MazataBG Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Така значи закупих си Блутуута показан на снимката от Германос и помня единствено че дриверите се казваха Blue Soleil.Моля ако някой има същтото да пише на ПМ или тук че ми трябват дривери а не мога да намеря./помня че бяха на малак диск-200МБ/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 25, 2005 Author Share Posted August 25, 2005 Mоля админите да затворят темата.Блутуута заработи отново благодарение на Leper_Messiah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Предварително се извинявам за дългия пост (все пак нали трябва "подробно да обясним проблема си") и се надявам някой да събере сили да го прочете и, ако може, да ми помогне... Аз имам същия, но ми прави много гадни проблеми: Вчера, щастлив и доволен, пъхнах блутута в дупката отзад (USB, хора, USB), сложих дискчето в драйва и потрих ръце при мисълта за бъдещото ровичкане, търсене на програмки и т.н. Сетъпът излезе и аз самоуверено кликнах некст. Дадох му идея къде да се инсталира. Извади типичното за инстал на драйвери съобщение, че не са одобрени от уиндоус и т.н. (интересно, че на компютъра на вуйчо ми, където също се опитах да го инсталирам преди това, не показа нищо подобно и си се инсталира съвсем спокойно), аз както винаги му казах да си гледа работата, tой се съгласи. Когато стигна до Installing Bluetooth Audio Device поиска някакъв файл от диска на ХР, който, естествено, се оказа, че имам и на харда, но чак след като свалих диска от японката (отново, при вуйчо ми не поиска нищо подобно). Както и да е, в края на краищата BlueSoleil се инсталира успешно. Ако не броим постоянното изкачане на new hardware wizard с информацията, че е намерил "ports" и неизчезването му дори след като извадих машинката от ЮЕсБи-то; дори след многократното инсталиране на драйверите които искаше; дори след деинсталирането на цялата програма... (ненужно е да споменавам, че на другия компютър такова нещо нямаше) Но както и да е, да кажем, че щях да преживея този ад всеки път, когато включвам компютъра (имам предвид кликането на canсel, докато се откаже... 20-30 пъти) ако все пак всичко беше проработило. Значи, аз, щастлив и горд от успешната все пак инсталация, кликнах 2 пъти на новата иконка на десктопа и се появи познатото (от другия компютър) прозорче с оранжевото топче в средата и т.н. Дори табелката bluetooth started се появи долу вдясно След клик на рефреш се появи и телефонът (нокия 6600, впрочем) И така, направих компютъра и телефона paired devices (не знам за какво служи, но предположих, че ще е по-добре да ги свържа колкото се може повече), кликнах на телефона и му казах да се конектне. Даде connection failed. След малко мислене се сетих, че mRouter не е пуснат. Съответно от старт менюто пуснах Nokia Data Suite. Тя, естествено, не намери нищо, но емРутърът се пусна. Върнах се обратно в BlueSoleil и пак му казах да се свърже. Поиска ми някакъв код, който да е еднакъв на телефона и компютъра. Написах код "1" и на 2те места. Връзката стана. В емРутър даде, че порт 3 е конектнат. На телефона дадох на една картинка "send via bluetooth", от намерените (намери моя комп и телефона на съседа ми... много се изкефих избрах компютъра, на екрана изписа нещо, дадох "да" и картинката се появи в my documents/bluetooth/inbox. Размазах се от кеф, връзката работеше! Самоуверено пуснах пак data suite с намерението да се ровя из опциите и, да броузвам телефона, да си подредя най-накрая снимките и т.н. Първия път нищо не стана. Компютърът заби и се наложи да го ресетна. При новия старт за 1ви път се появи гореспоменатият проблем с новия хардуер. Повторих всичко дотук, но този път като се отвори нокия суит-ът ми поиска име, с което да идентифицира телефона за в бъдеще. Вече почти си отдъхнах и заместих стандартното "Nokia 6600" с "Legop4o's phone" Даде ми, че името е невалидно. Реших, че е заради апострофа и написах само "Legop4o". Пак същото. Примирих се и върнах "Nokia 6600". Пак даде, че е невалидно. Изражението ми заприлича на това - . Взе да ми писва. Пак ребутнах, този път нежно и елегантно, от старт менюто. Следващият опит завърши, отново, с тотален "фрийз". Любопитен факт - скайп показваше новите съобщения (нещо като "къде изчезна... мамка ти") Този път вече се изнервих и издърпах щепсела. След 10 минути, когато се успокоих, пак го пуснах и деинсталирах всичко, свързано с BlueSoleil. Днес си пуснах компа, new hardware wizard пак ме поздрави. Сложих малкото дискче, оня инсталира нещо и след 2 опита млъкна (о, чудо ) Отворих форума и написах това. Май стана бая подробно... Дано някой разбере за какво става дума. Единственото решение, което ми идва на ум е да форматирам харда и да си купя друг блутут. Възможно ли е да не покривам някакви системни изисквания или просто уиндоуса да ми е скапан? Нищо не стоплям вече, помооооооощ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.