Mila Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Търся помощ - през 4-5 дена или седмица ми се прецаква гласовата функция в Yahoo Messenger-a - в смисъл, че чувам много добре, но след като започна да говоря, се прецаква. Ако аз не говоря, а пиша, може да си се запази voice-а ама това не е работа. После преинсталирам Yahoo Messenger-а и има спокойствие известно време. Подозренията ми са, че има някаква несъвместимост с нещо друго, което го прецаква, ама не знам кое и какво да правя. Имам Windows XP и най-често използвам Mozilla Firefox 1.06. Е, от време на време IE, когато лисицата не отвори нещо. Да не би пък да е DC++? Някакви идеи? Благодаря предварително за помощта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Като за начало бих ти препоръчал да инсталираш най-актуалната версия на Yahoo Messenger! за да сме сигурни, че не е от outdated софтуер. link: http://us.dl1.yimg.com/download.yahoo.com/...us/ymsgr7us.exe Второ: погледни когато се случва това дали има някакъв трансфер в мегабайти от твоята или към твоята машина. Трето: Пробвай да забраниш антивирусната си през това време. Четвърто: бъди сигурна, че през времето на разговора нямаш download/upload трансфер - ако имаш, дори да е ограничен спри го за да пробваш дали все пак няма нещо от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Ако действително през почти равни периоди се прецаква воиса (примерно 4-5 дена говориш добре, и след това започва да цака), това логично води до заключнието че нещо като че ли се 'натрупва' във времето. Това може да са някакви логове (които пък по някаква причина да изкарват на преден план някякъв бъг в Виндовса - защо не), които се натрупват, резултат от навика ти примерно през толкова дни по-често да ползваш някой, както се изрази, несъвместим софтуер. Когато започне да го прави, излез от всички програми, които са пуснати, вкл. файруол, антивирус, за да видиш как е. Защо пък да не например файруола за 4-5 дена да се намира в т.нар. learning mode, през което събира инфо за поведението на месинджъра. И при всяко преинсталиране да се нулират тези 'знания'. От много неща може да е. Пробвай тези. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 Като за начало бих ти препоръчал да инсталираш най-актуалната версия на Yahoo Messenger! за да сме сигурни, че не е от outdated софтуер. link: http://us.dl1.yimg.com/download.yahoo.com/...us/ymsgr7us.exe Второ: погледни когато се случва това дали има някакъв трансфер в мегабайти от твоята или към твоята машина. Трето: Пробвай да забраниш антивирусната си през това време. Четвърто: бъди сигурна, че през времето на разговора нямаш download/upload трансфер - ако имаш, дори да е ограничен спри го за да пробваш дали все пак няма нещо от него. <{POST_SNAPBACK}> Dreamer и tedy, много благодаря за помощта. Няколко уточнения - при всяко преинсталиране на YM свалях последната версия, днес свалих тази, към която ме пращаш. Обикновено като се получи така, затварям всичко друго, за да мога да говоря, но това обикновено не дава много файда, ако изобщо го прави - моят глас се чува прекъснат и комуникацията е мъка. 2/как да видя трансфера от и към моята машина? 3/ Ще опитам със забраната на антивирусната програма, макар че това винаги ме изправя на нокти... Ако действително през почти равни периоди се прецаква воиса (примерно 4-5 дена говориш добре, и след това започва да цака), това логично води до заключнието че нещо като че ли се 'натрупва' във времето. Това може да са някакви логове (които пък по някаква причина да изкарват на преден план някякъв бъг в Виндовса - защо не), които се натрупват, резултат от навика ти примерно през толкова дни по-често да ползваш някой, както се изрази, несъвместим софтуер.Когато започне да го прави, излез от всички програми, които са пуснати, вкл. файруол, антивирус, за да видиш как е. Защо пък да не например файруола за 4-5 дена да се намира в т.