Jump to content
BulForum.com

Въпрос за ТV-OUT - TV

Recommended Posts

Така свързвам ги двете TV-to и TV Out-a на видео картата и си тръгва.Само че е черно бяла картината на телевизора.В настройките всичко съм направил,но пак не става..Видео картата ми е ати радеон 9550..Помагайте моля

Не мога да ти помогна конкретно. Трябва някой с АТИ да се изкаже, но щом ти дава черно-бяла картина не си направил всичко както трябва в настройките.

hyh mani 4e i az imam problem sega mi smeniha kartata/asus 9550ge/ 4e isgorq i sega cvetovete sa super gadni na TV-to super mnogo cvetno i tymno i ne moga da go opravq koito znae da dava akyl 4e se ma4a cql den ... sorry no nqmam cyrilic

И аз имам въпрос.Телевизора ми е малко стар и незнам дали ще мога си пусна компа към него.Как да разбера дали става и по колко начина може се включи.

И аз имам въпрос.Телевизора ми е малко стар и незнам дали ще мога си пусна компа към него.Как да разбера дали става и по колко начина може се включи.

Ами дай инфо какъв е телевизора, колко е стар.

В повечето случаи има само един начин да се направи връзката, телевизора трябва да има поне от онези малките кръгли конектори - чинчове, за аудио и за видео по един (явно ТВ е стар за да е стерео, в който случай ще има два за аудиото).

Телевизора трябва освен това да има и бутон за включване на Video, Aux или нещо такова, което е един 'специален' канал, ако мога да се изразя така.

Ако няма такива чинчове, трябва да има поне SCART-букса, но е малко вероятно за стар телевизор. Тя представлява една подобна на букса за принтер, с два реда от около 20 пина, като външния контур на буксата е леко като наклонен правоъгълник, т.е. като ромб.

да не е евробукса това дето ми обясняваш.Там си включвам видеото ако говориш за това.И е на два реда.

Да, ето това:

цък

Ако е така, купуваш си един кабел, който да има от двата края съответните букси за компа и за ТВ, и това е, остават настройките на драйвера.

да попитам и аз нещо.

с GF 4 МХ 400 съм,купих си 100Hz телевизор,свързвам ги,но единствено десктопа ми се вижда,филмите не ми вървят,някои които може да помогне ще съм му много задължен.

Значи проблема ти е, че телевизорът ти най-вероятно не поддържа NTSC система. Решението е да си свалиш някоя от версиите на драйвърите Омега от тук и след като си ги инсталираш от менюто да си смениш режима на цветността на PAL ;)

да попитам и аз нещо.

с GF 4 МХ 400 съм,купих си 100Hz телевизор,свързвам ги,но единствено десктопа ми се вижда,филмите не ми вървят,някои които може да помогне ще съм му много задължен.

Пробвай следното:Пусни филма,примерно с БС плеър,но на малък прозорец не на цял екран,след което го "влачиш"на дясно,докато излезе от екрана :DПри мен се получава,от монитора прозореца отива на телевизора барабар с маркера на мишката :lol: там го правиш на цял екран и си готов....s4_eur_czar_le3.jpgА с този кабел става най-лесно :D

Може ли някой да помага :(. Кажете ако трябвам да свалям някви драйвери за видеото или някви програми плс.И какви са тези дравери ОМЕГА ?

Пробвай следното:Пусни филма,примерно с БС плеър,но на малък прозорец не на цял екран,след което го "влачиш"на дясно,докато излезе от екрана :DПри мен се получава,от монитора прозореца отива на телевизора барабар с маркера на мишката :lol: там го правиш на цял екран и си готов....s4_eur_czar_le3.jpgА с този кабел става най-лесно :D

Защо просто не дадеш да ти клонира(показва еднакъв образ) образа на двата дисплея. To по default май е на хоризонтално разделяне на екрана.

едит: а ако се разровиш из опциите, можеш да го насртоиш да ти показва филмите на тв-то, докато ти си правиш нещо друго на монитора. Последния път когато го пробвах бях ГФ4МХ с 5*.** драйвери.

Защо просто не дадеш да ти клонира(показва еднакъв образ) образа на двата дисплея. To по default май е на хоризонтално разделяне на екрана.

едит: а ако се разровиш из опциите, можеш да го насртоиш да ти показва филмите на тв-то, докато ти си правиш нещо друго на монитора. Последния път когато го пробвах бях ГФ4МХ с 5*.** драйвери.

Така беше,но сега съм с 77.77 и с тях не става,само с влачене на прозореца :confused опцийте пак ги има(clone i dual) но не се получава поне при мен :unsure:

Сега като се замисля на един приятел му стваше така. Той беше с фх5700(производство на nvidia) и искаше да си клонира сигнала на една видеостена Тошиба. Не ставаше нищо с clone, образ показваше само като избере видеостената като primery display, но пък тогава изключваше монитора. Ако се навия да пренеса телевизора ще пробвам.(аз съм с видеото от подписа и 71.84 дривери)

Aйде момчето на което му излиза черно бяло да каже как прави връзката с телевизора, защото не видях, а като не знам- не мога да му отговоря.

Аре някой ми каже от пловдив откъде мога да си взема такъв кабел и какво точно да им обясня за да ме разберат че хич не ги чаткам тия работи.Тв outa ми е S-video.

Има друга тема за TVout

http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=2200

Аре някой ми каже от пловдив откъде мога да си взема такъв кабел и какво точно да им обясня за да ме разберат че хич не ги чаткам тия работи.Тв outa ми е S-video.

Има друга тема за TVout

http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=2200

Такъв кабел може да си купиш от техномаркет Европа(на Пазарджишко шосе)съм ги виждал със сигурност.Има ги в няколко варианта на изработка(различни марки)и съответно цени...Аз лично съм се спрял на фирмата Bandrige,кабела им е около 5м екраниран коаксиален,силиконова изолация много солидна изработка :punk струва обаче около 30 кинта...Ако не ти се дават толкова парички,има и по евтин вариант-HAMA-около 10-на лева пак става...На продавача казваш че ти трябва кабел който от страната на тв е евроскарт,към пс-то е S-видео+стандартен стерео жак...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...