OutSider Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Purvo iskam da se izvinq prosto v momenta sum izvun bg i nqmam flex type. Vuznamerqvam da si kupuvam nov HDD 250GB moje li da mi preporuchate neshto.Blagodarq ot sega Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Не си уточнил дали иска САТА или ПАТА иначе моите предложения са такива 1.Seagate Barracuda 250 GB 7200 rpm SERIAL ATA 8MB Cache ~ 152$ 2.Seagate Barracuda 250 GB 7200 rpm UATA100 8MB Cache ~ 149$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Аз лично съм доволен от HITACHI.Работят безотказно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 Ne sum otochnil zashtoto nqma znachenie edinstvenoto koeto me interesuva e HDD-to da e 250GB ,a inache koeto e po dobre tova moje da mi preporuchate SATA ili PATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Ne sum otochnil zashtoto nqma znachenie edinstvenoto koeto me interesuva e HDD-to da e 250GB ,a inache koeto e po dobre tova moje da mi preporuchate SATA ili PATA <{POST_SNAPBACK}> Еми добре, препоръчвам ти да си вземеш този 1.Seagate Barracuda 250 GB 7200 rpm SERIAL ATA 8MB Cache ~ 152$ на САТА. Ама да не се окаже после, че дъното ти няма контролер и трябва да си копуваш.По-добре кажи за какво дъно става дума първо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Ne sum otochnil zashtoto nqma znachenie edinstvenoto koeto me interesuva e HDD-to da e 250GB ,a inache koeto e po dobre tova moje da mi preporuchate SATA ili PATA <{POST_SNAPBACK}> Несъмнено ти препоръчвам да си вземеш САТА все пак са много по-бързички от ПАТА пък и разликата в цената от 3$ не е кой знае колко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Ами не е така. Между САТА и АТА видима разлика няма! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Ами не е така. Между САТА и АТА видима разлика няма! <{POST_SNAPBACK}> Не съм съгласен!!Като ги погледнеш от горе да ама примерно при САТА изобщо няма огромня ИДЕ кабел който го има при ПАТА.Много по подредено,празно и удобно е в кутията с хард САТА Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 И тва кво общо има с бързината Иначе ако минаваш от 20-ка хард на 5400 оборота и 2мб кеш към такъв с 7200 РПМ и 8мб естествено че има разлика и то голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Не съм съгласен!!Като ги погледнеш от горе да ама примерно при САТА изобщо няма огромня ИДЕ кабел който го има при ПАТА.Много по подредено,празно и удобно е в кутията с хард САТА В това отношение си има кръгли PATA кабели, дори в комплекта на мойто дъно имаше два, и определено са много по-стилни и въобще не пречат в кутията. Аз лично бих взел PATA, не само че няма видима разлика в скоростта, ами и е доста по-съвместимо, най-малкото си сигурен, че няма да ти трябват дискети с драйвери Разбира се най-големите модели от около 400ГБ мисля, че няма да имаш кой знае какъв избор, доколкото виждам, само в SATA вариант ги има, но не съм задълбавал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 В това отношение си има кръгли PATA кабели, дори в комплекта на мойто дъно имаше два, и определено са много по-стилни и въобще не пречат в кутията.Аз лично бих взел PATA, не само че няма видима разлика в скоростта, ами и е доста по-съвместимо, най-малкото си сигурен, че няма да ти трябват дискети с драйвери Разбира се най-големите модели от около 400ГБ мисля, че няма да имаш кой знае какъв избор, доколкото виждам, само в SATA вариант ги има, но не съм задълбавал. <{POST_SNAPBACK}> Относно кабелите в мойто дъно нямаше пък и в повечето дъна кабелите са си обикновените широките а не от кръглите.Аз не бих се изхарчил допълнително за кръгли кабели при положение че не съм много богат Ами това е много гаден проблем на хардовете САТА че искат някви дискети работи което е много гадно наистина!!Без флопи неможеш си качиш Виндовс а аз примерно неползвам флопи и само заради такъв хард трябва си купя Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Използването на дискета при САТА дисковете не е задължително винаги. Това се налага само, когато контролера е в отделен чип, а не е вграден в южния мост на дъното:-))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Относно кабелите в мойто дъно нямаше пък и в повечето дъна кабелите са си обикновените широките а не от кръглите.Аз не бих се изхарчил допълнително за кръгли кабели при положение че не съм много богат Ами това е много гаден проблем на хардовете САТА че искат някви дискети работи което е много гадно наистина!!Без флопи неможеш си качиш Виндовс а аз примерно неползвам флопи и само заради такъв хард трябва си купя <{POST_SNAPBACK}> еми тогава за кво каза че са много по-бързи от АТА, което не е вярно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Are i az da pitam. eto izvadka ot jar: 120, Maxtor, ATA/133, 7200, 8192k 76$ 120, Seagate, ATA100, 7200, 8192k 81$ 120, HITACHI, ATA/100, 7200, 8192k 77$ ima li golqma razlika v ka4estvoto na 3te produkta? 4uval sum 4e maxtora sa bokluci? A hitachito? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petst Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Вземи си Seagatе. Това е марката. Макстора грее много и е шумен Хитачито не е достатъчно надеждно, остава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 Az lichno se bqh sprql na Hitachi 250GB SATA no ne sum siguren. Savamane ako beshe vidql podpisa mi tama mi pishe dunoto 100% ima SATA kontroler Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Гледам че имах Сиигейт.Не сменяй марката! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Да, и аз скоро мисля да вземам хард, и ще е сийгейт. В момента съм с един Макстор от 3 години, много съм доволен от него, не е мръднал, изключително тихо работи, но явно сега хардовете са ги 'развалили'. Едно време нямаше такива оплаквания от Макстор. Няколко приятели си бяха взели такива и нямаше проблеми. Но сега явно отново сийгейт са на мода, както първите 10 и 20 мегабайтови Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 a dali tazi cena e kraina ili 6te trqbva i dds da se slaga(sled 6u6umu6u)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted September 3, 2005 Author Share Posted September 3, 2005 Дам кофти възникна друг проблем сега трябва да чакам новата доставка на Hitachi 250GB SATA 8MB Cache понеже никъде го няма в момента Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Дам кофти възникна друг проблем сега трябва да чакам новата доставка на Hitachi 250GB SATA 8MB Cache понеже никъде го няма в момента <{POST_SNAPBACK}> Ами тогава вземи Seagate. Разлика в качеството няма да намериш Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 off: Взех си 80GB Exelstor /ATA 100/7200 . Понеже не разбриам много от хардове го избрах защотото запълва нуждите ми(за памет) и ми излезе евтино. Мнение за харда? Понеже гледам , че препоръчвате различни от този тип Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Според мен са по-малко надеждни от Seagate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted September 12, 2005 Author Share Posted September 12, 2005 Само да питам някой може ли ми препоръча някво охлаждане за HDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Само да питам някой може ли ми препоръча някво охлаждане за HDD <{POST_SNAPBACK}> Това тук мисля ,че е достатъчно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.