exo Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Здравейте Трябва да вържа в мрежа 10 компютъра и от 11-ти да им рутирам нет. Досега обикновенно правех това с Windows 98 и WinGate, но искам да опитам и с Линукс Вече порових доста по въпроса и като гледам така имам две възможности: 1) Coyote Linux 2) SuSE 9.3 (защото само на него съм работил и познавам добре). Обаче, на въпросната машина която ще рутира ще трябва да пусна и едно FTP, така че Coyote Linux отпада Машината е P2 400 MHz 256 RAM 6 GB HDD, така че е идеална за целта. FTP e за малки файлове (документи презентаций и други такива). Освен самото рутиране трябва да може да се прави Traffic Shaping и нета да се пуска по MAC адрес, а ако може да се пусне и едно DHCP ще е супер (то в самото SuSE си има ама не съм го ползвал и не съм запознат). За изпълнението на тези задачи ( имам предвид най-вече Traffic Shaping-а и пускането на нет по MAC) от това което прочетох се изиксва инсталирането и настройката на доста софтуер, а и много време. Чудех се дали има и по-лесни начини за да се осъществи това под Линукс ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Мисля че това нещо ще ти свърши перфектна работа за това което искаш.Проверено е и работи перфектно. LINK Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 Знаех си че няма начин да няма такова нещо Благодаря ти много Веднага се заемам със сваляне и проба Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Знаех си че няма начин да няма такова нещо Благодаря ти много Веднага се заемам със сваляне и проба <{POST_SNAPBACK}> ---- Оооо такива неща да искаш... Има много вариaнти за подобни нещица.Погледни и теза ако искаш: LINK 1 LINK 2 Пиши ако имаш проблеми. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 ----Оооо такива неща да искаш... Има много вариaнти за подобни нещица.Погледни и теза ако искаш: LINK 1 LINK 2 Пиши ако имаш проблеми. Успех. <{POST_SNAPBACK}> Ами за сега това като че ли най-много ми допада, има доста възможности Ще пробвам първо с него Ако има проблеми ще пиша Мерси още веднъж Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Виж и тези: http://www.faqs.org/docs/securing/chap28sec231.html http://www.faqs.org/docs/securing/chap28sec232.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Ами за сега това като че ли най-много ми допада, има доста възможности Ще пробвам първо с него Ако има проблеми ще пиша Мерси още веднъж <{POST_SNAPBACK}> Този продукт е "леко" платен. Свободна за сваляне е само домашната версия, която е "леко" орязана. По-добре тегли другите неща - те са по-функционални и напълно свободни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Този продукт е "леко" платен. Свободна за сваляне е само домашната версия, която е "леко" орязана. По-добре тегли другите неща - те са по-функционални и напълно свободни. <{POST_SNAPBACK}> Za orqzvaneto ne sym syglasen. Moga da kaja che home edition na tova ima dosta povechko neshta v sravnenie s drugite koito sa predlojeni. Kolkoto do licenziata - dokato e pod GPL nqma problemi Vse pak e 1000 pyti po-dobre ot Windows 98 s WinGate i e 1000 pyti po-legalno ot nego nali ? Razbira se ne kazvam che i drugite za loshi, zashtoto opredeleno ste gi probvam i tqh No prosto tova mi dopada povechko Shte proshtavate za latinicata no v momenta pod kirilica ne moga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 ...... Свободна за сваляне е само домашната версия, която е "леко" орязана. <{POST_SNAPBACK}> Според мене това е продукта които би свършил идеално работата.За една HOME система това според мен е напълно достатъчно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Винаги бих предпочел opensource програмата пред затворената ... винаги! (ако ми покрива нуждите де) Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Според мене това е продукта които би свършил идеално работата.За една HOME система това според мен е напълно достатъчно. <{POST_SNAPBACK}> Pravilno, nqma da stavam ISP ... pone za sega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.