Jump to content
BulForum.com

Разлика м/у ММС и SD

Recommended Posts

Каква е разликата м/у двете ... ??

1-та разлика е че на SD има едно ключенце с което можеш да блокираш триенето и записа върху картата.

2-та разлика е че MMC е малко по-тънка от SD което не ти пречи ако ще я ползваш за цифров фотоапарат, но ако ще я ползваш за GSМ - ще ти трябва ММС

най-добре кажи за какво ще ти трябва и ще ти кажем какво да си вземеш

p.s. това което забравих да спомена че и при ММС и при SD има разновидност HiSpeed - по-добре да вземеш от нея - просто там трансфера е по-бърз и няма да имаш проблем когато правиш клипчета на цифров фотоапарат.

Eми трябва ми за фотоапарат4е Кодак ... 2мп е ... и търся някоя по-малка .. а никъде из магазините няма по-малка от 256 ... и така просто исках да знам каква е разликата м/у двата вида .. миси .. бтв апарата неправи клип4ета .. съответно затова не ми трябва толкова голяма карта ... нито пък бърза :blink:

.. а никъде из магазините няма по-малка от 256 ...

заповядай в офиса на Вали Компютърс - в момента имам една 128МБ MMC, на цена 18$ с 1 година гаранция

имам и Sd на 16.8 $ пак с 1 година гаранция

ве4е и аз незнам какво да взема .. дават ми 64мб (която мисля 4е е идеална за моя апарат) за 15 кинта (втора ръчка) .... 128 както ти пи6е6 са приблизително 27-8 лева ... а 256 .. в jar computers 40 лева ... пред голяма дилема съм ... :wacko: :wacko: :wacko:

ве4е и аз незнам какво да взема .. дават ми 64мб (която мисля 4е е идеална за моя апарат) за 15 кинта (втора ръчка) .... 128 както ти пи6е6 са приблизително 27-8 лева ... а 256 .. в jar computers 40 лева ... пред голяма дилема съм ...  :wacko:  :wacko:  :wacko:

Най-вероятно апарата ти поддържа и MMC и SD затова провеи и вземи по-евтината. Ако поддържа SD вземи си SD, защото е по-разпространена. Е, освен ако не смяташ да си купуваш Nokia GSM с MMC ;)

Dreamer и двете ги поддуржа затова питах каква е разликата .. ина4е в ценово .. разликата не е голяма .. но с вградената 16 мб памет правя 17 снимки (най-доброто качество) и с 256 ми идват маллко множко снимки ..... 6тото все пак и батерии трябват за тях :) явно ще се снабдя с 64-то макар да е леко набутвация ..

E, kato otide6 na po4ivka nqkyde za sedmica-dve bateriite moje da gi smenq6/dozarejda6, a pametta moje da utesnee i da ti se naloji da trie6 nqkoi ot snimkite...Ne e priqtno!

Аз като си направя сапунерката на най-лошото качество(а то никак не е лошо в темата за катастрофите съм слагал снимки с него, който иска да види), мога да правя малко над 10,000 снимки.И веднъж отивам за 5 дена на балкана с приятели и снимаме та са късаме, всеки ден презареждане на батериите(4 батерии по 2100мАч)и накрая гледам в машинарията има 450 мб свободни.Викам си "брей срам...да не можем за 5 дена да запълним една 512-ка" и като направих режима на клипчето на резолюция 800Х600, VGA и най-чкото качество за 1 час правене на клип ММС-то се нагъчи.

Та извода, е че ако човека няма да прави снимки безразборно и ще си пести паметта, да си вземе по-малката карта, но ако може да прави видео-клипчета, и то хубави, да си вземе бая голямка.

Едит:Сега виждам, че поста ми е абслолютен офтопик.По темата...не знам каква е разликата м/у ММС и SD, но знам че разликата в цената е много малка, а ММС-то става и за телефони и други джаджи, така че ММС е по-добрия избор според мене.

По темата...не знам каква е разликата м/у ММС и SD, но знам че разликата в цената е много малка, а ММС-то става и за телефони и други джаджи, така че ММС е по-добрия избор според мене.

Доколкото знам аз, MMC-то е по-стария стандарт и може да се каже че постепенно "умира", само Нокия го крепи засега като го ползва в своите телефони, но и на това не можеш да разчиташ много защото там са едни разновидности RS-MMC (размери наполовина) и RS-MMC DV (dual voltage) дето ако си вземеш една обикновенна MMC пак не можеш да си спокоен че ще работи на GSM Нокия от по-новите модели.

Иначе цените им за нови са еднакви - гледам цените на Most - разликата при 512 MB е 0.50$ а при 256 MB е 1.00$

При това положение, аз бих предпочел SD карта заради по-голямата скорост на достъп и по-голямата здравина на корпуса, а пък MMC бих предпочел ако цената е много по-ниска (взех си една 256 на старо за фотоапарата) или пък нямам друг избор (GSM-а ми иска RS-MMC и тва е :))

заповядай в офиса на Вали Компютърс - в момента имам една 128МБ MMC, на цена 18$ с 1 година гаранция

имам и Sd на 16.8 $ пак с 1 година гаранция

vav vali-to li ba4ka6 imate li RS MMC nad 512 mb "?!

vav vali-to li ba4ka6 imate li RS MMC nad 512 mb "?!

не :( нямаме над 512MB засега

фирмата производител на която сме представители за България засега не произвжда по-големи обеми от 512MB

надявам се това скоро да се промени :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...