ivoru Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Molq nqkoi ako ima ideq da kaje. Komputara mi se restartira okolo 1-4 puti dnevno bez nikakva pri4ina. 2 puti svalqh i mazah CPU s pasta, radiatora e meden sas zdrav fan, svalqh i turqh ram-a, ohlajdah hdd, po4istih i ohlajdah zahranvaneto, cd, videoto i drugite platki. Ne e ot zahranvaneto, nito temperaturata na procesora - 60 gradusa za AMD XP 2000+. Ne e kloknato. Malko po-4esto restartira ako ima diskova aktivnost ili se raboti ne6to na nego, nezavisimo kolko leko. Ponqkoga cqla no6t ne restartira, vupreki 4e ostavqm da se to4at programi s 30-40 k. Nqkoi ima li ideq? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 При мен същият проблем със същият процесор. Значи, единят варянт е, при токови удари...Примерно, като се включи бойлер, печка или нещо такова, пада рязко напрежението и се рестартира. Ако не е от това, може да е от процесора. При мен Асус Проуб ми дава, че е 57 градуса, а като рестартира и влезна в Биос 73 Някой път директно се изключва сам...абе лятото е ужас. Добре че сега е по хладно. Провери за вируси и т.н.....друго не се сещам Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Пробвай ли preinstaall windows? Това е най-вероятната причина. Можеш все пак преди да го направиш да си преинсталираш и всички драйвъри... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 ami ne, nqma takiva mo6tni ne6ta, 6toto sum v ofis. pod 60 gradusa mi dava v bios-a. U nas imam su6toto CPU i raboti, klokva se do 2 GHZ realni i ni6to mu nema Ina4e na ofisniq bokluk dunoto e Epox. Naprejeniqta mu sa v normite. Samnqvat me elektrolitnite kondenzatori okolo procesora Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Аз съм с Epox дъно, и в началото и аз имах точно такива проблеми. Оказа се че не е виновно дъното (само за инфо). Доста време страдах от подобни рестарти, понякога след 1-2 часа, понякога и след 20 часа се ресваше. При това харддиска се изключваше, и при старта - проверката в биос-а, се включваше отново. Какво ли не правих, вентилатори на всички възможни хардуери, дори и на мосфетите, слагах разни неща да блокирам топлия въздух от CPU-то към паметта и мосфетите.. Нищо не помогна. И двата преинстала на дъното бяха с Уиндоуси с вградени сървиз паци. Единия беше дори Win2003. И така в един и същи момент направих две промени - Махнах старата си звукова карта, която беше на 4-5 години някъде, и след това инсталирах Windows Server 2003, но чист, и след това инсталирах SP1 отделно. След това си взех нов звук креатив лайв, и оттогава (месец вече), нямам абсолютно никакви проблеми, редовно правя по 3-4 дена без рестарт (включително и в големите жеги). Според мен беше прецакан уиндоус, защото преди последния реинстал, бях извадил звуковата (старата) и пак се ресваше. Явно нещо по мемори мениджъра беше прецакано по принцип.. 2003-то не рестартираше, ами излизаше със син екран, че нещо е станало и се е шътдаунвал за да не повреди данните на харда. Затова пробвай поредния реинстал, след като извадиш всичкия хардуер като модеми, звуци, оставаш само интернета и видеото. Инсталираш и пробваш. Естествено това беше в моя случай, виж например видеокартата дали вентилаторът й не е спрял (или не се върти много бавно, което също е възможно), както и за другите вентове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Аз имам такива проблеми, но установих, че е от токови удари, защото на фр-тата от блока и на тях по няколко пъти на ден им се ресва.Много подла работа, даже лампата не примигва, супер за кратко прекъсва и..._)_.... А може и от вирус да е, аз имах един, който ми ресрваше ПЦ, и дори не ме предупреждаваше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Едва ли стават токови удари толкова често. Според мен е от рама, първо там се търсят такива проблеми с рестарти, особено ако си дуал ДДР Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Лятото така става като забравя да си даунклокна процесора - прегрява. 