нар. learning mode, през което събира инфо за поведението на месинджъра. И при всяко преинсталиране да се нулират тези 'знания'. От много неща може да е. Пробвай тези. <{POST_SNAPBACK}> Това май започна да става след като инсталирах DCC++ и там наистина има разни логове, ей сега ще забраня да се сейфат, доколкото ми е възможно. Това с файъруола май не е възможно - има и друг, който не аз командвам. Възможно ли е да е от лисицата - тя също се прецаква понякога, или пък това, дето скапа YM, я скапва и нея... Още веднъж мерси за съветите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Dreamer и tedy, много благодаря за помощта. Няколко уточнения - при всяко преинсталиране на YM свалях последната версия, днес свалих тази, към която ме пращаш. Обикновено като се получи така, затварям всичко друго, за да мога да говоря, но това обикновено не дава много файда, ако изобщо го прави - моят глас се чува прекъснат и комуникацията е мъка. 2/как да видя трансфера от и към моята машина? 3/ Ще опитам със забраната на антивирусната програма, макар че това винаги ме изправя на нокти... Това май започна да става след като инсталирах DCC++ и там наистина има разни логове, ей сега ще забраня да се сейфат, доколкото ми е възможно. Това с файъруола май не е възможно - има и друг, който не аз командвам. Възможно ли е да е от лисицата - тя също се прецаква понякога, или пък това, дето скапа YM, я скапва и нея... Още веднъж мерси за съветите Трансфера можеш да го видиш най-лесно с програмка от рода на DU Meter, но по-лесно ще ти е просто ти да погледнеш дали с flashget/dc++ не сваляш или качваш нещо. За спирането на антивирусната ако те притеснява, че веднага ще хванеш вирус - не се притеснявай чак толкова (а и не си на lan още повече). А и все пак ще е само за малко. Освен ако нямаш нещо друго в предвид. Относно windows firewall-а него не го спирай - той надали е проблема. Последния ти коментар. Под лисицата разбирам Firefox, да не би все пак да имаш някакъв вирус и той да прави проблеми? Пък и ти сигурно си пробвала при спрян firefox да работиш с yahoo voice-а. Ако след тези опити няма промяна можеш да пробваш с Skype дали положението е по-различно. И като за последно провери с Task Manager (ctrl+alt+del при win XP) дали някоя странична програма не ти заема процесора на 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 Трансфера можеш да го видиш най-лесно с програмка от рода на DU Meter, но по-лесно ще ти е просто ти да погледнеш дали с flashget/dc++ не сваляш или качваш нещо. За спирането на антивирусната ако те притеснява, че веднага ще хванеш вирус - не се притеснявай чак толкова (а и не си на lan още повече). А и все пак ще е само за малко. Освен ако нямаш нещо друго в предвид. Относно windows firewall-а него не го спирай - той надали е проблема. Последния ти коментар. Под лисицата разбирам Firefox, да не би все пак да имаш някакъв вирус и той да прави проблеми? Пък и ти сигурно си пробвала при спрян firefox да работиш с yahoo voice-а. Ако след тези опити няма промяна можеш да пробваш с Skype дали положението е по-различно. И като за последно провери с Task Manager (ctrl+alt+del при win XP) дали някоя странична програма не ти заема процесора на 100%. <{POST_SNAPBACK}> Когато имам проблем, затварям ВСИЧКО ДРУГО и категорично нямам пуснат flashget или dc++. Нямам програма от рода на DU Meter и вече не ми се инсталира нищо ново, защото нещата и без това май са се омешали. Абе мисля, че нямам вирус, поне антивирусната не го е открила, това не че е гаранция. За съжаления Skype иска win XP и има високи други изисквания, а другата страна ще си купува нов компютър по-нататък, така че засега с тази барака не може да качи Skype. В Task Manager имам разни работи, дето си ги гледам ама за доста не съм сигурна кое какво е. Пък и аз гледам само тези дето са от user-а, за другите изобщо не смея да пипам да не прецакам нещо централно. Всъщност май отдавна не съм го гледала... От преди да