czenitel Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Каква е разликата м/у двете ... ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Каква е разликата м/у двете ... ?? <{POST_SNAPBACK}> 1-та разлика е че на SD има едно ключенце с което можеш да блокираш триенето и записа върху картата. 2-та разлика е че MMC е малко по-тънка от SD което не ти пречи ако ще я ползваш за цифров фотоапарат, но ако ще я ползваш за GSМ - ще ти трябва ММС най-добре кажи за какво ще ти трябва и ще ти кажем какво да си вземеш p.s. това което забравих да спомена че и при ММС и при SD има разновидност HiSpeed - по-добре да вземеш от нея - просто там трансфера е по-бърз и няма да имаш проблем когато правиш клипчета на цифров фотоапарат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted August 19, 2005 Author Share Posted August 19, 2005 Eми трябва ми за фотоапарат4е Кодак ... 2мп е ... и търся някоя по-малка .. а никъде из магазините няма по-малка от 256 ... и така просто исках да знам каква е разликата м/у двата вида .. миси .. бтв апарата неправи клип4ета .. съответно затова не ми трябва толкова голяма карта ... нито пък бърза Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 .. а никъде из магазините няма по-малка от 256 ... <{POST_SNAPBACK}> заповядай в офиса на Вали Компютърс - в момента имам една 128МБ MMC, на цена 18$ с 1 година гаранция имам и Sd на 16.8 $ пак с 1 година гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted August 19, 2005 Author Share Posted August 19, 2005 ве4е и аз незнам какво да взема .. дават ми 64мб (която мисля 4е е идеална за моя апарат) за 15 кинта (втора ръчка) .... 128 както ти пи6е6 са приблизително 27-8 лева ... а 256 .. в jar computers 40 лева ... пред голяма дилема съм ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 ве4е и аз незнам какво да взема .. дават ми 64мб (която мисля 4е е идеална за моя апарат) за 15 кинта (втора ръчка) .... 128 както ти пи6е6 са приблизително 27-8 лева ... а 256 .. в jar computers 40 лева ... пред голяма дилема съм ... Най-вероятно апарата ти поддържа и MMC и SD затова провеи и вземи по-евтината. Ако поддържа SD вземи си SD, защото е по-разпространена. Е, освен ако не смяташ да си купуваш Nokia GSM с MMC Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted August 19, 2005 Author Share Posted August 19, 2005 Dreamer и двете ги поддуржа затова питах каква е разликата .. ина4е в ценово .. разликата не е голяма .. но с вградената 16 мб памет правя 17 снимки (най-доброто качество) и с 256 ми идват маллко множко снимки ..... 6тото все пак и батерии трябват за тях явно ще се снабдя с 64-то макар да е леко набутвация .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 E, kato otide6 na po4ivka nqkyde za sedmica-dve bateriite moje da gi smenq6/dozarejda6, a pametta moje da utesnee i da ti se naloji da trie6 nqkoi ot snimkite...Ne e priqtno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 E, kato otide6 na po4ivka nqkyde za sedmica-dve bateriite moje da gi smenq6/dozarejda6, a pametta moje da utesnee i da ti se naloji da trie6 nqkoi ot snimkite...Ne e priqtno! <{POST_SNAPBACK}> Аз като си направя сапунерката на най-лошото качество(а то никак не е лошо в темата за катастрофите съм слагал снимки с него, който иска да види), мога да правя малко над 10,000 снимки.И веднъж отивам за 5 дена на балкана с приятели и снимаме та са късаме, всеки ден презареждане на батериите(4 батерии по 2100мАч)и накрая гледам в машинарията има 450 мб свободни.Викам си "брей срам...да не можем за 5 дена да запълним една 512-ка" и като направих режима на клипчето на резолюция 800Х600, VGA и най-чкото качество за 1 час правене на клип ММС-то се нагъчи. Та извода, е че ако човека няма да прави снимки безразборно и ще си пести паметта, да си вземе по-малката карта, но ако може да прави видео-клипчета, и то хубави, да си вземе бая голямка. Едит:Сега виждам, че поста ми е абслолютен офтопик.По темата...не знам каква е разликата м/у ММС и SD, но знам че разликата в цената е много малка, а ММС-то става и за телефони и други джаджи, така че ММС е по-добрия избор според мене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 По темата...не знам каква е разликата м/у ММС и SD, но знам че разликата в цената е много малка, а ММС-то става и за телефони и други джаджи, така че ММС е по-добрия избор според мене. <{POST_SNAPBACK}> Доколкото знам аз, MMC-то е по-стария стандарт и може да се каже че постепенно "умира", само Нокия го крепи засега като го ползва в своите телефони, но и на това не можеш да разчиташ много защото там са едни разновидности RS-MMC (размери наполовина) и RS-MMC DV (dual voltage) дето ако си вземеш една обикновенна MMC пак не можеш да си спокоен че ще работи на GSM Нокия от по-новите модели. Иначе цените им за нови са еднакви - гледам цените на Most - разликата при 512 MB е 0.50$ а при 256 MB е 1.00$ При това положение, аз бих предпочел SD карта заради по-голямата скорост на достъп и по-голямата здравина на корпуса, а пък MMC бих предпочел ако цената е много по-ниска (взех си една 256 на старо за фотоапарата) или пък нямам друг избор (GSM-а ми иска RS-MMC и тва е Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 21, 2005 Share Posted August 21, 2005 заповядай в офиса на Вали Компютърс - в момента имам една 128МБ MMC, на цена 18$ с 1 година гаранция имам и Sd на 16.8 $ пак с 1 година гаранция <{POST_SNAPBACK}> vav vali-to li ba4ka6 imate li RS MMC nad 512 mb "?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 vav vali-to li ba4ka6 imate li RS MMC nad 512 mb "?! <{POST_SNAPBACK}> не нямаме над 512MB засега фирмата производител на която сме представители за България засега не произвжда по-големи обеми от 512MB надявам се това скоро да се промени Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 ako se promeni skoro zvankai 6toto nikade ne mojax da si namera po-golqma ot 512mb za gsm-a mi a cenata pri vas na 512-kite kolko e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.