Jump to content
BulForum.com

въпрос: Защо монитора ми .......

Recommended Posts

Въпроса ми е следния, защо след като изключа монитора си и се чува едно пукане от него за около 1-2мин. и после няма. Като го включвам, не се чува, а замо като го изклуча или се приспи монитора. Марката е LG F700B Flatron.

Ако някой е имал същите наблудения нека ги сподели и дали това е повод за притеснение?

Благодаря.

Хехе нормално било!Аз съм също с ЕлДжи и ми пука около 3-4 секунди.Никога не съм виждал монитор да пука по-продължително.Стартера на темата казва 1-2 минути.Това вече не е нормално.

Нормално е да "пука" и 5 минути,след като е бил изключен,естествено не със същата интензивност както първите няколко секунди!

За да няма недоразумения, стартерът на темата да запише с микрофон в компютъра 2 минути от въпросния шум, за да го анализираме!

Същото се получава, когато се извади RGB конектора след спиране на монитора. Мисля, че е нормално - може кондензатори да се разреждат или като изстиват частите.

Pukane ne moje da se polu4i ot razrejdane na kondenzatorite(moje na trqbva da sa s mnogo golqm kapacitet a takiva v monitorite ne se izpolzvat),nai veroqtno tova e vsledsvie ot razmagnitvaneto na monitora tai kato pri rabotno polojenie toi se namagnetizira ot stati4noto elektri4esvo.Tai 4e normalno e da se 4ue pukane no za edna dve sekundi,no za 1-2 minuti malko me samnqva.

Аз имам мъничко по-различен въпрос...

На работата ми мониторът често се намагнитизира и екранът му става виолетов. Омръзна ми вече от тези номера. Предположения за вероятен причинител?

На работата ми мониторът често се намагнитизира и екранът му става виолетов. Омръзна ми вече от тези номера. Предположения за вероятен причинител?

Ако имаш тонколони или някакви магнити близо.... от това е.

Или лош кабел към видеото ;)

не екранирани тонколони в близост до монитора.

Има една функция Degauss. Полезна е :)

Абе не знам дали случаят е същия, но често екрана става виолетов (и зелен ми се е случвало), ако кабела не е пъхнат добре във видеокартата...може и да не е от намагнитизиране

Абе не знам дали случаят е същия, но често екрана става виолетов (и зелен ми се е случвало), ако кабела не е пъхнат добре във видеокартата...може и да не е от намагнитизиране

Аз 2 пъти се шашкам, че са ми изгоряли някви неща, щото нямам точно 1 определен цвят. Странно е, но и при всичките такива случаи не съм имал червено. Шашкам се даже такъв си ресвам ПС-то и гледам надписа Win XP, и там няма червено, ами вместо червено някво сиво такова :)

И двата пъти кабела ми беше излезнал и не добре пъхнат ;)

Е да ве то е ясно , че е нормално ама не пък 1-2 мин ..... моя най-много след като го изклиуча 2 сек да пука така и спира .... телевизора ми и той е така като го изклиучвам даже много по-слабо пука и от монитора ;) ама пукане 1-2 мин незнам дали е нормално ...... незнам от какво може да е ама не мисля , че е нормално 1-2 мин да пука без д спира :confused

При всеки монито след като буде изклиучен се чува това пукане (така се разрежда от статичното електричество докато е бил вклиучен).А на това зато при теб трае 1-2 мин. незнам , сигурно ти е газарски монитора :P

Абе не искам да те плаша , но моят точно преди да изгори пукаше така , такa че земи го продай преди да е експлоадирал и си купи LCD.

Пълни глупости.

• 1 month later...

Темата е с подходящо заглавие затова тук ще пиша....та на всеки няколко часа (не съм засичал ама горе долу е на няколко часа) монитора ми пресвятка тоест става черен и след 2-3 секунди пак святка без рестарт само си пресвятка като токов удар ама надали е това защото щеше и лампата да святка а и надали за 1 ден ще стане токов удар през няколко часа....та някой да има идей?Монитора ми е Dell 17 инча...незнам какво друго да ви кажа....ще се надявам на отговора ви...благодаря!!!

Темата е с подходящо заглавие затова тук ще пиша....та на всеки няколко часа (не съм засичал ама горе долу е на няколко часа) монитора ми пресвятка тоест става черен и след 2-3 секунди пак святка без рестарт само си пресвятка като токов удар ама надали е това защото щеше и лампата да святка а и надали за 1 ден ще стане токов удар през няколко часа....та някой да има идей?Монитора ми е Dell 17 инча...незнам какво друго да ви кажа....ще се надявам на отговора ви...благодаря!!!

Mоя в службата е същия. купихме го втора ръка и си пресвяткаше. води го на ремонт докато не е късно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...