petia_ Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Въпроса ми е следния, защо след като изключа монитора си и се чува едно пукане от него за около 1-2мин. и после няма. Като го включвам, не се чува, а замо като го изклуча или се приспи монитора. Марката е LG F700B Flatron. Ако някой е имал същите наблудения нека ги сподели и дали това е повод за притеснение? Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 То това си е съвсем нормално за много монитори Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 май е "статично електричество" Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Хехе нормално било!Аз съм също с ЕлДжи и ми пука около 3-4 секунди.Никога не съм виждал монитор да пука по-продължително.Стартера на темата казва 1-2 минути.Това вече не е нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Нормално е да "пука" и 5 минути,след като е бил изключен,естествено не със същата интензивност както първите няколко секунди! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 За да няма недоразумения, стартерът на темата да запише с микрофон в компютъра 2 минути от въпросния шум, за да го анализираме! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Същото се получава, когато се извади RGB конектора след спиране на монитора. Мисля, че е нормално - може кондензатори да се разреждат или като изстиват частите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Pukane ne moje da se polu4i ot razrejdane na kondenzatorite(moje na trqbva da sa s mnogo golqm kapacitet a takiva v monitorite ne se izpolzvat),nai veroqtno tova e vsledsvie ot razmagnitvaneto na monitora tai kato pri rabotno polojenie toi se namagnetizira ot stati4noto elektri4esvo.Tai 4e normalno e da se 4ue pukane no za edna dve sekundi,no za 1-2 minuti malko me samnqva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPABKATA_Z Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Да ве и на мен така ми пука. Мислех, че вече е зел да сдава багажа. Като се спре и 4-5 секудни пука така гадно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Никой ли не видя, че дадох отговор на въпроса още в третия пост? Какво се шашкат всички? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Аз имам мъничко по-различен въпрос... На работата ми мониторът често се намагнитизира и екранът му става виолетов. Омръзна ми вече от тези номера. Предположения за вероятен причинител? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Аз имам мъничко по-различен въпрос...На работата ми мониторът често се намагнитизира и екранът му става виолетов. Омръзна ми вече от тези номера. Предположения за вероятен причинител? <{POST_SNAPBACK}> Ако имаш тонколони или някакви магнити близо.... от това е. Или лош кабел към видеото Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Аз имам мъничко по-различен въпрос...На работата ми мониторът често се намагнитизира и екранът му става виолетов. Омръзна ми вече от тези номера. Предположения за вероятен причинител? не екранирани тонколони в близост до монитора. Има една функция Degauss. Полезна е Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Аз имам мъничко по-различен въпрос...На работата ми мониторът често се намагнитизира и екранът му става виолетов. Омръзна ми вече от тези номера. Предположения за вероятен причинител? <{POST_SNAPBACK}> Абе не знам дали случаят е същия, но често екрана става виолетов (и зелен ми се е случвало), ако кабела не е пъхнат добре във видеокартата...може и да не е от намагнитизиране Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Абе не знам дали случаят е същия, но често екрана става виолетов (и зелен ми се е случвало), ако кабела не е пъхнат добре във видеокартата...може и да не е от намагнитизиране <{POST_SNAPBACK}> Аз 2 пъти се шашкам, че са ми изгоряли някви неща, щото нямам точно 1 определен цвят. Странно е, но и при всичките такива случаи не съм имал червено. Шашкам се даже такъв си ресвам ПС-то и гледам надписа Win XP, и там няма червено, ами вместо червено някво сиво такова И двата пъти кабела ми беше излезнал и не добре пъхнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Ако имаш тонколони или някакви магнити близо.... от това е.Или лош кабел към видеото <{POST_SNAPBACK}> Вече ви казах от какво е Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Е да ве то е ясно , че е нормално ама не пък 1-2 мин ..... моя най-много след като го изклиуча 2 сек да пука така и спира .... телевизора ми и той е така като го изклиучвам даже много по-слабо пука и от монитора ама пукане 1-2 мин незнам дали е нормално ...... незнам от какво може да е ама не мисля , че е нормално 1-2 мин да пука без д спира Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_one Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 При всеки монито след като буде изклиучен се чува това пукане (така се разрежда от статичното електричество докато е бил вклиучен).А на това зато при теб трае 1-2 мин. незнам , сигурно ти е газарски монитора Link to comment Share on other sites More sharing options...
the batman Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Абе не искам да те плаша , но моят точно преди да изгори пукаше така , такa че земи го продай преди да е експлоадирал и си купи LCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Абе не искам да те плаша , но моят точно преди да изгори пукаше така , такa че земи го продай преди да е експлоадирал и си купи LCD. Пълни глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 Темата е с подходящо заглавие затова тук ще пиша....та на всеки няколко часа (не съм засичал ама горе долу е на няколко часа) монитора ми пресвятка тоест става черен и след 2-3 секунди пак святка без рестарт само си пресвятка като токов удар ама надали е това защото щеше и лампата да святка а и надали за 1 ден ще стане токов удар през няколко часа....та някой да има идей?Монитора ми е Dell 17 инча...незнам какво друго да ви кажа....ще се надявам на отговора ви...благодаря!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 19, 2005 Share Posted October 19, 2005 Темата е с подходящо заглавие затова тук ще пиша....та на всеки няколко часа (не съм засичал ама горе долу е на няколко часа) монитора ми пресвятка тоест става черен и след 2-3 секунди пак святка без рестарт само си пресвятка като токов удар ама надали е това защото щеше и лампата да святка а и надали за 1 ден ще стане токов удар през няколко часа....та някой да има идей?Монитора ми е Dell 17 инча...незнам какво друго да ви кажа....ще се надявам на отговора ви...благодаря!!! Mоя в службата е същия. купихме го втора ръка и си пресвяткаше. води го на ремонт докато не е късно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.