Xciter Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Проблема е следен. Дъното ми е това от подписа, има гейм порт ,но за целта трябва да му се сложи една планка, която не получих в комплекта. Търсих из магазините в Пловдив, и ми казаха по добре да си купя някаква евтинка с.карта с гейм порт. Купих си c-media cmi8738, сложих я преди това ънинсталнах старата вградена, и я изключих от биоса. Изключих вградения гейм, и миди порт. Сложих си дривери за с-медия-та, но като реших да си включа джойстика(Wingman Atack), онова се разпищя, че гейм порта не бил конфигориран правилно. Следва дивайс менижер, а там ми казва че нямало ресурси за гейм порта. Ще се оправи ли ако реинстална бозата(WINxp) или трябва да барникам из irq, те са на автоматик и до сега не съм имал проблеми. Please help. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Според мен си погледни BIOS-a и специално разпределението на IRQ-тата.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 27, 2005 Author Share Posted August 27, 2005 problema e 4e kato si smenq irq na ednoto se smenq i na drugoto i pak si pre4at oftopic sorry za shlokovicata sq installnah slack i ne sam go opravil o6te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 problema e 4e kato si smenq irq na ednoto se smenq i na drugoto i pak si pre4at Пробвай да сложиш картата в друг слот, обикновено към всеки слот има насочено определено IRQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Ами незнам какво да ти кажа аз съм с тази звукова карта и е голяма прецакня.Аз като си я купих и инсталирах драйверите единия от предните два канала спря да се слуша та много е възможно да ти се е развалила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Че що не си забраниш само Game порта който ти е на дъното, а да си оставиш саундкартата която е на дъното - чрез нея да си слушаш музика, предполагам че качеството на звука ще е много по добро. А да ползваш само геймпорта на PCI саунд картата която си взел. Ся прочетох какво си писал "сложи една планка" - ами аз мисля че имам такава? Виж това Ако става обади се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 .. ,но за целта трябва да му се сложи една планка, която не получих в комплекта. Търсих из магазините в Пловдив, и ми казаха по добре да си купя някаква евтинка с.карта с гейм порт. ... Без коментар!!! Набутвация за евтин боклук, на който ще използваш (явно няма да използваш) само един сериен порт, който го имаш на дъното, и цялата саундкарта за украшение .. Хора, не слушайте какви съвети ви дават по повечето компютърни фирми.. повечето от вас си го знаете това де. В случая можеше да пуснеш обява тук във форума че търсиш такава планка, със сигурност на някой му се намира. Аз лично имам една към мойто дъно, която не ползвам, и бих ти я дал, ако не смятах никога да я ползвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Ето това: http://kolegata.hit.bg/GF4MX440/IMG_0005.JPG http://kolegata.hit.bg/GF4MX440/IMG_0006.JPG Само че трябва да се премахне частта на саундкартата и ще ти свърши работа. Въпроса е дали можеш да го пригодиш. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.