ivoru Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 60 градуса са много , нещо не си си намазал пастата като хората ... прегледай слотовете на паметта и AGP-то дали няма прах там , 4ат пат и от това се рестартват машини @gorgar , не е проблема в жегата , аз също съм с 2500+ @ 3200+ и нямам проблеми през изминалото лято , някъде нещо куца при теб ? <{POST_SNAPBACK}> nqma prah nikade, osven tova ne moje da se downclokne, probvah. Pri opit da se pusne ne6to na po-niska 4estota ne pali. 4akaite da vidim pod linux kak 6te e Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Аз пък съм за омазани партишъни на харда.В офиса баща ми имаше същия проблем и точно това се оказа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 Аз пък съм за омазани партишъни на харда.В офиса баща ми имаше същия проблем и точно това се оказа! <{POST_SNAPBACK}> Abe mai natam otiva rabotata, makar i ne to4no. Az sum si slojil Norton GoBack, toi se puska predi zarejdaneto na windows, izob6to predi vsi4ko, 6to zarejda ot hdd. sega go mahnah i ve4e nqkolko 4asa si raboti bez problem. 6te vidim dali tova e bil problema. 4i4ko norton pak e omazal ne6tata Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted September 8, 2005 Author Share Posted September 8, 2005 pak restartira i bez norton go back, ama zna4itelno po-rqdko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmare Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Вкарай го в DOS и извади дискетата. Остави го през нощта да работи. На сутринта ако е още в DOS значи не са е ресвал. Така поне ще разбереш дали е от Hardware или от Windows-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the batman Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Вкарай го в DOS и извади дискетата.Остави го през нощта да работи. На сутринта ако е още в DOS значи не са е ресвал. Така поне ще разбереш дали е от Hardware или от Windows-a. <{POST_SNAPBACK}> Хааа Е тва е мноо яко !!! Обаче , ако беше чел темата от начало щеше да разбереш че проблема го има и на POSTa което свежда проблема до хардуерен и като видиш какво е дъното проблема вече е разрешеен и сега да не плюя по ЕПОКС ще кажа само че те са много капризни дъна много ...за това ти предлагам да го продадеш на някой фен на епокс тук във форума и да си купиш напримерно AsRock да речем така си решаваш проблема най-евтино и окончателно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted September 13, 2005 Author Share Posted September 13, 2005 mdaa, moga da kaja 4e i bez norton goback pak si se resetva, osven tova go podkarah pod tilix/linux i pak dava su6toto. opredeleno problema e hardueren. vse me samnqva skapanoto duno, ama ako si vzema asrock kakto kazva batman 6te se metna ot trun ta na glog, 4e e po-visok abe kvi hubavi duna "zida" ima6e edno vreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
d-r ivanov Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Досега са ми попадали само 3РС-та с такъв проблем двете имаха проблем със захранването, сменям го и няма проблеми с рестарта, на третия му флашнах биоса и се оправи, 60 градуса не са проблем за АМД, а от РАМ-а обикновено не пали, първо смени захранването , старото ми преди да изгори ми правеше същите номера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 .... а от РАМ-а обикновено не пали, първо смени захранването , старото ми преди да изгори ми правеше същите номера <{POST_SNAPBACK}> Не е то4но така , може и да е от паметта ... също , макар 4е няма смисъл да си плямпаме празни приказки ,трябва да се тества .... като му се тури добро захранване , ако се ресва , на4и е дъно и памет ...едва ли е от ЦПУ , макар 4е 60* са си много за Атлон ХР ! Понякога дъното , неразбирайки се добре с паметта и слага твърде агресивни тайминги и тя не може да се справи , резулатата е в пове4ето слу4ай = рестарт ... ако преди тва запали изобщо ...... а и като се има в предвид ,4е Епокс са доста капризни дъна и към памети и към юзъри проблема може да е навсякъде , просто трябва да се пробва, колкото и да си 4ешем езиците , проби му е майката ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted September 20, 2005 Author Share Posted September 20, 2005 Ми кво да ви кажа, изглежда не е от паметта. Казах, че ме съмнява дъното, защото кондензаторите около процесора са малко поиздути. Интересното е, че като му сменя термо пастата, рестартира по-рядко . Шибаното дъно трябва да е проблемно, взехме нов компютър с дъно Епокс и то пак прави същото, макар и доста по-рядко. EPOX SUXX big time !! Foxy, кво ли не пробвах, и тайминги, и простотии, и охлаждане на всяка отделна част с вентилатор, и все рестартира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Заслушай се дали като се ресне ХДД-то се включва ОТНОВО.