Jump to content
BulForum.com

Автор в компютърно списание

simbata

Recommended Posts

Има ли някой, който работи като автор в някакво подобно списание ?

Интересува ме каква е процедурата при предаването на статиите и разни подробности, ако може.

Също и каква е заплатата на човек с такава професия ?

Има ли някой, който работи като автор в някакво подобно списание ?

Интересува ме каква е процедурата при предаването на статиите и разни подробности, ако може.

Също и каква е заплатата на човек с такава професия ?

Кво си мислиш че ще те вземат ли? :lol: :lol: :lol: Ако беше така по цял ден щях да пиша статии, да съм изучил професията до съвършенство и да работя в Gamer's Workshop като заместник главен редактор с тенденция да стана главен редактор.. :lol: :lol: :lol: . С две думи: темата е безмислена освен ако не искаш информация, която да ти потрябва завбъдеще. Просто забрави за момента. Не смятам че някои ще те вземе на сериозно колкото и добър и талантлив да си.

Късмет завбъдеще все пак. :)

Кво си мислиш че ще те вземат ли?  :lol:  :lol:  :lol: Ако беше така по цял ден щях да пиша статии, да съм изучил професията до съвършенство и да работя в Gamer's Workshop като заместник главен редактор с тенденция да стана главен редактор.. :lol:  :lol:  :lol: . С две думи: темата е безмислена освен ако не искаш информация, която да ти потрябва завбъдеще. Просто забрави за момента. Не смятам че някои ще те вземе на сериозно колкото и добър и талантлив да си.

Късмет завбъдеще  все пак. :)

Аз пък мисля, че твоят поуст е безмислен... ;)

Поискал съм информация, ако може някой да даде, ако не - няма смисъл да пише! :angry:

А, да и мерси за пожеланието... :wir

Аз пък мисля, че твоят поуст е безмислен...  ;)

Поискал съм информация, ако може някой да даде, ако не - няма смисъл да пише!  :angry:

А, да и мерси за пожеланието... :wir

Еми ок ето ти информация. За статиите... еми всяко списание си има офис. Така че непрекъснато си заобиколен от колеги по тоя начин тея ти наливат акъл как да напишеш статията ( ако нещо не им харесва ). Когато статята е готова някой с повече от елементарни познания по компютърна графика и колаж, разбира от работа на фотошоп слага фона на страницата ( често това са скрийншотове от играта както всички знаем ), вмъкват ти написания, преработен ( от теб или някой друг ) текст, гледата как да го разпределят, къв шрифт и ала бала глупости заради други скрийншотове които искат да се вмъкнат..

Относно заплащането. Еми всяко списание излиза в определен тираж ( да кажем 5000 ). И всеки член на екипа взима някъв % от спечеленото. Да кажем взимаш 3% списанието е продадено в пълен тираж с цена 5 лв. => 3% от 25000 = 750 лв ако не се лъжа. Но понякога е по-малко ако не се продаде в пълен тираж и се съберат разходи които не са покрити от някви приходи.

Горе-долу тва е. Ако има друго на ЛС. :)

Ами поискай информацията от този който може да ти я даде - пиши до някое списание. Тук е несериозно да очакваш сериозен отговор.

Освен това:

Масовата практика за "пробиване" в медийни издания е:

1. Ти изпращаш материал, който считаш за интересен и подходящ за публикуване в конкретното издание на адреса на изданието във формат който те са обявили, че ще приемат. За адрес и формат - погледни карето на изданието, в което са посочени адреси, редактори и прочие бла бла бла - обикновено на гърба на предната корица, на първата страница, на последната страница или на задната корица

2. Те го преглеждат и преценяват да се публикува или не, след което съответно има две опции:

2.1. Преценяват материала като безинтересен, зле написан или неотговарящ на тематиката им - оставят го без последствие и забравят за него.

2.2. Преценяват, че материала представлява интерес и отговаря на тематиката им. Публикуват го, а ти получаваш хонорар за него в определения от тях размер и в определения пак от тях ден от седмицата за изплащане на хонорари.

2.2.1. След мноооооого дълъг период на взаимноизгодно сътрудничество между тях и теб (разбирай: ти пращаш материали редовно, те ги публикуват редовно) евентуално, но малко вероятно, ти предлагат да водиш рубрика или под някаква друга форма да станеш постоянен сътрудник на заплата. Но не разчитай на такова нещо.

Успех.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...