HDT Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 бях щастлив юзер на Миранда ИМ преди няколко седмици обаче ми омръзна и реших да си инсталирам ICQ и сега като ми омръзна ICQ-то пуснах миранда-та обаче неще да се конектне някой има ли идея от какво може да се е получило това сбъгясване Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 И на мен няколко пъти за годините, през които ползвам Miranda, ми се е случвало да изперка и да не ще да работи като хората. В 100% от случаите се е оказвал повреден профил. По едно време бях направил около 10 MB хистори, и си мислех че е от това, но ми се е случвало и с далеч по-малък профил. Изтриването на текущия профил и оставянето на Миранда да създаде нов (или ръчно създаване на нов) винаги е оправяло проблема. Ползвам Миранда от 4 години, съществувала е без проблеми на машината ми заедно с ICQ, т.е. ICQ не се бърка на Миранда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HDT Posted August 21, 2005 Author Share Posted August 21, 2005 да обаче аз направо ънинсталирах миранда и след това я инсталирах на ново и същия уи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 да обаче аз направо ънинсталирах миранда и след това я инсталирах на ново и същия уи <{POST_SNAPBACK}> del на папката след ънинстала - пази ти конф файла и трябва да го изтриеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
HDT Posted August 21, 2005 Author Share Posted August 21, 2005 ами направих и това и пак нищо някой от вас ползва ли миранда в момента Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 ами направих и това и пак нищо някой от вас ползва ли миранда в момента Интересен въпрос. Ползвам Миранда нонстоп докато е включен компа. С 0.4.0.1 съм. Вероятно нещо Уиндоуса ти маже работата.. Пробва ли след ънинстала и изтриването на директорията \Program Files\Miranda IM да рестартираш, и след това да я инсталираш отново? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HDT Posted August 22, 2005 Author Share Posted August 22, 2005 пробвах даже и ICQ-то махнах за по сигурно обаче пак непомгна явно ще се оправи след преинстал на виндолса Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 С коя версия на ICQ.dll си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kario88 Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 И при мен неще да конектва ICQ през мирандата... Явно нещо се е бъгнало . Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 С коя версия на ICQ.dll си? <{POST_SNAPBACK}> сложи си плъгина UPDATER за да ги упдате автоматично и няма да има проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
HDT Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 оправих го като си инсталирах програмата CCleaner изчистих некви ненужни работи с нея и се оправи мерси на всички Link to comment Share on other sites More sharing options...
vassko Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 аз търся подобна програмка да жключва и СКЪПЕ в нея! Някой да знае дали съществува? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 аз търся подобна програмка да жключва и СКЪПЕ в нея! Някой да знае дали съществува? Не, няма такава. То не може и да има на този етап. Най-много се е стигнало до там, че програмите да могат да използват инсталирания Skype на машината чрез API извиквания, но не и без да го имаш инсталиран. Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Не, няма такава. То не може и да има на този етап.Най-много се е стигнало до там, че програмите да могат да използват инсталирания Skype на машината чрез API извиквания, но не и без да го имаш инсталиран. <{POST_SNAPBACK}> има плъгин и за skype Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 има плъгин и за skype <{POST_SNAPBACK}> но този плъджин прави точно това което е казал теди по-горе, като ди го добавя и като протокол в самия ИМ чрез който можеш да чатиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Вероятно повечето от вас, които ползвате Миранда (а и други клиенти, различни от ICQ), сте забелязали проблем с получаването на съобщения. По-специално виждате, че ви пишат, но дотам.., не получавате нищо, и съобщенията се губят! Всички е нужно да си обновят версията на ICQ.DLL плъгина за да могат да ползват отново ICQ чрез Миранда. Ако примерно някой си е обновил този плъгин, а човека, с който чати от другата страна не е, проблем има отново. Затова е наложително всички да го направят. Не е нужно да се инсталира новата 04.0.2 версия (в която има само един бъгфикс за AIM, и дори ICQ плъгина който идва с нея страда от същия проблем). Official ICQ.DLL 0.3.5.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 мда, от вчера при мен е така, ама чак по едно време забелязах, че от другата страна пишат, ама не получавам ... и се сетих да проверя дали има нова версия на icq plugin-a. оказа се, че има и всички си дойде на мястото Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Абе хора, от одеве нещо стана с Miranda и не ще да се кънектне, след като и с ICQ, i s QIP се връзвам успешно.. Изведнъж се дискънектна и ми изплюва прозорец: --------------------------- ICQ Fatal --------------------------- Connection failed. You were rejected by the server for an unknown reason. This can happen if the UIN is already connected. --------------------------- OK --------------------------- Само при мен ли става така? И с друга инсталация на Миранда е същото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ando Lomen Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 И на мен ми изписва, че съм вече свързан. Помислих, че от gmail notifier plug-in-a, който си сложих се е получила някаква не съвместимост, но той си бачка и е connect-нат, докатo Miranda-та е offline. Някакви идеи защо става това и как може да се оправи? @empty soul Много благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empty soul Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Трябва да се ъпдейтне ICQ.dll файла (намира се в Plugins директорията на миранда). http://addons.miranda-im.org/details.php?a...iewfile&id=1683 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 Тая Миранда става все по-зле в това отношение - на 14 Август има нов ъпдейт на ICQ.dll - 03.7.1 Защо при всяка малка смяна на протокола, все нещо трябва да й става, и само на миранда, останалите клиенти изглежда не се засягат Много често взе да става напоследък това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 аз пък имам проблем с msn-a - от другата страна съм offline. смених 3-4 версии на msn.dll файла ... все тая Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted August 17, 2006 Share Posted August 17, 2006 icq.dll file-a трябва да се ъпдейтне, защото има нова версия на ICQ. Аз ъпдейтнах и мирандата и ICQ месинджъра. Новата миранда 0.5 ми изглежда малко по-комерс от обичайното, но това го налагат от AOL и ICQ месинджъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Тая Миранда става все по-зле в това отношение ... .... и аз почвам да имам подобно усещане ... и то не само за разните IM протоколо, но за различните й плъгини. почва да забива, да крашва все по-често ... направо си е изнервящо Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 .... и аз почвам да имам подобно усещане ... и то не само за разните IM протоколо, но за различните й плъгини. почва да забива, да крашва все по-често ... направо си е изнервящо В интерес на истината, аз нямам тези проблеми, с последните версии Миранда е много стабилна, не ми е забила нито веднъж от поне десетина месеца, проблемът е с плъгините - няма почти нито един свестен. Аз ползвам всичко на всичко два. А може би плъгин системата на самата Миранда е сбъркана... не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.