WriteR4e Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Аз пък много често казвам вместо "обаче"-"ма"(от "ама") И супер неудобно ми става като си говоря с някое момиче и тя си помисли, че и говоря на "ма" Например: "Ма виж ся кво става..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Хах, ами чували ли сте израза "Благодаря,му/и за което"...доста известни личности го употребяват.Не е ли правилно: "За което му/и благодаря"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Хах, ами чували ли сте израза "Благодаря,му/и за което"...доста известни личности го употребяват.Не е ли правилно: "За което му/и благодаря"? <{POST_SNAPBACK}> Не.Мисля,че просто е сменен словореда,не е грешно. едит:когато искаш да използваш местоимението "й" го пиши"й",а не "и". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eclipse Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Аз пък много често казвам вместо "обаче"-"ма"(от "ама") И супер неудобно ми става като си говоря с някое момиче и тя си помисли, че и говоря на "ма" Например: "Ма виж ся кво става..." <{POST_SNAPBACK}> Много внимавай тогава като потвърждаваш нещо... "Ма да" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Мени даскалката по български ме отучи, почна да ми намаля оценката и аз много бързо се отучих. Ама пък аз почвах всяко изречение със "начи:" едит:тя много държеше да ишем есетата в наш си стил за това използвах такива "думички" много често... Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Аз напоследък почнах на всяко изречение РАЗБИРАШ ЛИ накрая да слагам +МАЙНА ама нея не я дроя щото просто немога да се отуча(а и не искам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 "Майна" употребявам, само когато съм ядосан или когато хората около мен често я използват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeXy_BeBo Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 И на мен паразитните думи са ми майна или пък някой кат каже нещо аз казвам ОСВЕНННН Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.