не, няма да работи 24/7" . Не виждам смисъла на темата от 4-5 пост нататък! Или просто SeXty_BeBo иска да се похвали колко много хардове има ли? Или че е успял да подкара FTP сървър?!

Нещо не се връзва тука.. :confused

Човека има 1 TB (поне така казва), това е количество за сървър, от една страна "Качвайте хора, ще ви дам акаунти безплатно :P ", от друга страна - "Не, няма да работи 24/7" . Не виждам смисъла на темата от 4-5 пост нататък! Или просто SeXty_BeBo иска да се похвали колко много хардове има ли? Или че е успял да подкара FTP сървър?!

Просто се радвам че съм си направил FTP бях чувал че било много трудно да направиш Ftp,иначе не се хваля просто както се вижда по горе ме питаха колко ми са хардовете и аз казах 1 тера байт общо.РАДОСТЕН СЪМ ЗА FTP-то :D и FTP-то го праа за кеф може да стане нещо и да няма откъде да сваляме и затова ;)

Само че пак не разбрах как като някой ми напише ftp-то да излиза уеб стрница която аз съм направил

Просто се радвам че съм си направил FTP бях чувал че било много трудно да направиш Ftp,иначе не се хваля просто както се вижда по горе ме питаха колко ми са хардовете и аз казах 1 тера байт общо.РАДОСТЕН СЪМ ЗА FTP-то :D и FTP-то го праа за кеф може да стане нещо и да няма откъде да сваляме  и затова ;)

Само че пак не разбрах как като някой ми напише ftp-то да излиза уеб стрница която аз съм направил

Да направиш ФТП е толкова трудно, колкото да си едитнеш поста във форума. А ти имаш ли достатъчно скорост, че да захраниш всички? а ако няма от къде да сваляме.. ти как ще пълниш това ФТП, че ние да можем да сваляме от него? от къде ще взимаш новите неща? и евентуално ако има кой да ти ги качва, ти имаш ли скорост да ги поемаш?

Щом е решил човека, значи явно може. Може би няма да е супер бързо, но поне ще е нормално.

И кажете най-сетне на човека как да си направи фтп-то да му изглежда като сайт!!!

Аз не съм се интересувал от това, но ако сложиш някоя страница в началото, която да се казва index.html , както в обикновен сайт, няма ли да стане?

И е добре да го направиш да се вижда все пак. А да се качва с парола.

oт FTP не можеш да го направиш в сайт, защото нормалния човек отваря FTP-та с FTP клиент, а в FTP клиента ще си излезе просто един файл. и ако ти е толкова висока скоростта, дай да направим връзката да станеш точка на разпространение на Warez. няма да даваме фера я. пък и ти след като имаш желание...

FTP да стане сайт, най-лесно става чрез някой PHP файл-мениджър, като разбира се трябва да пуснеш и Web server, с поддръжка на PHP. Има премного скриптове за тази цел.

Но имайки предвид какви въпроси задаваш и колко се радваш на новия си фтп сървър, струва ми се че не можеш да бъдеш системен администратор на тоя сървър (който евентуално би поел доста голям трансфер и изисквания към акаунтите, и т.н.). Даже е сигурно че няма да се справиш. Не искам да ти туширам ентусиазма, едно време и аз го имах абсолютно същия като си подкарах разни сървъри. Но се иска доста повече от ентусиазъм, няколко харда по 200ГБ и една програмка за сървър. Освен ако нямаш в джоба си някой администратор, готов да поеме сървъра.

Така че помисли малко, дали си достатъчно подготвен на такова нещо, за което хората плащат хич немалко пари.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...