lexx Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Как може да вържа 3 или повече компютъра в мрежа без хъб. Знам че с хъба е най-лесно ама и най скъпо.Някъде видях че можело с някакви тапи.Какво представляват и колко струват и изобщо как да стане цялата работа? 10х предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Ще се опитам да ти помогна. Малко терминологията ми не е добра. Ама те ще ме поправят. Коаксиален кабел - 50ома. 3те компа се свързват последователно, като в края на мрежата, т.е. на първия и третия комп се слагат терминатори (тапи). За целта ще са ти нужни 3 мрежови карти от с BNC изход и 3 тройки Edit: Продавам такава ланка и кабел Виж в Buy/sell Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexx Posted August 25, 2005 Author Share Posted August 25, 2005 Ще се опитам да ти помогна. Малко терминологията ми не е добра. Ама те ще ме поправят. Коаксиален кабел - 50ома. 3те компа се свързват последователно, като в края на мрежата, т.е. на първия и третия комп се слагат терминатори (тапи). За целта ще са ти нужни 3 мрежови карти от с BNC изход и 3 тройки <{POST_SNAPBACK}> Да но как ша са вържат един към друг като лан картата има само 1 изход.Смисъл: PC1->PC2 a ot PC2 към РС3 няма как щом РС1 и РС2 са свързани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the batman Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 А стига бе кво му скъпото на Хъбата няма и 25 лв. за сметка на това получаваш скорост 100 МБ/сек. Иначе се прави с 50 Омов коаксиален кабел и получаваИ скорост 10 МБ/сек. с 3 ЛАнки с БНЦ конектори с тях като нови варвят и 3 Т конектора с които реално се разклонява сигнала и 2 бр. "тапи" в двата края на мрежата.но според дължината на кабела може да ти легне по дебело, така че ЗАБРАВИ е моят съвет Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexx Posted August 25, 2005 Author Share Posted August 25, 2005 А стига бе кво му скъпото на Хъбата няма и 25 лв. за сметка на това получаваш скорост 100 МБ/сек. Иначе се прави с 50 Омов коаксиален кабел и получаваш скорост 10 МБ/сек. с 3 ЛАнки с БНЦ конектори с тях като нови варвят и 3 Т конектора с които реално се разклонява сигнала и 2 бр. "тапи" в двата края на мрежата.но според дължината на кабела може да ти легне по дебело, така че ЗАБРАВИ е моят съвет <{POST_SNAPBACK}> А неможе ли да стане с обикновен Т конектор и три лан кабела се пак в PС тата може да се ограничат до 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 А неможе ли да стане с обикновен Т конектор и три лан кабела се пак в PС тата може да се ограничат до 3. <{POST_SNAPBACK}> какво имаш в предвид под обикновен Т-конектор??? взимащ един switch и си готов - това е най-лесния и същевременно най-евтиния вариант. с извинение: " с пръдня боя не се прави" Link to comment Share on other sites More sharing options...
the batman Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 А неможе ли да стане с обикновен Т конектор и три лан кабела се пак в PС тата може да се ограничат до 3. <{POST_SNAPBACK}> Не неможе . има и 5 портови хъбове (голи ) без капаци някаде кам $11-$12 слагаш такъв и стига мисли повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.