Jump to content
BulForum.com

мрежа

Recommended Posts

Как може да вържа 3 или повече компютъра в мрежа без хъб. Знам че с хъба е най-лесно ама и най скъпо.Някъде видях че можело с някакви тапи.Какво представляват и колко струват и изобщо как да стане цялата работа?

10х предварително :D

Ще се опитам да ти помогна. Малко терминологията ми не е добра. Ама те ще ме поправят.

Коаксиален кабел - 50ома. 3те компа се свързват последователно, като в края на мрежата, т.е. на първия и третия комп се слагат терминатори (тапи). За целта ще са ти нужни 3 мрежови карти от с BNC изход :) и 3 тройки :)

Edit:

Продавам такава ланка и кабел :P Виж в Buy/sell

Ще се опитам да ти помогна. Малко терминологията ми не е добра. Ама те ще ме поправят.

Коаксиален кабел - 50ома. 3те компа се свързват последователно, като в края на мрежата, т.е. на първия и третия комп се слагат терминатори (тапи). За целта ще са ти нужни 3 мрежови карти от с BNC изход :) и 3 тройки :)

Да но как ша са вържат един към друг като лан картата има само 1 изход.Смисъл:

PC1->PC2 a ot PC2 към РС3 няма как щом РС1 и РС2 са свързани.

А стига бе кво му скъпото на Хъбата няма и 25 лв. за сметка на това получаваш скорост 100 МБ/сек.

Иначе се прави с 50 Омов коаксиален кабел и получаваИ скорост 10 МБ/сек.

с 3 ЛАнки с БНЦ конектори с тях като нови варвят и 3 Т конектора с които реално се разклонява сигнала и 2 бр. "тапи" в двата края на мрежата.но според дължината на кабела може да ти легне по дебело, така че ЗАБРАВИ е моят съвет :D

А стига бе кво му скъпото на Хъбата няма и 25 лв. за сметка на това получаваш скорост 100 МБ/сек.

Иначе се прави с 50 Омов коаксиален кабел и получаваш скорост 10 МБ/сек.

с 3 ЛАнки с БНЦ конектори с тях като нови варвят и 3 Т конектора с които реално се разклонява сигнала и 2 бр. "тапи" в двата края на мрежата.но според дължината на кабела може да ти легне по дебело, така че ЗАБРАВИ е моят съвет  :D

А неможе ли да стане с обикновен Т конектор и три лан кабела се пак в PС тата може да се ограничат до 3.

А неможе ли да стане с обикновен Т конектор и три лан кабела се пак в PС тата може да се ограничат до 3.

какво имаш в предвид под обикновен Т-конектор???

взимащ един switch и си готов - това е най-лесния и същевременно най-евтиния вариант.

с извинение: " с пръдня боя не се прави" ;)

Не неможе :D . има и 5 портови хъбове (голи ) без капаци някаде кам $11-$12

слагаш такъв и стига мисли повече.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...