60 градуса не е нормална работна температура... ivoru, нали махна старата паста, преди да сложиш новата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 60 градуса въобще не е нормална температура. Аз имах същия проблем с Епокс дъното, с кеото съм и до днес. Тогава след всякакви интервенции, реших да намаля шината от 200 на 190 и вече почти година нито един рестарт. А преди това по няколко на ден. Така че може да го имаш предвид. Говорих с разни хора по тоя въпрос и ми казаха, че най-вероятно е процесора да не е много в ред и да не успява да се справя с тая шина. Според мен може и от рама да е, макар че е Twinmos и бая си бях поиграл с напреженията, но това не даде никакъв резултат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Не е нормална за новите ЦПУ-та а за Атлон ХП си е напълно в нормите Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Не е нормална за новите ЦПУ-та а за Атлон ХП си е напълно в нормите <{POST_SNAPBACK}> Мдам, мойто Pallomino XP 1800+ лятото се държи около 75-80:) Все пак, проблеми с рестарти нямам... Пак казвам, че Windows-а ти се е омазал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Аз съм с Epox дъно, и в началото и аз имах точно такива проблеми. Оказа се че не е виновно дъното (само за инфо).Доста време страдах от подобни рестарти, понякога след 1-2 часа, понякога и след 20 часа се ресваше. При това харддиска се изключваше, и при старта - проверката в биос-а, се включваше отново. Какво ли не правих, вентилатори на всички възможни хардуери, дори и на мосфетите, слагах разни неща да блокирам топлия въздух от CPU-то към паметта и мосфетите.. Нищо не помогна. И двата преинстала на дъното бяха с Уиндоуси с вградени сървиз паци. Единия беше дори Win2003. И така в един и същи момент направих две промени - Махнах старата си звукова карта, която беше на 4-5 години някъде, и след това инсталирах Windows Server 2003, но чист, и след това инсталирах SP1 отделно. След това си взех нов звук креатив лайв, и оттогава (месец вече), нямам абсолютно никакви проблеми, редовно правя по 3-4 дена без рестарт (включително и в големите жеги). Според мен беше прецакан уиндоус, защото преди последния реинстал, бях извадил звуковата (старата) и пак се ресваше. Явно нещо по мемори мениджъра беше прецакано по принцип.. 2003-то не рестартираше, ами излизаше със син екран, че нещо е станало и се е шътдаунвал за да не повреди данните на харда. Затова пробвай поредния реинстал, след като извадиш всичкия хардуер като модеми, звуци, оставаш само интернета и видеото. Инсталираш и пробваш. Естествено това беше в моя случай, виж например видеокартата дали вентилаторът й не е спрял (или не се върти много бавно, което също е възможно), както и за другите вентове. <{POST_SNAPBACK}> Наистина и аз мисля че е нужен преинстал на Виндовса!!Аз където съм с Селерон и е логично температурата на процесора да е ниска ми се рестарваше постоянно без никаква причина!!След като си смених Вина всякакви проблеми изчезнаха!!@ivoru както си написал че си направил всякакви хардуерни проучвания и всичко е в нормите значи операционната система тип Виндовс отново се е скапала(сифте се едно ) и иска преинстал Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Мдам, мойто Pallomino XP 1800+ лятото се държи около 75-80:) Все пак, проблеми с рестарти нямам... Пак казвам, че Windows-а ти се е омазал. <{POST_SNAPBACK}> И аз съм с такъв и държи 80 и няколко, не е от това, или е от уиндоуса, или някакъв червей, или някакъв друг хардуерен проблем, но не и процесора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted August 19, 2005 Author Share Posted August 19, 2005 Ne e dual RAM-a, samo 1 modul pqi e. Osven tova ustanovih, 4e kogato komputara e studen, ne e rabotil cqla no6t, dokato zagree se restart-va prez 1-2 min, daje win ne moje da zaredi. Tupoto e 4e win-a e preinstaliran predi 1,5 meseca, i ne sum go omazval mnogo. Ne e virus ili 4ervej, 6toto v ofisa na drugite pc-ta ni6to im nqma. Problema se poqvi predi okolo 3 sedmici, bez da promenqm ni6to kato softuer ili harduer. Predi tova vsi4ko be6e normalno. 60 gradusa si e napulno normalno za AMD XP. Osven da sloja edin poll da vidim kvo ste se ustanovi az glasuvam za skapano duno Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Ne e dual RAM-a, samo 1 modul pqi e. Osven tova ustanovih, 4e kogato komputara e studen, ne e rabotil cqla no6t, dokato zagree se restart-va prez 1-2 min, daje win ne moje da zaredi. Tupoto e 4e win-a e preinstaliran predi 1,5 meseca, i ne sum go omazval mnogo. Ne e virus ili 4ervej, 6toto v ofisa na drugite pc-ta ni6to im nqma. Problema se poqvi predi okolo 3 sedmici, bez da promenqm ni6to kato softuer ili harduer. Predi tova vsi4ko be6e normalno. 