hEka Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Решил съм до месец да си взема нови части тъй като доста ми остаря компа и се спрях на това MB: ASUS P5S800-VM/SIS661FX/LGA775 CPU: Celeron-D 330J/2,66/LGA775/BOX или CPU: Celeron-D 2,46/533/256k/BOX Кажете си мнението или дайте съвет .... Понеже финансите са ограничени съвета да се вмества най много до 280-290лева По принцип държа CPU-то да е Celeron Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Защо Celeron? Аз хич не ги уважавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Щото селерон за по-бавни и по-скъпи от Атлон, а човека явно иска да се набута Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted August 27, 2005 Author Share Posted August 27, 2005 Добре де аз не го гледам по този начин... от 4 години съм със Celeron 1Gh и не съм имал никакви проблеми, а и в първия пост си пише че искам съвет, а не флууд... ако има нещо, което е по-добро и за по-малко пари споделете.... не ми казвайте как ще се набутам само... Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Добре де аз не го гледам по този начин... от 4 години съм със Celeron 1Gh и не съм имал никакви проблеми, а и в първия пост си пише че искам съвет, а не флууд... <{POST_SNAPBACK}> E какви проблеми да имаш Какъвто и процесор да вземеш трябва да си работи, въпросът е в производителността. А иначе е повече от ясно какво ще ти бъде препоръчано в този форум - Athlon64 3000+ ( ). То за тея пари няма и кво друго да вземеш. А Sempron и Celeron не са особенно уважавани, защото казано с една дума са доста "орязани" . PC-та с такива процесори ги наричам офис компютри. Идеята ти да вземеш дъно LGA775, обаче, за мен е много добра, защото по късно можеш да си смениш Селерона с Пентиум! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted August 27, 2005 Author Share Posted August 27, 2005 Принципно идеята ми е да си взема и дъно и процесор за най много 290 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Принципно идеята ми е да си взема и дъно и процесор за най много 290 лева <{POST_SNAPBACK}> Ами ето с тва трябваше да запо4неш , а не да разправяш колко те кефи стария ти селянин и да се сърдиш що ти флудят темата после .... а ако беше написал и каква е осатаналата 4аст от компа ти още в първия пост щеше да полу4иш конкретна оферта , но на тва което си дал като инфо, когато питаш , мисля 4е са напълно адекватни и оговорите и няма какво да се сърдиш за флуда , щото така обширно формулиран въпроса ти без никакви пояснения си е жив флууд , и предизвиква спора ИНТЕЛ - АМД ! Другото , заради което нямаш кой знае колко предложения е тва 4е когато се задава подобен въпрос и хората отговаря и пишат страници с цел да помогнат, най - накрая питащия си взема то4но тва което сам си е наумил и което не съвпада със съветите дадени му в темата колкото и разнообразни да са те ... и така хората са се разо4аровали ве4е от такива теми и въпроси ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted August 27, 2005 Author Share Posted August 27, 2005 Щом искам съвет значи не съм сигурен вие или може да ме разубедите или да ме убедите... че това не е лошо като конфигурация ... комп няма, започвам с дъно и процесор... