Jump to content
BulForum.com

Linux Routing

exo

Recommended Posts

Здравейте :)

Трябва да вържа в мрежа 10 компютъра и от 11-ти да им рутирам нет. Досега обикновенно правех това с Windows 98 и WinGate, но искам да опитам и с Линукс :) Вече порових доста по въпроса и като гледам така имам две възможности:

1) Coyote Linux

2) SuSE 9.3 (защото само на него съм работил и познавам добре).

Обаче, на въпросната машина която ще рутира ще трябва да пусна и едно FTP, така че Coyote Linux отпада :( Машината е P2 400 MHz 256 RAM 6 GB HDD, така че е идеална за целта. FTP e за малки файлове (документи презентаций и други такива).

Освен самото рутиране трябва да може да се прави Traffic Shaping и нета да се пуска по MAC адрес, а ако може да се пусне и едно DHCP ще е супер (то в самото SuSE си има ама не съм го ползвал и не съм запознат).

За изпълнението на тези задачи ( имам предвид най-вече Traffic Shaping-а и пускането на нет по MAC) от това което прочетох се изиксва инсталирането и настройката на доста софтуер, а и много време. Чудех се дали има и по-лесни начини за да се осъществи това под Линукс ?

Знаех си че няма начин да няма такова нещо :D Благодаря ти много :D Веднага се заемам със сваляне и проба :)

Знаех си че няма начин да няма такова нещо :D Благодаря ти много :D Веднага се заемам със сваляне и проба :)

----

Оооо такива неща да искаш...

Има много вариaнти за подобни нещица.Погледни и теза ако искаш:

LINK 1

LINK 2

Пиши ако имаш проблеми.

Успех.

----

Оооо такива неща да искаш...

Има много вариaнти за подобни нещица.Погледни и теза ако искаш:

LINK 1

LINK 2

Пиши ако имаш проблеми.

Успех.

Ами за сега това като че ли най-много ми допада, има доста възможности :) Ще пробвам първо с него :) Ако има проблеми ще пиша :) Мерси още веднъж :)

Ами за сега това като че ли най-много ми допада, има доста възможности :) Ще пробвам първо с него :) Ако има проблеми ще пиша :) Мерси още веднъж :)

Този продукт е "леко" платен. Свободна за сваляне е само домашната версия, която е "леко" орязана. По-добре тегли другите неща - те са по-функционални и напълно свободни.

Този продукт е "леко" платен. Свободна за сваляне е само домашната версия, която е "леко" орязана. По-добре тегли другите неща - те са по-функционални и напълно свободни.

Za orqzvaneto ne sym syglasen. Moga da kaja che home edition na tova ima dosta povechko neshta v sravnenie s drugite koito sa predlojeni. Kolkoto do licenziata - dokato e pod GPL nqma problemi ;) Vse pak e 1000 pyti po-dobre ot Windows 98 s WinGate i e 1000 pyti po-legalno ot nego :D nali ?

Razbira se ne kazvam che i drugite za loshi, zashtoto opredeleno ste gi probvam i tqh :D No prosto tova mi dopada povechko :)

Shte proshtavate za latinicata no v momenta pod kirilica ne moga.

...... Свободна за сваляне е само домашната версия, която е "леко" орязана.

Според мене това е продукта които би свършил идеално работата.За една HOME система това според мен е напълно достатъчно.

Според мене това е продукта които би свършил идеално работата.За една HOME система това според мен е напълно достатъчно.

Pravilno, nqma da stavam ISP :D ... pone za sega :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...