Jump to content
BulForum.com

Network Problem

HAKERA®

Recommended Posts

Можеш ли да бъдеш малко по-конкретен?

За мрежата спря може да има 1000 причини.

Може ланката да е гръмнала, кабела да не е наред, жаковете ти да не са направени по най-добрият начин.

Първо провери кои светлинки светят отзад на самите ланки и кажи.

Kabelite, LAN kartite i izob6to celiq hardwere si e OK, no lampi4kite, na LAN kartite ne svetqt. IP adresite sa naglaseni i vupreki vsi4ko mreja nqma. Na moeto PC pokazva, 4e mrejata e OK dokato na drugoto izpisva "Network Cable Unplugged". Abe s edna duma neobqsnima rabota :(

Proverix, i ne e v tova problema :( . Osven tova taka pokazva vinagi, kogato ednoto PC e izklu4eno. Rabotata e tam, 4e prdi, kogato pak ne rabote6e mrejata pone moje6e da razbere6 ako drugoto PC e izklu4eno (pokazva6e nadpis "Network Cable Unplugged"). Togava doyde edin priqtel da pomaga, za6toto sam ne mojax da se opravq i dokato se opitvaxme da q opravim, neznayno za6to, se precaka o6te pove4e i kakto spomenax na moyto PC pokazva, 4e vsi4ko e nared prez cqloto vreme (dori togava, kogato drugoto PC e izklu4eno i bi trqbvalo da izpisva "Network Cable Unplugged" ) , a na drugoto PC prez cqloto vreme pokazva "Network Cable Unplugged" :( .

az sam v mreja s o6te dvama 4oveka i takiva problemi mi se slu4vat 4esto(toku 6to opravih poredniq gaf).zna4i parvo si proveri hardwera.toest dali dvete lanki svetqt.ako ne sveti nqkoq ot tqh proveri jakovete i gi porazklati ako situaciqta ne se podobri trqbva da si vzeme6 kle6ti ili da izvika6 nqkoi da ti smeni rj-jaka(trqbva da si kupi6 nov 20 stotinki e).ako ne probvai da namesti6 lankata v usb-to.ako i tva ne stava si razmenete lankite i vij dali e ot lankata ili ima druga pri4ina.ako lankite svetqt i prodalja6 da ima6 problem pi6i zna4i e ot softwernite nastroiki.te lesno mogat da se opravqt no e dosta dalgo za obqsnenie.taka 4e pi6i kvo to4no ti iska.vazmojno e da vi e oburkana porednostta na jicite v rj-jaka tai kato ako ste s swich ili hub porednostta e edna a ako ste directno svarzani druga.ako e ot tva moga da ti gi npi6a v kav red sa.no za sega stiga.probvai opisanite metodi i ako nqma rezultat pi6i

Абе хора тука имаше някъде учебниците на Cisco. Защо някои път не пробвате да попрочете малко преди да се захванете да правите мрежи?

В общи линии със системата "всичко знам всичко мога" виждате какви са резултатите-мрежи, които работят когато си искат, ако работят изобщо.

probvai da namesti6 lankata v usb-to.a

Ne mi e iasno kak 6te namesti6 PCI(ISA) LAN karta v USB-to ???!!!???-t'va parvo ;)

Vtoro ne moje da e obarkana posledovatelnosta na kabeite 6toto nali perdi tova e rabotila mrejata.

Treto proveri na li ne si Disable NIC.Mnogo 4esto se polu4ava vav XP-to i pi6e 4e kabela e izklu4en.

vsichko dotuk kazano e mnogo verno, i az sum go imal tozi problem v nashata mreja :)..momchetata obache kazaha vsichko, koeto moje da e, osven edin problem :

Nedai si Boje nqkoi ot vas dvamata da si e slojil WIn ME (Mazna Ebavka), a drugiq da e s XP...mnogo se muchihme, ne trugva mrejata...toq s XP-to ima mreja, drugiq - ne...neznam zashto e taka i dali vinagi se poluchava, obache pri nas problema si ostana nerazreshen (e razreshi se de - slojihme mu 98 SE na momcheto :P)

drugo, drugo... vij na oniq pich, deto ne mu sveti lankata, dali ne sa mu barani nastroikite na lan-kartata, i po-tochno za vryzkata - 10/100 (ako razbira se lankata poddurja i dvata rejima na rabota) - preporuchitelno da e FULL DUPLEX 100 ili Auto

pri men pak po edno vreme ima6e mreja samo kogato servera be6e pod 98ME no tva sa prosto windowsi :angry: taka 4e mnogo ne moje da se o4akva.edna preporuka mnogo gore6ta servera da si sloji linux daje i da ne ste naqsno s linux 6a sviknete-struva si naistina ;)

Abe kato 4e li se upravi :D :D :D . Kakto i az kazax problema ne be6e v lankata, nito v kabelite. Vsi4ko si be6e OK. No tazi sutrin re6ix sam da probvam da go opravq (bez pi4a, deto be6e do6al da "pomaga"), "porazbazikax" malko nastroikite i vsi4ko tragna po voda :D . Sega mojem dori da cukame na Contrata v LAN, kakto mojexme predi da se precaka. I vse o6te ne znam kakvo mu be6e stanalo ;) .

Maddrum razbira6 li mnogo ot mreji ???????

Чак пък много не бих казал.

Попрочел съм малко тук-там за да може мрежите ми да не се разпадат от само себе си и съответно да се оправят от само себе си :)

Чак пък много не бих казал.

Попрочел съм малко тук-там за да може мрежите ми да не се разпадат от само себе си и съответно да се оправят от само себе си :)

Mnogo dobre kazano.I az sam taka ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...