asd Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Реших да направя една тема за тази програмка тъй като е доста разбпространена и има много хора които тепъра навлизат в нея и не знаят почти нищо(например хора като мен).Тази тема ще биде точно за незнаещите,за въпроси,проблеми и т.н. Ето го и първия въпрос от мен:някой ще ми каже ли как да изрежа дадена част от някоя картинка и да я сложа на друга.Примерно да изрежа джантата на ферари и да я сложа на трябант .Аз съм с Adobe Photoshop v6.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Отговора на въпроса ти се крие тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted August 23, 2005 Author Share Posted August 23, 2005 Отговора на въпроса ти се крие тук <{POST_SNAPBACK}> И ти какво ся.Мислиш че не съм видял темата и не съм я проверил ли.Не съм от вчера в тоя форум и знам правилата,и се старая да ги спазвам.Прегледаи по внимателно и ще видиш че никаде не пише как се използва така нареченото "ласо".А и аз не питам само за коли .Например да хвана някой замък и да го сложа в градината на баба и дядо Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasbas Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Провери тук: http://datutorials.com/photoshop/photoshop.php има доста туториали за фотошоп и са сортирани по категории. Имат и търсачка, пиши "car" и цъкни на Search. Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 И ти какво ся.Мислиш че не съм видял темата и не съм я проверил ли.Не съм от вчера в тоя форум и знам правилата,и се старая да ги спазвам.Прегледаи по внимателно и ще видиш че никаде не пише как се използва така нареченото "ласо".А и аз не питам само за коли .Например да хвана някой замък и да го сложа в градината на баба и дядо <{POST_SNAPBACK}> ето ти туториал за 7 DATA.bg тук има по подромна информация ако ти трябват още прати ЛС Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted August 23, 2005 Author Share Posted August 23, 2005 ето ти туториал за 7 DATA.bg тук има по подромна информация ако ти трябват още прати ЛС <{POST_SNAPBACK}> Ok много тенкс на сички.Оправих се горе долу и сега е осаваршенствам Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Отваряш картинката с трабанта с фотошопа. Избираш функцията crop, в лявата колона е, май на втория ред, бутона е квадрат с един диагонал. Ограждаш гумата, после даваш Сейв Ас (правиш нов файл щото ако дадеш Сейв ще запаметиш върху картинката с целия трабант и тя ще изчезне), ще те пита "Crop Image before saving ???" и ти викаш Yes, после те пита за качеството на картината, нагласяш някакво и даваш ОК. Стъпка 2: вмъкване. С фотошоп не знам как но знам как става с Пейнта, отваряш картинката на ферарито с пейнт (десен бутон върху картинката>Опен уит>Пейнт) и горе от менюто даваш Едит>Пейст Фром... тук намираш файла в коя директория е и той се появява отгоре в реален размер (демек преди това трябва да си нагласил големината ) можеш с мишката да го наместиш..... После си взимаш една бира от хладилника и си пускаш някоя кефеща те игра Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Стъпка 2: вмъкване. С фотошоп не знам как но знам как става с Пейнта, отваряш картинката на ферарито с пейнт (десен бутон върху картинката>Опен уит>Пейнт) и горе от менюто даваш Едит>Пейст Фром... тук намираш файла в коя директория е и той се появява отгоре в реален размер (демек преди това трябва да си нагласил големината ) можеш с мишката да го наместиш..... После си взимаш една бира от хладилника и си пускаш някоя кефеща те игра <{POST_SNAPBACK}> отваряш фаила и кликаш 2 пъти върху имеджа за да се отвори лейара (ако е заключен)отваряш кликаш с десния бутон и натискаш Ctrl като го задържаш и двата бутона и го местиш в новия фаил и става като нов лейар(който също трябва да е отворен) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.