sanjanmm Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Така свързвам ги двете TV-to и TV Out-a на видео картата и си тръгва.Само че е черно бяла картината на телевизора.В настройките всичко съм направил,но пак не става..Видео картата ми е ати радеон 9550..Помагайте моля Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Не мога да ти помогна конкретно. Трябва някой с АТИ да се изкаже, но щом ти дава черно-бяла картина не си направил всичко както трябва в настройките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaden Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 ima nastroika za 4erno bqloto ot displays/tv/advanced/composite sharpness tam 6te go promeni6 i 6te stane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaden Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 hyh mani 4e i az imam problem sega mi smeniha kartata/asus 9550ge/ 4e isgorq i sega cvetovete sa super gadni na TV-to super mnogo cvetno i tymno i ne moga da go opravq koito znae da dava akyl 4e se ma4a cql den ... sorry no nqmam cyrilic Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Ако това те устройва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 И аз имам въпрос.Телевизора ми е малко стар и незнам дали ще мога си пусна компа към него.Как да разбера дали става и по колко начина може се включи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 И аз имам въпрос.Телевизора ми е малко стар и незнам дали ще мога си пусна компа към него.Как да разбера дали става и по колко начина може се включи. Ами дай инфо какъв е телевизора, колко е стар. В повечето случаи има само един начин да се направи връзката, телевизора трябва да има поне от онези малките кръгли конектори - чинчове, за аудио и за видео по един (явно ТВ е стар за да е стерео, в който случай ще има два за аудиото). Телевизора трябва освен това да има и бутон за включване на Video, Aux или нещо такова, което е един 'специален' канал, ако мога да се изразя така. Ако няма такива чинчове, трябва да има поне SCART-букса, но е малко вероятно за стар телевизор. Тя представлява една подобна на букса за принтер, с два реда от около 20 пина, като външния контур на буксата е леко като наклонен правоъгълник, т.е. като ромб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 да не е евробукса това дето ми обясняваш.Там си включвам видеото ако говориш за това.И е на два реда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 да не е евробукса това дето ми обясняваш.Там си включвам видеото ако говориш за това.И е на два реда. Да, ето това: цък Ако е така, купуваш си един кабел, който да има от двата края съответните букси за компа и за ТВ, и това е, остават настройките на драйвера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 да попитам и аз нещо. с GF 4 МХ 400 съм,купих си 100Hz телевизор,свързвам ги,но единствено десктопа ми се вижда,филмите не ми вървят,някои които може да помогне ще съм му много задължен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Ами да такова е.Значи става така ли.И се включва само с scart-букса към tv-то и никъде другаде не се пъха нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanjanmm Posted August 19, 2005 Author Share Posted August 19, 2005 Ами не е от настойките...всичко съм направил...Някъде бях чувал за няква програма TV TOOLS или TV out ама не знам...помагайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Значи проблема ти е, че телевизорът ти най-вероятно не поддържа NTSC система. Решението е да си свалиш някоя от версиите на драйвърите Омега от тук и след като си ги инсталираш от менюто да си смениш режима на цветността на PAL Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 да попитам и аз нещо.с GF 4 МХ 400 съм,купих си 100Hz телевизор,свързвам ги,но единствено десктопа ми се вижда,филмите не ми вървят,някои които може да помогне ще съм му много задължен. <{POST_SNAPBACK}> Пробвай следното:Пусни филма,примерно с БС плеър,но на малък прозорец не на цял екран,след което го "влачиш"на дясно,докато излезе от екрана При мен се получава,от монитора прозореца отива на телевизора барабар с маркера на мишката там го правиш на цял екран и си готов....А с този кабел става най-лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanjanmm Posted August 19, 2005 Author Share Posted August 19, 2005 Може ли някой да помага . Кажете ако трябвам да свалям някви драйвери за видеото или някви програми плс.И какви са тези дравери ОМЕГА ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Пробвай следното:Пусни филма,примерно с БС плеър,но на малък прозорец не на цял екран,след което го "влачиш"на дясно,докато излезе от екрана При мен се получава,от монитора прозореца отива на телевизора барабар с маркера на мишката там го правиш на цял екран и си готов....А с този кабел става най-лесно <{POST_SNAPBACK}> Защо просто не дадеш да ти клонира(показва еднакъв образ) образа на двата дисплея. To по default май е на хоризонтално разделяне на екрана. едит: а ако се разровиш из опциите, можеш да го насртоиш да ти показва филмите на тв-то, докато ти си правиш нещо друго на монитора. Последния път когато го пробвах бях ГФ4МХ с 5*.** драйвери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 А този средния кабел за какво е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 А този средния кабел за какво е . <{POST_SNAPBACK}> За звука Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 За звука де но къде се пъха на мястото на колоните на компа ли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 За звука де но къде се пъха на мястото на колоните на компа ли. <{POST_SNAPBACK}> Да,в звуковата карта Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Защо просто не дадеш да ти клонира(показва еднакъв образ) образа на двата дисплея. To по default май е на хоризонтално разделяне на екрана. едит: а ако се разровиш из опциите, можеш да го насртоиш да ти показва филмите на тв-то, докато ти си правиш нещо друго на монитора. Последния път когато го пробвах бях ГФ4МХ с 5*.** драйвери. <{POST_SNAPBACK}> Така беше,но сега съм с 77.77 и с тях не става,само с влачене на прозореца опцийте пак ги има(clone i dual) но не се получава поне при мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Сега като се замисля на един приятел му стваше така. Той беше с фх5700(производство на nvidia) и искаше да си клонира сигнала на една видеостена Тошиба. Не ставаше нищо с clone, образ показваше само като избере видеостената като primery display, но пък тогава изключваше монитора. Ако се навия да пренеса телевизора ще пробвам.(аз съм с видеото от подписа и 71.84 дривери) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Aйде момчето на което му излиза черно бяло да каже как прави връзката с телевизора, защото не видях, а като не знам- не мога да му отговоря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Пробвай следното:Пусни филма,примерно с БС плеър,но на малък прозорец не на цял екран,след което го "влачиш"на дясно,докато излезе от екрана При мен се получава,от монитора прозореца отива на телевизора барабар с маркера на мишката там го правиш на цял екран и си готов....А с този кабел става най-лесно <{POST_SNAPBACK}> Аре някой ми каже от пловдив откъде мога да си взема такъв кабел и какво точно да им обясня за да ме разберат че хич не ги чаткам тия работи.Тв outa ми е S-video. Има друга тема за TVout http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=2200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Аре някой ми каже от пловдив откъде мога да си взема такъв кабел и какво точно да им обясня за да ме разберат че хич не ги чаткам тия работи.Тв outa ми е S-video.Има друга тема за TVout http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=2200 <{POST_SNAPBACK}> Такъв кабел може да си купиш от техномаркет Европа(на Пазарджишко шосе)съм ги виждал със сигурност.Има ги в няколко варианта на изработка(различни марки)и съответно цени...Аз лично съм се спрял на фирмата Bandrige,кабела им е около 5м екраниран коаксиален,силиконова изолация много солидна изработка струва обаче около 30 кинта...Ако не ти се дават толкова парички,има и по евтин вариант-HAMA-около 10-на лева пак става...На продавача казваш че ти трябва кабел който от страната на тв е евроскарт,към пс-то е S-видео+стандартен стерео жак... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.