Jump to content
BulForum.com

дайте съвет

Recommended Posts

Решил съм до месец да си взема нови части тъй като доста ми остаря компа и се спрях на това

MB: ASUS P5S800-VM/SIS661FX/LGA775

CPU: Celeron-D 330J/2,66/LGA775/BOX

или

CPU: Celeron-D 2,46/533/256k/BOX

Кажете си мнението или дайте съвет ....

Понеже финансите са ограничени съвета да се вмества най много до 280-290лева

По принцип държа CPU-то да е Celeron

Добре де аз не го гледам по този начин... от 4 години съм със Celeron 1Gh и не съм имал никакви проблеми, а и в първия пост си пише че искам съвет, а не флууд...

ако има нещо, което е по-добро и за по-малко пари споделете.... не ми казвайте как ще се набутам само...

Добре де аз не го гледам по този начин... от 4 години съм със Celeron 1Gh и не съм имал никакви проблеми, а и в първия пост си пише че искам съвет, а не флууд...

E какви проблеми да имаш :confused Какъвто и процесор да вземеш трябва да си работи, въпросът е в производителността. А иначе е повече от ясно какво ще ти бъде препоръчано в този форум - Athlon64 3000+ ( :P ). То за тея пари няма и кво друго да вземеш. А Sempron и Celeron не са особенно уважавани, защото казано с една дума са доста "орязани" :) . PC-та с такива процесори ги наричам офис компютри.

Идеята ти да вземеш дъно LGA775, обаче, за мен е много добра, защото по късно можеш да си смениш Селерона с Пентиум! :)

Принципно идеята ми е да си взема и дъно и процесор за най много 290 лева ;)

Ами ето с тва трябваше да запо4неш , а не да разправяш колко те кефи стария ти селянин и да се сърдиш що ти флудят темата после .... а ако беше написал и каква е осатаналата 4аст от компа ти още в първия пост щеше да полу4иш конкретна оферта , но на тва което си дал като инфо, когато питаш , мисля 4е са напълно адекватни и оговорите и няма какво да се сърдиш за флуда , щото така обширно формулиран въпроса ти без никакви пояснения си е жив флууд , и предизвиква спора ИНТЕЛ - АМД !

Другото , заради което нямаш кой знае колко предложения е тва 4е когато се задава подобен въпрос и хората отговаря и пишат страници с цел да помогнат, най - накрая питащия си взема то4но тва което сам си е наумил и което не съвпада със съветите дадени му в темата колкото и разнообразни да са те ... и така хората са се разо4аровали ве4е от такива теми и въпроси !

Щом искам съвет значи не съм сигурен вие или може да ме разубедите или да ме убедите... че това не е лошо като конфигурация ... комп няма, започвам с дъно и процесор...

Въпреки че съм с АМД аз съм таен подражатер на Селерон и препоръчвам

Intel P4 Celeron-D LGA 2.93 GHz FSB 533 , 256k , 92 долара и едно дъно

ASUS P5P800 i865 LGA775 за 94 долара с ДДР и АГП 8х

Въпреки че съм с АМД аз съм таен подражатер на Селерон и препоръчвам

Intel P4 Celeron-D LGA 2.93 GHz FSB 533 , 256k , 92 долара и едно дъно

ASUS P5P800 i865 LGA775 за 94 долара с ДДР и АГП 8х

Mazata защо не започнеш да се учиш да пишеш мааалко по-правилно поне. Мисля, че не е лошо да ставаме по-грамотни, а не обратното с примери като твоя.

"Подражатер" ?!? това подражател ли трябва да е и ако е така какво му подражаваш на един процесор ? Или пък поддръжник, което звучи малко по-логично, но пък е далеч от това което си написал.

Иначе по темата, само бих дал съвет да не е с АГП дъното, че не виждам идея да се прави ъпгрейд на цяла система, която след година няма да може да и се смени видеото с по-добро.

А и heka, не виждам смисъл да си вземеш Интел платформа и да не си с Интел чипсет - може би най-силната страна на Интелската платформа. Просто и най-забитата АМД64 платформа ще е по-добра според мен от това което си писал, че ти звучи добре.

Еми разубедихте ме за селерона... днес ми предложиха друго

цпу:AMD XP 2400+ MOBILE/512K/FS266

мб:Asus A7N8X-E Dеluxe, NFORCE2, DDR400, SB5.1, 2xLan1000, ATA133, SerialATA, USB2.0, 1394

едит: тва е голяма глупост

мб:Asus A7N8X-E Dеluxe, NFORCE2, DDR400, SB5.1, 2xLan1000, ATA133, SerialATA, USB2.0, 1394

Според мен е малко старичко, за да си купуваш тепърва нещо подобно, накар че не е лошо.

По-добре или да се напънеш за към 240$,

за ASUS A8N-E /NF4 ULTRA/939 + А64 3000+,

или за към 200$

ASUS P5GD2-X /LGA775 /DDR II + CELERON-D 340J/2.93/LGA775.

Идеята ми е, че и в двете дъна има живот, едното е с НФ4 чипсет, другото Интел 915.

И двете са с PCI-E обаче, като гледам искаш да си с АГП така че май последния твой вариант е по-добър избор.