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Въпреки че съм с АМД аз съм таен подражатер на Селерон и препоръчвам Intel P4 Celeron-D LGA 2.93 GHz FSB 533 , 256k , 92 долара и едно дъно ASUS P5P800 i865 LGA775 за 94 долара с ДДР и АГП 8х Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Въпреки че съм с АМД аз съм таен подражатер на Селерон и препоръчвам Intel P4 Celeron-D LGA 2.93 GHz FSB 533 , 256k , 92 долара и едно дъно ASUS P5P800 i865 LGA775 за 94 долара с ДДР и АГП 8х <{POST_SNAPBACK}> Mazata защо не започнеш да се учиш да пишеш мааалко по-правилно поне. Мисля, че не е лошо да ставаме по-грамотни, а не обратното с примери като твоя. "Подражатер" ?!? това подражател ли трябва да е и ако е така какво му подражаваш на един процесор ? Или пък поддръжник, което звучи малко по-логично, но пък е далеч от това което си написал. Иначе по темата, само бих дал съвет да не е с АГП дъното, че не виждам идея да се прави ъпгрейд на цяла система, която след година няма да може да и се смени видеото с по-добро. А и heka, не виждам смисъл да си вземеш Интел платформа и да не си с Интел чипсет - може би най-силната страна на Интелската платформа. Просто и най-забитата АМД64 платформа ще е по-добра според мен от това което си писал, че ти звучи добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 Еми разубедихте ме за селерона... днес ми предложиха друго цпу:AMD XP 2400+ MOBILE/512K/FS266 мб:Asus A7N8X-E Dеluxe, NFORCE2, DDR400, SB5.1, 2xLan1000, ATA133, SerialATA, USB2.0, 1394 едит: тва е голяма глупост Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Еми разубедихте ме за селерона... днес ми предложиха другоцпу:AMD XP 2400+ MOBILE/512K/FS266 мб:Asus A7N8X-E Dеluxe, NFORCE2, DDR400, SB5.1, 2xLan1000, ATA133, SerialATA, USB2.0, 1394 <{POST_SNAPBACK}> Според мен е малко старичко, за да си купуваш тепърва нещо подобно, накар че не е лошо. По-добре или да се напънеш за към 240$, за ASUS A8N-E /NF4 ULTRA/939 + А64 3000+, или за към 200$ ASUS P5GD2-X /LGA775 /DDR II + CELERON-D 340J/2.93/LGA775. Идеята ми е, че и в двете дъна има живот, едното е с НФ4 чипсет, другото Интел 915. И двете са с PCI-E обаче, като гледам искаш да си с АГП така че май последния твой вариант е по-добър избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 еми да искам да е АGP... пък и тези са прекалено скъпи, а аз компа не го ползвам за кой знае кво... просто този вече е твърде стар и искам да го подменям Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 еми да искам да е АGP... пък и тези са прекалено скъпи, а аз компа не го ползвам за кой знае кво... просто този вече е твърде стар и искам да го подменям <{POST_SNAPBACK}> Аве кажи колко пари имаш да ти драснем цяла конфигурация стига си се правил на разбира4 ............АГП , ПЦИ-Е - искам - не искам ...не виждаш ли 4е пове4ето карти на АГП слот са по- скъпи от евивалентите си на ПЦИ-е ...ако имаш парите ПЦИ-Е е по изгодна ! Как да ти дадем акъл като не знаем за кви $ става дума да не сме вра4ки тука ? Така може до догодина да ти се дават оферти кой каквото му скимне !!! Една конфигурация трябва да е съразмерна , не мое едното да е топ-а на листите а другото от дъното ! Колко пъти да ти го казвам тва ....защо те е страх да напишеш колко пари имаш , да не мислиш 4е някой от форума ше те обере ? Виж хората как са формулирали теми от този род ! Кажи - имам XXX $ - предложете ми нещо ...и толкова ! Хем си нямаш и най-малка представа какво се продава сега и кое е добро , хем си с претенции и то необосновани ! По тази при4ина и никой не пише в темата ти !!! Погледни в другите аналоги4ни теми , където е спомената конкретна сума колко е изписано и за колко време ! Еми разубедихте ме за селерона... днес ми предложиха другоцпу:AMD XP 2400+ MOBILE/512K/FS266 мб:Asus A7N8X-E Dеluxe, NFORCE2, DDR400, SB5.1, 2xLan1000, ATA133, SerialATA, USB2.0, 1394 <{POST_SNAPBACK}> А тва старо и скъпо дъно е възможно най голямата набутвация , а и тази мобилка дето и е изпята песента и дето я стигне 2,2 Гиги я не ...и тя не е цвете ...кат гледам яки акъли ти дават , действай ..