JoroBoy Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Molia preporuchaite mi TV tuner za okolo 50-70$.....nai-vajnoto e da vadi naistina kachestvena kartina i da ima distancionno?!Mersi predvaritelno....ako nekoi ima neshto za prodavane sushto moje da si dade ofertata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Asus Aз имах такъв. Много е доволен , само оригиналния му софтуер е малко бавен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Само не си взимай pixelview или MSI tv anywhere... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Pinnacle ASUS-а е къде къде по зле като изработка.. просто си личи че е по-евтин вариант Pinnacle се доближават най-много до професионалните устройства. Те са и съответно най-скъпи Имам едно тунерче, с дистанционно.. но нещо не го ползвам много напоследък, та го продавам.. единствената му особеност е че е Mono. Ако те интересува, пиши PM, за да се договорим за цената.. и да го видиш как работи, ако желаеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Аха супер са pinnacle, и тези не са лоши http://www.vali.bg/?group=&article=2523&co...cle_content.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 За под 40 $ можеш да си вземеш супер тунер - AverMedia! Ако искаш още информация, тук съм снаписал ревю за него! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 21, 2005 Author Share Posted August 21, 2005 Pinnacle ASUS-а е къде къде по зле като изработка.. просто си личи че е по-евтин вариант Pinnacle се доближават най-много до професионалните устройства. Те са и съответно най-скъпи Имам едно тунерче, с дистанционно.. но нещо не го ползвам много напоследък, та го продавам.. единствената му особеност е че е Mono. Ако те интересува, пиши PM, за да се договорим за цената.. и да го видиш как работи, ако желаеш. <{POST_SNAPBACK}> Dai mi tochnia model da vidia kak vurviat cenite.....ako,e dobra cenata moje i da si stisnem rucete?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 Dai mi tochnia model da vidia kak vurviat cenite.....ako,e dobra cenata moje i da si stisnem rucete?! <{POST_SNAPBACK}> Вече не го виждам по ценовите листи точно моят модел, нo цената на Stereo модела е 54 долара без ДДС: http://www.jarcomputers.com/7.html (тоест около 103 лева.. сметни го нали..) Ако 60 лева те устройват за моя (при условие че не е Stereo) казвай. Винаги съм мислил че няма телетекст, но под Linux успях да го подкарам Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 21, 2005 Author Share Posted August 21, 2005 Вече не го виждам по ценовите листи точно моят модел, нo цената на Stereo модела е 54 долара без ДДС: http://www.jarcomputers.com/7.html (тоест около 103 лева.. сметни го нали..) Ако 60 лева те устройват за моя (при условие че не е Stereo) казвай. Винаги съм мислил че няма телетекст, но под Linux успях да го подкарам <{POST_SNAPBACK}> Videh go toia za 54$....no imam nekuv spomen,che v JAR davaha bez DDS,kakto v ERA...........shte proveria,kolko e krainata cena i shte ti se obadia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 Videh go toia za 54$....no imam nekuv spomen,che v JAR davaha bez DDS,kakto v ERA...........shte proveria,kolko e krainata cena i shte ti se obadia! <{POST_SNAPBACK}> Всъщност на този етап (освен ако нямаш някакви връзки) по честен начин можеш да взимаш без ДДС само определени елементи (процесор.. памет...) но спеицално за тези тунери... аз поне не можах да спестя ДДС-то преди година (138 лева ми струваше тунера тогава) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 При избора на тунер основното е да прецениш за какво предимно ще го ползваш. Ако е само да си гледаш ТВ, повечето тунери, предлагани на пазара, ще ти свършат работа. Ако ще записваш програми, трябва да провериш каква хардуерна компресия поддържа, защото някои производители пишат по кутиите, че поддържа MPEG4, но всъщност това го прави кодека, а не самия тунер. Казват, че чиповете на Филипс давали по-добро изображение, в сравнение с Конексант. Не мога да го потвърдя категорично. Имах PixelView Play TV pro с чип Конексант BT 878, и го смених, защото ме дразнеха 2 неща: не успях (това не значи, че изобщо не е възможно) да го накарам да записва в компресиран формат. Толкова ми бяха познанията в онзи момент. Второ: Фактът, че дистанционното е вързано към тунера и ползва подпрограмка, влизаща в конфликт с хибернирането на компютъра ме дразнеше, защото ползвам тази функция. Сега имам ASUS TV FM Card ("силиконов" тунер) с чип Филипс 7135, обаче пък оригиналния софтуер е свръх тромав и не открива някои канали, та го подкарах с FLY2000. Устройва ме, че дистанционното е на USB. Генералният извод, който направих за себе си е, че драйверите и приложния софтуер са едно от най-важните неща. И най-добрия тунер, ако не може да се управлява коректно, все едно е боклук. За да не останеш разочарован в избора си, съветвам те да прегледаш форумите (включително руските ) и да се запознаеш с проблемите, защото тунерите са доста капризен хардуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 21, 2005 Author Share Posted August 21, 2005 При избора на тунер основното е да прецениш за какво предимно ще го ползваш. Ако е само да си гледаш ТВ, повечето тунери, предлагани на пазара, ще ти свършат работа. Ако ще записваш програми, трябва да провериш каква хардуерна компресия поддържа, защото някои производители пишат по кутиите, че поддържа MPEG4, но всъщност това го прави кодека, а не самия тунер. Казват, че чиповете на Филипс давали по-добро изображение, в сравнение с Конексант. Не мога да го потвърдя категорично. Имах PixelView Play TV pro с чип Конексант BT 878, и го смених, защото ме дразнеха 2 неща: не успях (това не значи, че изобщо не е възможно) да го накарам да записва в компресиран формат. Толкова ми бяха познанията в онзи момент. Второ: Фактът, че дистанционното е вързано към тунера и ползва подпрограмка, влизаща в конфликт с хибернирането на компютъра ме дразнеше, защото ползвам тази функция. Сега имам ASUS TV FM Card ("силиконов" тунер) с чип Филипс 7135, обаче пък оригиналния софтуер е свръх тромав и не открива някои канали, та го подкарах с FLY2000. Устройва ме, че дистанционното е на USB. Генералният извод, който направих за себе си е, че драйверите и приложния софтуер са едно от най-важните неща. И най-добрия тунер, ако не може да се управлява коректно, все едно е боклук. За да не останеш разочарован в избора си, съветвам те да прегледаш форумите (включително руските ) и да се запознаеш с проблемите, защото тунерите са доста капризен хардуер. <{POST_SNAPBACK}> Triabva samo za gledane na TV! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 Като гледам в подписа ти, видеокартата ти има Video in, така, че може да се огледаш и за външни тунери, не само на PCI слот. Там нещата са по-прости откъм настройка. Трябва да приема по стандарт PAL-B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 21, 2005 Author Share Posted August 21, 2005 Като гледам в подписа ти, видеокартата ти има Video in, така, че може да се огледаш и за външни тунери, не само на PCI слот. Там нещата са по-прости откъм настройка. Трябва да приема по стандарт PAL-B. <{POST_SNAPBACK}> ...ne e za men az TV pochti ne gledam...za edno frendche e:))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 Щом ще е само за гледане на телевизия, мисля че и един PixeView ще свърши работа, но не и със софтуера, който идва с него (мисля, че е ужасен тоя софтуер). Аз имам подобен тунер - Lenco - но чипа си е Conexant bt878. Иначе на Fly2000 вади отличен образ, а дистанционното го подкарах с една програма - uICE (много е ефектна, ама това е друга тема ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 Има едни manli в мост, някой да ги е пробвал тях ? С какъв чип са ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.