еми да искам да е АGP... пък и тези са прекалено скъпи, а аз компа не го ползвам за кой знае кво... просто този вече е твърде стар и искам да го подменям

еми да искам да е АGP... пък и тези са прекалено скъпи, а аз компа не го ползвам за кой знае кво... просто този вече е твърде стар и искам да го подменям

Аве кажи колко пари имаш да ти драснем цяла конфигурация стига си се правил на разбира4 ............АГП , ПЦИ-Е - искам - не искам ...не виждаш ли 4е пове4ето карти на АГП слот са по- скъпи от евивалентите си на ПЦИ-е ...ако имаш парите ПЦИ-Е е по изгодна !

Как да ти дадем акъл като не знаем за кви $ става дума да не сме вра4ки тука ? Така може до догодина да ти се дават оферти кой каквото му скимне !!!

Една конфигурация трябва да е съразмерна , не мое едното да е топ-а на листите а другото от дъното !

Колко пъти да ти го казвам тва ....защо те е страх да напишеш колко пари имаш , да не мислиш 4е някой от форума ше те обере ?

Виж хората как са формулирали теми от този род !

Кажи - имам XXX $ - предложете ми нещо ...и толкова !

Хем си нямаш и най-малка представа какво се продава сега и кое е добро , хем си с претенции и то необосновани !

По тази при4ина и никой не пише в темата ти !!!

Погледни в другите аналоги4ни теми , където е спомената конкретна сума колко е изписано и за колко време !

А тва старо и скъпо дъно е възможно най голямата набутвация , а и тази мобилка дето и е изпята песента и дето я стигне 2,2 Гиги я не ...и тя не е цвете ...кат гледам яки акъли ти дават , действай ..с твоята упоритост бая ше се набуташ докато откриеш топлата вода :)

По-добре или да се напънеш за към 240$,

за  ASUS A8N-E /NF4 ULTRA/939 + А64 3000+,

или за към 200$

ASUS P5GD2-X /LGA775 /DDR II +  CELERON-D 340J/2.93/LGA775.

Идеята ми е, че и в двете дъна има живот, едното е с НФ4 чипсет, другото Интел 915.

И двете са с PCI-E обаче, като гледам искаш да си с АГП така че май последния твой вариант е по-добър избор.

Ами ако няма достатъ4но пари , ако не му стигнат после може да се наложи да слага карта на ПЦИ , а не на ПЦИ-Е :)

С тва инфо дето е изнесъл , няма никакъв смисъл да му се предлага нещо ...шанса да улу4им е много малък !

Понеже финансите са ограничени съвета да се вмества най много до 280-290лева

Заглавния пост.

Принципно идеята ми е да си взема и дъно и процесор за най много 290 лева ;)

5 поста по-надолу след като му направихте забележка, че не е казал колко пари има.

Аве кажи колко пари имаш да ти драснем цяла конфигурация стига си се правил на разбира4 ............АГП  , ПЦИ-Е - искам - не искам ...не виждаш ли 4е пове4ето карти на АГП слот са по- скъпи от евивалентите си на ПЦИ-е ...ако имаш парите ПЦИ-Е е по изгодна !

Как да ти дадем акъл като не знаем за кви $ става дума да не сме вра4ки тука ? Така може до догодина да ти се дават оферти кой каквото му скимне !!!

Една конфигурация трябва да е съразмерна , не мое едното да е топ-а на листите а другото от дъното !

Колко пъти да ти го казвам тва ....защо те е страх да напишеш колко пари имаш , да не мислиш 4е някой от форума ше те обере ?

Виж хората как са формулирали теми от този род !

Кажи - имам XXX $ - предложете ми нещо ...и толкова !

Хем си нямаш и  най-малка представа  какво се продава сега и кое  е добро  , хем си с претенции и то необосновани !

По тази при4ина и никой не пише в темата ти !!!

Погледни в другите аналоги4ни теми , където е спомената конкретна сума колко е изписано и за колко време !

Защо тая враждебност при положение, че цената е написана в 2 поста, а ти дори си цитирал втория пост и си написал "С това трябваше да започнеш"?

Човека си е написал парите и решението си. очаква предложения или удобрение на това което той е избрал. толкова ли е трудно и сложно аз не мога да разбера?

Още в първия пост има несъответствие междо 2 компонента

MB: ASUS P5S800-VM/SIS661FX/LGA775 не може да му се сложи CPU: Celeron-D 2,46/533/256k/BOX, такаче избора ти остава само CPU: Celeron-D 330J/2,66/LGA775/BOX ако все още мислиш да взимаш Сис чипсет за интелска платформа с целерон. Ако не ти се дават много пари според мен сега е найразумно да се закупи Sempron64 2500+, има подръжка на всички измислени инструкций, студен процесор, единствения недостатък е че няма дуал чанъл защото рам контролера е орязан, дъно за този порцесор асус с NF3 250GB. А ако ти се дават повече парички взимаш DFI LANPARTY UT nF3 250Gb клокваш си семпрона до 2.3-2.4Гхц и си имаш екстра процесор за 60$ + дъно за около 110$. Другото решение са ти го написали за асус с NF4 ULTRA + 3000+ 939, това е много добро решение стига да имаш още 60$ над твойте (180$) процесор около 135$ + дъно за 105$. А също така ще се наложи да минеш и на PCI-Е което ще ускъпи ъпгрейда.

Еми... оставете го човека решил е да се заяжда ... аз и не претендирам, че разбирам, ама днес се убедих просто, че трябва сам сичко да си права...

Тва е за почитателите на Атлон64- предствител на АМД отива във фирма (няма да споменавам името) и започва да хвали процесорите колко били добри и т.н. след което той започва да сравнява Атлон64 с интелски D процесор ... и тук спирам... извода си го направете вие

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...