Щтот може да се прее..ва и да спира просто което води до рестарт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Заслушай се дали като се ресне ХДД-то се включва ОТНОВО.Щтот може да се прее..ва и да спира просто което води до рестарт. <{POST_SNAPBACK}> pri men pravi tochno tova,izklu4va se i pri proverkata v nachaloto se vkluchva otnovo,inache sum na asusko duno,no si mislq che e ot harda i v skoro vreme shte go smenq prosto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Не е задължително да е харда.Може би захранването не му подава постоянен ток а харда се изключва и при най-малкото колебание в тока./0.5-0.6 волта колебание/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Не е задължително да е харда.Може би захранването не му подава постоянен ток а харда се изключва и при най-малкото колебание в тока./0.5-0.6 волта колебание/ <{POST_SNAPBACK}> poneje si mislih sashtoto smenih zahranvaneto (300w codegen) sys 300 fortron s 120mm perkata...emi malko po-rqdko go pravi no pak pri aktivnost(copy/paste na filmi primerno) se resva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 poneje si mislih sashtoto smenih zahranvaneto (300w codegen) sys 300 fortron s 120mm perkata...emi malko po-rqdko go pravi no pak pri aktivnost(copy/paste na filmi primerno) se resva. <{POST_SNAPBACK}> памет или дъно .. или и двете .... (неразбирателство му дъно и памет и др.) Не е проц защото той се натоварва много малко при подобна операция! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 На първа страница бях писал относно абсолютно същия проблем - с изключването на харда. Та ако ти се пробва, махни всичкия PCI хардуер, инсталирай ЧИСТ Виндовс 2003, след това SP1. Поработи така 2-3 дена. Може и чист ХР с последващ СП2 да сложиш. При мен лично виндовс с вграден СП ми правеше доста мизерии, а ресването беше с голяма вероятност от виндовса също, или от факта че махнах една стара звукова карта едновременно с това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 от звуковата карта е било, не ми се вярва какъвто и windows да е да рестартирва, ако ти е наред hardware-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 от звуковата карта е било, не ми се вярва какъвто и windows да е да рестартирва, ако ти е наред hardware-а И аз си мислех същото дълго време, но предвид цялото поведение през тея няколко кошмарни месеца, и след всичките проби, вече не съм толкова сигурен. Интересното е, че при инсталирането на въпросния 2003 с интегриран сп1, още преди да сложа драйвери за онази звукова карта, ми правеше доста мизерии, но без да се ресва - например не можа да се инсталира факса - уж го инсталирах след инстала на Вин, но го няма, като отида пак в виндовс компонентс, няма отметка, но пък статуса казва, че съм имал нужда от 3-4 МБ място за избраните компоненти, а аз не съм променял нищо. Като сложа пак отметка на факса, нужното място става 0 ! Давам некст, инсталира нещо, и след това пак същото - no fax, и без отметка пак. Контрол панела често ми увисваше при отваряне (60% от случаите) и още куп такива. Освен звуковата да интерферирала хардуерно с нещо си друго, но не се сещам какво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted September 25, 2005 Share Posted September 25, 2005 памет или дъно .. или и двете .... (неразбирателство му дъно и памет и др.)Не е проц защото той се натоварва много малко при подобна операция! <{POST_SNAPBACK}> vazmojno e,no pyk tazi pamet s dynoto raboti bezproblemno 2 godini,kak taka izvednaj se setiha za nerazbiratelstvo nz..tezi dni shte smenq windowsa pyk posle ve4e shte vidim naistina shtoto otkroveno si drazni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.