Jump to content
BulForum.com

проблем със саундкарта

Recommended Posts

Проблема е следен. Дъното ми е това от подписа, има гейм порт ,но за целта трябва да му се сложи една планка, която не получих в комплекта. Търсих из магазините в Пловдив, и ми казаха по добре да си купя някаква евтинка с.карта с гейм порт. Купих си c-media cmi8738, сложих я преди това ънинсталнах старата вградена, и я изключих от биоса. Изключих вградения гейм, и миди порт. Сложих си дривери за с-медия-та, но като реших да си включа джойстика(Wingman Atack), онова се разпищя, че гейм порта не бил конфигориран правилно. Следва дивайс менижер, а там ми казва че нямало ресурси за гейм порта. Ще се оправи ли ако реинстална бозата(WINxp) или трябва да барникам из irq, те са на автоматик и до сега не съм имал проблеми. Please help.

problema e 4e kato si smenq irq na ednoto se smenq i na drugoto i pak si pre4at

Пробвай да сложиш картата в друг слот, обикновено към всеки слот има насочено определено IRQ.

Ами незнам какво да ти кажа аз съм с тази звукова карта и е голяма прецакня.Аз като си я купих и инсталирах драйверите единия от предните два канала спря да се слуша та много е възможно да ти се е развалила.

Че що не си забраниш само Game порта който ти е на дъното, а да си оставиш саундкартата която е на дъното - чрез нея да си слушаш музика, предполагам че качеството на звука ще е много по добро. А да ползваш само геймпорта на PCI саунд картата която си взел.

Ся прочетох какво си писал "сложи една планка" - ами аз мисля че имам такава?

Виж това

Ако става обади се.

.. ,но за целта трябва  да му се сложи една планка, която не получих в комплекта. Търсих из магазините в Пловдив, и ми казаха по добре да си купя някаква евтинка с.карта с гейм порт. ...

Без коментар!!! :wacko:

Набутвация за евтин боклук, на който ще използваш (явно няма да използваш) само един сериен порт, който го имаш на дъното, и цялата саундкарта за украшение :blink: ..

Хора, не слушайте какви съвети ви дават по повечето компютърни фирми.. повечето от вас си го знаете това де. В случая можеше да пуснеш обява тук във форума че търсиш такава планка, със сигурност на някой му се намира. Аз лично имам една към мойто дъно, която не ползвам, и бих ти я дал, ако не смятах никога да я ползвам ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...