Jump to content
BulForum.com

Adobe Photoshop

asd

Recommended Posts

Реших да направя една тема за тази програмка тъй като е доста разбпространена и има много хора които тепъра навлизат в нея и не знаят почти нищо(например хора като мен).Тази тема ще биде точно за незнаещите,за въпроси,проблеми и т.н.

Ето го и първия въпрос от мен:някой ще ми каже ли как да изрежа дадена част от някоя картинка и да я сложа на друга.Примерно да изрежа джантата на ферари и да я сложа на трябант ;) .Аз съм с Adobe Photoshop v6.0.

Отговора на въпроса ти се крие тук

И ти какво ся.Мислиш че не съм видял темата и не съм я проверил ли.Не съм от вчера в тоя форум и знам правилата,и се старая да ги спазвам.Прегледаи по внимателно и ще видиш че никаде не пише как се използва така нареченото "ласо".А и аз не питам само за коли ;) .Например да хвана някой замък и да го сложа в градината на баба и дядо :D

И ти какво ся.Мислиш че не съм видял темата и не съм я проверил ли.Не съм от вчера в тоя форум и знам правилата,и се старая да ги спазвам.Прегледаи по внимателно и ще видиш че никаде не пише как се използва така нареченото "ласо".А и аз не питам само за коли ;) .Например да хвана някой замък и да го сложа в градината на баба и дядо :D

ето ти туториал за 7 DATA.bg тук има по подромна информация ако ти трябват още прати ЛС

Отваряш картинката с трабанта с фотошопа. Избираш функцията crop, в лявата колона е, май на втория ред, бутона е квадрат с един диагонал. Ограждаш гумата, после даваш Сейв Ас :excl: (правиш нов файл щото ако дадеш Сейв ще запаметиш върху картинката с целия трабант и тя ще изчезне), ще те пита "Crop Image before saving ???" и ти викаш Yes, после те пита за качеството на картината, нагласяш някакво и даваш ОК.

Стъпка 2: вмъкване. С фотошоп не знам как но знам как става с Пейнта, отваряш картинката на ферарито с пейнт (десен бутон върху картинката>Опен уит>Пейнт) и горе от менюто даваш Едит>Пейст Фром... тук намираш файла в коя директория е и той се появява отгоре в реален размер (демек преди това трябва да си нагласил големината :excl: ) можеш с мишката да го наместиш.....

После си взимаш една бира от хладилника и си пускаш някоя кефеща те игра B) B)

Стъпка 2: вмъкване. С фотошоп не знам как но знам как става с Пейнта, отваряш картинката на ферарито с пейнт (десен бутон върху картинката>Опен уит>Пейнт) и горе от менюто даваш Едит>Пейст Фром... тук намираш файла в коя директория е и той се появява отгоре в реален размер (демек преди това трябва да си нагласил големината :excl: ) можеш с мишката да го наместиш.....

После си взимаш една бира от хладилника и си пускаш някоя кефеща те игра  B)  B)

отваряш фаила и кликаш 2 пъти върху имеджа за да се отвори лейара (ако е заключен)отваряш кликаш с десния бутон и натискаш Ctrl като го задържаш и двата бутона и го местиш в новия фаил и става като нов лейар(който също трябва да е отворен)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...