с твоята упоритост бая ше се набуташ докато откриеш топлата вода По-добре или да се напънеш за към 240$, за ASUS A8N-E /NF4 ULTRA/939 + А64 3000+, или за към 200$ ASUS P5GD2-X /LGA775 /DDR II + CELERON-D 340J/2.93/LGA775. Идеята ми е, че и в двете дъна има живот, едното е с НФ4 чипсет, другото Интел 915. И двете са с PCI-E обаче, като гледам искаш да си с АГП така че май последния твой вариант е по-добър избор. <{POST_SNAPBACK}> Ами ако няма достатъ4но пари , ако не му стигнат после може да се наложи да слага карта на ПЦИ , а не на ПЦИ-Е С тва инфо дето е изнесъл , няма никакъв смисъл да му се предлага нещо ...шанса да улу4им е много малък ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Понеже финансите са ограничени съвета да се вмества най много до 280-290лева Заглавния пост. Принципно идеята ми е да си взема и дъно и процесор за най много 290 лева 5 поста по-надолу след като му направихте забележка, че не е казал колко пари има. Аве кажи колко пари имаш да ти драснем цяла конфигурация стига си се правил на разбира4 ............АГП , ПЦИ-Е - искам - не искам ...не виждаш ли 4е пове4ето карти на АГП слот са по- скъпи от евивалентите си на ПЦИ-е ...ако имаш парите ПЦИ-Е е по изгодна ! Как да ти дадем акъл като не знаем за кви $ става дума да не сме вра4ки тука ? Така може до догодина да ти се дават оферти кой каквото му скимне !!! Една конфигурация трябва да е съразмерна , не мое едното да е топ-а на листите а другото от дъното ! Колко пъти да ти го казвам тва ....защо те е страх да напишеш колко пари имаш , да не мислиш 4е някой от форума ше те обере ? Виж хората как са формулирали теми от този род ! Кажи - имам XXX $ - предложете ми нещо ...и толкова ! Хем си нямаш и най-малка представа какво се продава сега и кое е добро , хем си с претенции и то необосновани ! По тази при4ина и никой не пише в темата ти !!! Погледни в другите аналоги4ни теми , където е спомената конкретна сума колко е изписано и за колко време ! Защо тая враждебност при положение, че цената е написана в 2 поста, а ти дори си цитирал втория пост и си написал "С това трябваше да започнеш"? Човека си е написал парите и решението си. очаква предложения или удобрение на това което той е избрал. толкова ли е трудно и сложно аз не мога да разбера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Още в първия пост има несъответствие междо 2 компонента MB: ASUS P5S800-VM/SIS661FX/LGA775 не може да му се сложи CPU: Celeron-D 2,46/533/256k/BOX, такаче избора ти остава само CPU: Celeron-D 330J/2,66/LGA775/BOX ако все още мислиш да взимаш Сис чипсет за интелска платформа с целерон. Ако не ти се дават много пари според мен сега е найразумно да се закупи Sempron64 2500+, има подръжка на всички измислени инструкций, студен процесор, единствения недостатък е че няма дуал чанъл защото рам контролера е орязан, дъно за този порцесор асус с NF3 250GB. А ако ти се дават повече парички взимаш DFI LANPARTY UT nF3 250Gb клокваш си семпрона до 2.3-2.4Гхц и си имаш екстра процесор за 60$ + дъно за около 110$. Другото решение са ти го написали за асус с NF4 ULTRA + 3000+ 939, това е много добро решение стига да имаш още 60$ над твойте (180$) процесор около 135$ + дъно за 105$. А също така ще се наложи да минеш и на PCI-Е което ще ускъпи ъпгрейда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 Еми... оставете го човека решил е да се заяжда ... аз и не претендирам, че разбирам, ама днес се убедих просто, че трябва сам сичко да си права... Тва е за почитателите на Атлон64- предствител на АМД отива във фирма (няма да споменавам името) и започва да хвали процесорите колко били добри и т.н. след което той започва да сравнява Атлон64 с интелски D процесор ... и тук спирам... извода си го направете вие Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.