кача рам-а.. това също е идея, мерси още веднъж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Такааам, значи щом не си с XP и skype ти се води програма с високи изисквания значи най-вероятно cpu-то ти не достига за новите версии на yahoo messenger или се използва за нещо друго. На Task Manager се гледа по принцип Performance таба и там CPU Usage (в %), но на Win 98 не помня каква беше реализацията му. Ако просто новата програма е по-тежка можеш да подходиш различно и да пробваш старата v6: http://download.yahoo.com/dl/installs/ymsgr/ymsgr_1750.exe дори още по-стара v6 http://download.yahoo.com/dl/installs/ymsgr/ymsgr_1643.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Доколкото аз разбрах, Mila е със сносен компютър, ами отсрещната (за нея) страна е със слаб и не може да сложи Скайп. Mila, а пробваш ли да говориш с човек с по-силна машина след тези 4-5 дена? Т.е. проблема да не е в теб? Или пък просто поговори със скайп с някой друг (който има Виндовс ХР). Относно антивируса само да кажа - аз например никога не съм бил с активен антивирус (сканирам само като свалям нещо). И никога не съм страдал от нищо (е, ползвам Firefox от повече от година), освен 1-2 пъти когато ми беше спрян файруола, т.е. онова бяха червеи още преди да се запуша Уиндоуса. Така че не се притеснявай. За Уиндоус файруола, това все едно не е файруол, по-добре разучи и си инсталирай някой свестен такъв, и изключи уиндоуския преди да инсталираш друг обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 Ако просто новата програма е по-тежка можеш да подходиш различно и да пробваш старата v6: http://download.yahoo.com/dl/installs/ymsgr/ymsgr_1750.exe дори още по-стара v6 http://download.yahoo.com/dl/installs/ymsgr/ymsgr_1643.exe <{POST_SNAPBACK}> Доколкото аз разбрах, Mila е със сносен компютър, ами отсрещната (за нея) страна е със слаб и не може да сложи Скайп.Mila, а пробваш ли да говориш с човек с по-силна машина след тези 4-5 дена? Т.е. проблема да не е в теб? Или пък просто поговори със скайп с някой друг (който има Виндовс ХР). Относно антивируса само да кажа - аз например никога не съм бил с активен антивирус (сканирам само като свалям нещо). И никога не съм страдал от нищо (е, ползвам Firefox от повече от година), освен 1-2 пъти когато ми беше спрян файруола, т.е. онова бяха червеи още преди да се запуша Уиндоуса. Така че не се притеснявай. За Уиндоус файруола, това все едно не е файруол, по-добре разучи и си инсталирай някой свестен такъв, и изключи уиндоуския преди да инсталираш друг обаче. <{POST_SNAPBACK}> Съвсем правилно си разбрал. Аз просто не ползвам Скайп, защото "отсрещната ми страна" хехехе, къв смешен израз, не може да го ползва. Затова й се мъча с Yahoo Messenger, но той до преди известно време се държеше много прилично и нямаше никакви ядове с него. Всъщност зависваше при voice и ползването на други неща, но качихме рам-а и всичко се оправи. Ще видя кво става с антивируса и без него. За файъруола работата е друга и хич не ща да се занимавам повече с него - писна ми. Квото има, това. Dreamer, те новите версии на YM не щат да работят с по-старите, има го и това - този 7.0. нещо си въобще няма бутон за войс - само конференс и Call - та сега пак ще уеднаквяваме версиите на неговия и моя YM... абе занимавки пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Имам проблем с Yahoo Messenger 8. Искам да не се стартира с windows, за целта съм махнал отметката в preferences, но пак продължава да се стартира. Някой да знае защо става така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 защо не пробваш преди да те логне да му дадеш cancel или да си спреш нета и от там да му махнеш отметката sign in automaticaly. другото решение е да пуснеш от старт менюто - run след това пишеш msconfig и от там даваш startup и махаш отметката на messenger-a аз така си махнах скайп, щото не влизам всеки път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.