Jump to content
BulForum.com

Паразитните думички

Antares

Recommended Posts

Аз пък много често казвам вместо "обаче"-"ма"(от "ама") :bgrin: И супер неудобно ми става като си говоря с някое момиче и тя си помисли, че и говоря на "ма" :lol:

Например:

"Ма виж ся кво става..." :blink:

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Хах, ами чували ли сте израза "Благодаря,му/и за което"...доста известни личности го употребяват.Не е ли правилно: "За което му/и благодаря"? :confused

Хах, ами чували ли сте израза "Благодаря,му/и за което"...доста известни личности го употребяват.Не е ли правилно: "За което му/и благодаря"? :confused

Не.Мисля,че просто е сменен словореда,не е грешно.

едит:когато искаш да използваш местоимението "й" го пиши"й",а не "и".

Аз пък много често казвам вместо "обаче"-"ма"(от "ама") :bgrin: И супер неудобно ми става като си говоря с някое момиче и тя си помисли, че и говоря на "ма" :lol:

Например:

"Ма виж ся кво става..." :blink:

Много внимавай тогава като потвърждаваш нещо... "Ма да" :lol: :P

Мени даскалката по български ме отучи, почна да ми намаля оценката и аз много бързо се отучих. Ама пък аз почвах всяко изречение със "начи:" :D

едит:тя много държеше да ишем есетата в наш си стил за това използвах такива "думички" много често...

Аз напоследък почнах на всяко изречение РАЗБИРАШ ЛИ накрая да слагам +МАЙНА ама нея не я дроя щото просто немога да се отуча(а и не искам)

"Майна" употребявам, само когато съм ядосан или когато хората около мен често я използват.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...