60 gradusa si e napulno normalno za AMD XP. Osven da sloja edin poll da vidim kvo ste se ustanovi az glasuvam za skapano duno <{POST_SNAPBACK}> Ами от това, че като е студен се рества много по-често, следва че не е от уиндоуса или от някакъв червей и от процесора съм 100% сигурен, че не е, остава да е дъното или нещо друго...и аз гласувам за дъното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Аз съм за РАМ, но много вероятно да е от дъното Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Аз пък съм за Виндов щото Виндос е боза!!много пъти ми се е случвало да се мисли че е хардуерен проблем и в последствие да се окаже че пак ОС-то е прецакано!Това че е на 1,5 месеца незначи че пак не е прецакан пренсталирай го и виж може и да се оправи ако ли не тогава търси друг проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 ustanovih, 4e kogato komputara e studen, ne e rabotil cqla no6t, dokato zagree se restart-va prez 1-2 min, daje win ne moje da zaredi.<{POST_SNAPBACK}> Аз пък съм за Виндов <{POST_SNAPBACK}> Според мене само от това, което е написал човека, става ясно, че не е от Уиндоуса...как като е загрял ще се рества само от време на време, а като не е, даже няма да иска да тръгне, пак казвам, че според мене е 100% ясно, че проблема е хардуеърен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Според мене само от това, което е написал човека, става ясно, че не е от Уиндоуса...как като е загрял ще се рества само от време на време, а като не е, даже няма да иска да тръгне, пак казвам, че според мене е 100% ясно, че проблема е хардуеърен. Аз бих казал от опит, че Уиндоуса понякога е много странно животно, аз като имах проблемите преди време, при мен след първия рестарт, обикновено последваше нов още по време на зареждането след първия, понякога 6 едно след друго (докато не вляза в сейф мод и не поседя малко. Не може да се гадае така, по това което пишеш, според мен начинът е да заредиш обикновен DOS или някакав линукс или някаква OS от Live CD, и там да 'поседиш' и да видим дали пак ще се ресне. Това е начина да определим поне дали е от Windows или не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Едва ли стават токови удари толкова често. .................... <{POST_SNAPBACK}> наскоро ми попадна един доклад от проучване на една компания от миналата година и мога да ти кажа, че токовите удари са доста....... въпросното проучване е траело около три месеца(в София, Пловдив и Бургас) и резултата е бил средно 150-160 такива на час и само за справка да спомена, че в електропреносната мрежа на западна европа бройката е средно 10-15 на час............ изводите може и сам да си ги направиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 по тая логика трябва да се рестартират компютрите през 5 минути, а такова нещо няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 mi dobre de, sega 6te go pusna s knoppix live cd da vidim, ama nali vi kazvam, dava restart ponqkoga daje po vreme na post testa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Не е нормална за новите ЦПУ-та а за Атлон ХП си е напълно в нормите <{POST_SNAPBACK}> Според мен Athlon XP и Athlon с Паломино ядро т.е. от старите са две различни неща и именно за ХР (ядра от Т-бред насам) мога да кажа, че нормална температура е около 30-40 и то клокнат поне докъм 2000-2100 MHz. 60 градуса е ... нещо не е както трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Аз съм за цпуто намали му честотата по шина с 33 и виж дали пак ще рестартира аз намалих моя бартон от 2500+ на 1900+ и сега нямам рестарти пробвах и дъното с друго цпу атхлон 1800+ клокнат на 2200+ или може би на 2300+ и си работи 24 часа без проблем на фулл лоад жегата му е майката Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 60 градуса са много , нещо не си си намазал пастата като хората ... прегледай слотовете на паметта и AGP-то дали няма прах там , 4ат пат и от това се рестартват машини @gorgar , не е проблема в жегата , аз също съм с 2500+ @ 3200+ и нямам проблеми през изминалото лято , някъде нещо куца при теб ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.